JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Sunday, June 9, 2013

Cergas Berpuasa Bersama Mighty 3 Gems



Gabungan hebat untuk dijadikan menu bersahur. Saya pasti ramai yg sedang mengerjakan puasa sunat Rejab, Syaaban dan seterusnya sebagai latihan berpuasa di bulan Ramadhan.

Mighty 3 Gems amat sesuai untuk diambil oleh semua golongan termasuklah;



- golongan ibu menyusu yang mahu berpuasa tanpa menjejaskan pengeluaran susu ibu,

- ibu yang sedang mengandung tanpa rasa risau berpuasa boleh menjejaskan tumbesaran janin,

- wanita dan lelaki yang mempunyai gastrik dan golongan warga tua yang dh kurang selera nk bersahur dengan menu yang berat.

Mighty 3 Gems membantu anda kekal cergas dan bertenaga walaupun sedang berpuasa.


KHASIAT MIGHTY 3 GEMS =D

Energizing Soy Protein
*****************
♥ Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat


Mealshakes
*********
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.





Performance Drink
****************
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum diwaktu berpuasa.


MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Vitamin Sesuai Untuk Eczema







Eczema ni bukan lagi perkara baru bagi kita. Rasanya ramai juga ibu2 yang bertanyakan tentang eczema ni..ade yg kena pada baby, tak kurang juga yang si ibu atau bapa yang kena. Eczema ni sebenarnya ada yang disebabkan genetik ada juga yang disebabkan diet, atau faktor luaran seperti udara yang kotor, air yang tercemar, cuaca yang berubah2 secara extreme , sabun yang tak sesuai dan banyak lagi.


Bila berblogwalking tadi terjumpa info yang menarik tentang eczema sbb ringkas dan mudah faham, so,jom belajar sikit tentang eczema ni ye.




credit: here


Eczema is a term for several different types of skin swelling. Eczema is also called dermatitis. It is not dangerous, but most types cause red, swollen and itchy skin. Factors that can cause eczema include other diseases, irritating substances, allergies and your genetic makeup. Eczema is not contagious.





The most common type of eczema is atopic dermatitis. It is an allergic condition that causes skin inflammation as well as scaling, flaking, thickening, crusting and itchiness of the skin tissue
Eczema is a chronic disease. You can prevent some types of eczema by avoiding irritants, stress, and the things you are allergic to. (for more info abt eczema just click the link )










This chart shows the different level of severity. Tak semua eczema tu teruk, ada yang biasa2 je, tapi tetap perlu dikawal ye, dah teruk susah nnt. Eczema takkan dapat pulih 100% sbb so far belum jumpa cure lagi, but it can becontrolled and treated. So don’t worry Memang terdapat pelbagai cara untuk mengawal eczema dari menjadi teruk dan merebak, ada yang guna cream, ubat anti gatal, antibiotic dan sebagainya.


Tapi entry kali ni saya nak focus on vitamin ye, tapi ini bukan satu2nya cara merawat cuma boleh membantu melegakan dan mengurangkan simptom eczema..










Credit


B-Complex


All B-vitamins are necessary for healthy skin and circulation. B-vitamins work as a team; thus, they should be taken together in a B-complex formula. Dr. James Balch, author of “Prescription for Nutritional Healing,” recommends for dermatitis a B-complex formula and additional supplementation with vitamins B3, B6 and B12. Vitamin B3, or niacin, supports the health of the skin and nerves; symptoms of vitamin B3 deficiency include dry, rough and thick skin. Vitamin B6 promotes the formation of red blood cells and healthy skin. A deficiency in this vitamin may cause symptoms like oily facial skin, acne and flaky, inflamed skin. Vitamin B12 is involved in cellular synthesis and longevity.
(sebab tuh saya suke B-complex Shaklee coz not all vit b supplement include all the 8 B)


Vitamin C


Vitamin C has anti-inflammatory properties and helps stabilize cellular membranes. Thus, it can aid in skin healing. Vitamin C also plays a major role in the production of collagen, which is a key component of the skin. This nutrient also has anti-histamine properties, helping to reduce the itchiness associated with eczema. Dr. Balch recommends supplementing vitamin C in combination with bioflavonoids, which are plant chemicals that work in synergy with vitamin C.
(Vitamin C shaklee does have bioflavonoids )


Vitamin E


Vitamin E is a fat-soluble vitamin with antioxidant properties. It helps relieve skin itching and dryness, which are common symptoms of eczema. In a study published in the April 2010 issue of “Pediatric Allergy and Immunology,” Dr. Masayuki Okuda and colleagues evaluated the link between vitamins E and A and eczema. The study involved almost 400 children. Researchers found that children who had the highest levels of tocopherols, which are vitamin E compounds, had 67 percent lower risk of developing eczema compared with children who had lower levels of vitamin E in the blood. Although the study could not fully explain the connection between vitamin E intake and eczema, Dr. Masayuki Okuda suggests that the benefits of this vitamin may derive from its antioxidant and immune-boosting properties.

That’s how all those 3 vitamins work for eczema.


 *Dengan pengambilan yang consistent, mungkin eczema bukan lagi satu masalah







MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


















Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...