JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Tuesday, April 30, 2013

TTCian Yang Period tak Regular

Salam to my friends...

Saya consume Shaklee sekarang untuk regularkan period... Selama ini period tak pernah betul... Kejap ade kejap takde...

Bagi TTCian yang nak regularkan period boleh click link di bawah ini...
https://www.facebook.com/MummyMa.DaddyRie.Shine






Akhirnya Pregnant Selepas 7 Tahun Menunggu



Tahniah... Saya cedok dari Shaklee Golden Lounge Private group...

So, saya pun nak recommend supplement bagi TTCian...


U all boleh click kat sini.... http://www.emashaklee.blogspot.com/search/label/SET%20KESUBURAN





Friday, April 26, 2013

Nak Kurus? Dengan Shaklee Anda Boleh

Sebelum ni pasti ramai yang dah mencuba pelbagai cara unutk menurunkan berat badan..ada yang sanggup berlapar demi mengurangkan sekilo dua..diet ni ada pelbagai jenis ya..kadang2 memang berat kita turun tapi bukan lemak pon yang hilang, sebaliknya otot dan air..sudahnya, tubuh kelihatan letih, dan melendut..














What is the “Yo-Yo” Effect?
o    A low caloric diet is a self-imposed famine, so the body responds byconserving fat and begins to break down muscle tissue for fuel. It doesn’t know how long this famine is going to last so it guards its precious high energy store.
o    Nitrogen is released when you break down muscle and the body quickly eliminates it through the kidneys with water from your cells. This causes an immediate reduction in water weight and a noticeable drop on the scale. Losing water and muscle is no reason to celebrate.This weight will be right back as soon as you have something to drink, and the missing muscle lowers your metabolism.
o   Muscle tissue burns calories 24 hours a day. The more muscle you have, the more calories you burn even when you’re just sitting around. The less muscle you have the less you can eat. Okay hold on here comes a little math! Suppose, for example, that a you lose 10 pounds of muscle (along with maybe 20 lbs. of fat) on a low caloric diet. Now suppose that each pound of muscle had been burning 50 calories a day just sitting there. Together, those 10 pounds of muscle had been burning 500 calories a day.
     With this muscle tissue gone, the you must now consume 500 fewer calories a day in order to maintain that weight-loss.Your job just got harder.Here’s where it really gets tragic.When you ease up on your diet, your body goes “Finally some food, but I’m scared another famine’s coming.” So what does it do? It puts on fat stores before it puts on muscle! Even at the same weight you’re fatter than ever with less muscle to burn it!
Inilah dia fenomena yo-yo diet..ramai yang terpedaya dengan cara ni..no no salah ye..Jadi, kalau nak diet, pastikan anda mengikuti program yang sesuai..dengan shaklee Ini lah dia SHAPE-UP SET yang sangat membantu :D

Pm saya key...
MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



Thursday, April 25, 2013

Gold Coast Morib

Assalamualaikum wbt....

Alhamdulillah, dapat celebrate birthday suami tercinta pada 20/4 baru-baru ini.... Kami celebrate di Gold Coast Morib, Selangor...


We all pergi under Birthday Promo... So dapat RM268.00 for 1 Suite Room... Dapat 2 pax of Breakfast, Dinner and Theme Park... Kalau tak harga RM3xx w/o promo nie... Kami pergi 7 orang dewasa... So ambik 3 bilik la... Alhamdulillah, company Trip by Ariel Engineering...

Yang bestnya dalam bilik ini Jacuzzi.... Best la dapat berendam dalam nie... Romantik dengan suami...
Tadaa...



Qairara dengan Daddy Rie... 
Seronok Q main air... habis air ditepuk-tepuknya....




 bilik air luas... shower glass, toilet bowl and sinki... 




 bed... 




 bilik besar .... studio suite for 2 person... 
tingkap tu boleh bukak n intai orang dlm bilik air...
hehe..
nak intai orang jacuzzi boleh sangat la...








mini fridge, n water heater....
sebelah tu ada peti simpan duit n closet... 
untuk hang baju-baju ke apa...
antara facilities lain :
*hair dryer
*shower with glass cover (suke sebab transparent)
*balcony - theme park n ocean view
* TV 
*air cond
*fan



Keseluruhan accomodation, boleh bagi 4 star la out of 6... 


petang tu, kami terjun kolam... main air kat theme park... kena pakai wristband... esok pagi nya pun pakai jugak... tunjuk ajer kat pak guard...  memang ada orang jaga... x lehla simply main masuk jer.... 


lawan selam... ready!!! get set GO....
theme park dia ala-ala Sunway Lagoon la... 
Mini Sunway Lagoon... 
Sebab ada cam terusan mengelilingi theme park tu...



Qaisara jadi pengadil....
Mummy ema lah yang menang.... 
Harap maklum... haha



ada lebih 5-6 gelongsor yang berlainan kat sini.... 
bolehla nak meluncur kat sini... 


 kemain sengeh Mummy... 
over dari Birthday Boy pulak...





cak....
Mummy banyak jerawat la pulak...
heee... tak suke...






sekian... tq baca....















Tuesday, April 23, 2013

Ya Hanana





ظَهَرَ الدِّينُ المُؤَيَّد

dzoharoddiinul muayyad



ظَهَرَ الدِّينُ المُؤَيَّد بِظُهُورِالنَّبِى اَحمَد

dzoharoddiinul muayyad bidzhuhuurin nabi ahmad


يَا هَنَانَــــــــا بِمُحَمَّد ذَلِكَ الفَضلُ مِنَ الله
ya hana na nabi muhammad dzalikal fadhlu minallah


يَا هَنَانَا
ya hana na



خُصَّ بِالسَّبعِ المَثَانِى وَحَوى لُطفَ المَعَأنِى
khusho bissab'il matsani wa hawa luthfal ma'ani



مَالَهُ فِى الخَلقِ ثَانِى وَعَلَيهِ اَنزَلَ الله
ma lahu fil kholqi tsani wa a'laihi anzalallah

يَا هَنَانَا
ya hana na



مِن مَكَّةٍ لَمَّا ظَهَر لِاَجلِهِ انشَقَ القَمَر
min makkatillamma dzohar liajlihin syaqqal qomar



وَافتخَرَت الُ مُضَر بِهِ عَلى كُلِّ الاَنَام
waf takhorot aalu mudhor bihi ala kullil anam


يَاهَانَانَأ
ya hana na



اَطيَبُ النَّاسِ خَلقًا وَاَجَلُّ النَّاسِ خُلُقُا
athyabunnasi kholqon wa ajallunnasi khuluqon



ذِكرُهُ غَربًا وَشَرقًا سَائِرٌ وَالحَمدُ لِله
dzikruhu ghorbaw wa syarqon saa iruw walhamdu lillah


يَاهَنَانَا
ya hana na


صَلُّوا عَلى خَيرِ الاَنَام المُصطَفَى بَدرِالتَّمَام
shollu a'la khoiril anami al musthofa badrittamami


صَلُّوا عَلَيهِ وَسَلِّمُوا يَشفَع لَنَأ يَومَ الزِّحَام
shollu a'laihi wasallimu yasyfa' lana yaumazzihami


يَا هَنَانَا

Tuesday, April 16, 2013

Mahnaz Food - Syurga Makanan Dari Timur Tengah

Assalamualaikum wbt...

Fuhhh... Fuhhhh... Maaf, saya sembur habuk-habuk kat blog ini jap... Bukan habuk, malah spider web juga di sana sini... Almaklumlah lama tak update... Bz sangat la katakan...

Okey, nak cerita sikit...  Kat sekolah ini saban tahun ada jer cikgu yang mengerjakan Haji N Umrah... Tahniah dan Alhamdulillah buat mereka.... Kita doakan meraka dapat Haji atau Umrah yang mabrur... Kita doakan yang baik-baik buat mereka... Semoga doa kita didengar oleh mereka supaya mereka juga mendoakan kita..

Bila diorang balik ke Malaysia, ada lah food from Negara Arab yang diberi... Untuk santapan kita... Dapat la rasa seorang sikit walau tak banyak... Selalunya kismis dan kurma mahupun kekacang yang paling polular... Kadang-kadang tu air Zam-zam kalau ada luck lebih sikit...

Sebenarnya, I sendiri tak puas bila dapat makan... Yelah, orang bagi kannn... Rasa sorang skit la... Takkan nak pulun sesorang... huk huk.... Nak-nak bila dapat makan kismis dan kekacang tu... Rasa nya lain tau dengan pasaran Malaysia ni... Arab punya, kismis pun besar-besar jer... Lagi sedap...Tengok orang Arab la pulak besar mana diorang tu.... hehe

So, kempunan la kita nak makan makanan dari negara Egypt tu... Jangan risau.... (tetibe).....

Rupa-rupanya ada satu kedai di Shah Alam, namanya MAHNAZ FOOD iaitu Pemborong Makanan yang mostly dari Arab... Dimiliki oleh Arabian kot... Sebab tengok pak-pak Arab kat cashier... hehe... My prediction la...

Meh baca, copy from their website :


We supplier all type of Dates, Dates mix with Nuts, Chocolate Dates, Dried Fruits, Nuts, Middle Eastern Delights, Sweets, Cookies, Halwa, Nougat and Juices, At whole sale price, and: Your ideal solution for ramadan hari raya & festive seasons gift packed & hampers.
We accept any special pack order according to your proposal design with your own logo & company name at any size & quality with combination of a few products or only any type of dates from very low budget to exclusive.
Mahnaz FOOD is the right choice for those who want to:
  • Starting a business with low capital and high returns.
  • Expanding the business by selling products that are sold with high profit.
  • Buying products for their own use for the various quantities of wholesale prices.


Boleh click kat sini to surf to their website... http://www.mahnazfood.my/index.html

Taknak cerita panjang, last month I with a few friends pergila ke Mahnaz tu.... Jom layan gambar...


Air Zam-zam... RM100 - 10 Litre 





 pelbagai tea...


 tea lagi...





 tea jugak... raw tea... kena tapis... 



Nak kurus, minum acai berry... 







kat bawah ni pelbagai kekacang dan candy yang buat aku gila! muahaha...











 olive!!! yummeh



for those mak-mak yang suka buat nasi Briyani atau Nasi yang gunakan Arab spices bolehla beli kat sini juga...  Beras panjang tu pun ada dijual... Panjang punya babe...




 tahan setahun kalau I beli... Almaklumlah rajin sangat memasak kan... 




boleh pilih jer 3 spaghetti n macaroni = RM10.00 




air kotak pun ada... 




dried fruits....  




 bolehla try... 




 mix nuts... 
(not recommended sebab kacang2 nya lemau sikit,
 maybe sebab campur dengan kismis and all that kind of kismis)





macam-macam oil ada... Olive Oil RM10.00 jer... Kalau kat pasaran belas-belas harganya...




last but not least... 

Pergila ke sana untuk membeli Kismis, kekacang, Kurma, Air Zam-Zam, Arab Spices, Arab Tea n much more.... Nak cerita lebih pun tak best dah, sebab asyik teringat dia punya nuts jer... I Love Nuts...



Addres dia :

No. 8 TP 7/5, Sime UEP Industrial Park, 40400, Shah Alam, Selangor, Malaysia
(Off Jalan Batu Lama, Behind Sekolah Menengah Teknik Shah Alam, Batu Tiga,
Sec 16)
 
Tel: (603) 5191 7402 / 3
Fax: (603) 5192 7404
Email: g2279373@yahoo.com
Website: www.mahnazfood.my



dah solosai shopping... 







Thursday, April 11, 2013

Ramal Junction Bad Food


Assalamualaikum wbt...

On my last MIL and my lovely mom visit, ada kitorang bawak diorang makan-makan di kawasan sekitar... Antaranya Ramal Junction... Kat sini terkenal dengan satay Willy nya... Try la... InsyaAllah pasti akan datang lagi.... Dulu-dulu masa pergi, kualiti makanan yang dihidangkan memang Superb tapi lately macam dah kuREngg... Seriously tak sedap... Kat sini ada banyak food choices, dari makanan Barat- Timur... So, takde masalah kalau bawak 10 orang dan insyaAllah tak risau nak pilih makanan yang disediakan... Tapi tulah, lately makanan dah kurang Sedap... tak pasti kenapa... Agaknya dah ramai pengunjung, so diorang buat ala-ala kadar jer pada customer... Mana boleh kan... Kita bayar mahal, so we paid the worth la... Bayar mahal tapi makanan macam melepaskan batuk di tangga buat apa...

p.s : marah sikit sebab I punya burger bakar tak rasa apa pun.... baik I g kat Puchong Utama tu... Lagi puas hati... then, my husband + mom + FIL punya nasi mentah... Tak kering lagi nasik tu dah siap dihidang... Apa hal??? Sian diorang... Patut la we all tunggu lama benor nasi goreng tu... Nasib la... Kita PANGKAH tempat ni ... X

Marah-marah jugak, jom layan gambar...




u know my tangan gemuk di situ... huhu 


 tengok apa Q? kucing ek... 



 sabar menunggu makanan... 



 awat Q??? n awat Mak Ngah n Pak Ngah muka gitu? 


cerita apa tu mak? 




 ni sape yea? haha.... anak kesayangan Pak Halim...



Satay arriving... Terubat jugak bila makan satay Willy nie... Hilang marah kejap...  



 dengan Mak Tok...



 dengan Tokwan



 mau dia duduk dengan Tokwan... 










 gelak sakan MIL



buang jer i6 tu Q...  




anak-anak Dara... yeahuuu 







Q with mak Chu

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...