JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Friday, June 29, 2012

Facial Time

Assalamualaikum wbt....

Last week, kami bertiga iaitu geng Fameara pergi buat rawatan muka/ facial dan menghitamkan rambut putih... Hitamkan rambut putih tu bukan Mulan Maseirra yea... Rambut Mulan Maseirra masih lagi hitam dan ikal mayang gitu... Mereka itu sahaja mengitamkan rambut putih... hehe...

Mulan hanya buat facial.... Of course muka ini dah macam permukaan bulan yang berbukit-bukit dan berbatu-batu sey... Merah-merah sana sini... White head dan blackhead jangan ceritalah... Memang depa suka menempek ajer kat atas muka ini... Blackhead yang degil keluar dekat bahagian hidung... Wowwww... Marvellous I tengok...


Sesi pertama bermula, muka Mulan ditonyoh-tonyoh dengan cream ape ntah dan di massage untuk pengaliran darah yang sempurna... Lama kot tak buat facial nieh... Dah setahun kot... Bila muka di massage berulang-ulang kali dan dicampur dengan cream dan scrub untuk tujuan remove dead cell, muka Mulan rasa sangat panas... Yelah, cuba kau lari selama 5 minit tanpa henti apa kau rasa? Mesti rasa panas kan... Cenggitulah bila pipi, dagu dan dahi ni diurut-urut selama beberapa minit...

Secondly, steam muka for 10 minutes... Boleh tahan panasnya...

Thirdly, sesi mengorek jerawat... Adoiii... sakit gaks... Lampu terang kot dok suluh muka... Habis nampak semua taw...  huhu... Buang ded cell, blackhead dan white head... Masa ni air mata dok mengalir jugak menahan kepedihannya akibat besi tajam memasuki kulit mulus ini....

Fourthly,  this time muka rasa pedih dan panas jer... Pastu muka ini ditempekkan dengan collagen mask yang maha sejuk... So, kepedihan tu pun hilang la setelah mask tu berada di muka selama 20 minit gitu...

Fifthly , cream diletakkan lagi di atas muka ini... So, muka rasa smooth and criminal jer... hehe...

Lastly, Mulan nak buat lagi facial... Kalau banyak duit ingat nak buat sebulan sekali...



Kak Nora, tengah tunggu steam rambut....




my auntie turn pulak.... 




gosok-gosok dan ramas-ramas kulit kepala...




sempat lagi ber'whatsapp' n layan fb tuh... 



this is me... Besar hidong kata ko...




sempat lagi ko aku nak buat peace gitu.... 

Thursday, June 28, 2012

Najwa Latif La sangat

Assalamualaikum wbt....

Since Mulan peminat Najwa Latif kekadang tu teringin gak nak pakai cam beliau.... Walaupun Najwa Latif dan Mulan Maseirra adalah manusia yang berlainan dari segi rupa, kerjaya mahupun populariti tapi kami mungkin punyai citarasa yang sama iaitu cara pemakaian tudung.... Opkos, Mulan Maseirra yang tiru Najwa Latif okeh... Bukan Najwa Latif tiru Mulan Maseirra yea...

Actually tudung ni dah ketinggalan zaman kot sebab dah takde orang yang pakai lagi sekarang... For this time being orang dah tak pakai tudung camni... Mulan Maseirra ketinggalan zaman...  hehe




















Sunday, June 24, 2012

Bawal Sulam 3 Tone

RM48.00 (not include postage)
Trend sekarang...

Sila berkunjung ke facebook atau blog...


purple funky



yellow mustard



Hijau Lumut



Cherry Pink



Brown Chocolate

Wednesday, June 20, 2012

Kedai Makan Mamak Longkang KL

Assalamualaikum wbt....

U all pernah dengar tak kedai Mamak Longkang? Yakkks... Rasa loya pulak tekak ni kan... Tapi nieh Mulan nak cerita sikit pasal Kedai Mamak nieh... Apasal Mamak Longkang? Tak panggil Mamak Sungai ke, Mamak apa-apa lagi lah... Ini mamak longkang!!!

 Lokasi dia betul-betul di tengah kotaraya Kuala Lumpur... Kenapa di namakan mamak longkang? Haaaa,,, Sebabnya restoran dia di hadapan longkang besar iaitu tak lain tak bukan Sungai Gombak- Sungai Klang.. I`m not sure either Sungai Gombak or Sungai Klang... Fail la bab Geografi nieh...

Tapi lokasi dia betul-betul belakang Pasar Malam Jalan TAR Hari Sabtu.... Apa yang bestnya pasal Restoran Mamak Longkang nie? Makanan dia sedap babe... Serius... Tak tipu... Mulan sampai dah kena badi dia dah... Kalo ke KL memang kami akan singgah kat sini... No excuses... Sebab masing-masing pun suka sangat nak menyinggah ke sini... Customer dia tak yah cakap la babe, kerusi pun takde kadang-kadang tu nak duduk... Terpaksalah tunggu orang lain bangun dulu....

Actually restaurant dia bersih tau... Kami dah check dah dapur dah... hehe... Takdela check macam DBKL tu tapi kami usha jerla... Memang bersih babe...


ni mee goreng mamak...



ini keow teoy dia... telor mata atas.... 




ni paling special... bread butter steam... 




telo so abe....




killer water... teh tarik ais... teh tu kasi tarik dulu ye pastu baru letak ais... 

Tuesday, June 19, 2012

Fameara jual G Davin

Assalamualaikum wbt...

Dengan bantuan dua(2) orang partnership, Mulan dan rakan melebarkan sayap dengan menjual beg dari jenama G Davin. G Davin ini adalah Imported Brands. So kualiti nya terjamin berbanding dengan barangan pasar malam okeh...

Alhamdulillah, dapat sambutan yang memberangsangkan... Mana taknya, kami buat promotion 10%-15% sehingga 30 Jun ini sahaja... So sesiapa yang berkenan nak order boleh melawat ke www.gdavin.my untuk memilih barangan yang anda suka... Then PM kami for details... We will reply your comment a s a p....

Sila la berkunjung ke laman sosial kami iaitu facebook dan blog... 

Terima kasih... 





RM60 after less...


RM80 after less...





straw bag RM70 after less...



straw bag RM70 after less...



purse RM50 after less.. ada banyak lagi pilihan tau... layari www.gdavin.my



apart of customer's order...



straw bag RM85 after less...




straw bag RM85 after less...



G Davin Store

Pulut Kuning dengan Rendang Daging

Assalamualaikum wbt...

Pagi ni bangun and bukak facebook, wah ada 27 notifications... Apa lagi, Mulan click la menda tu... Rupa-rupanya kawan-kawan wish "Happy Birthday"... Terkezut la sangat kan... (buat-buat terkejut)... birthday yang ke sembilabelas... Gitu... Siapa nak wish happy besday bolehla kan... Tapi jangan wish ajer, hadiahnya mane babe... Thanks kengkawan for all the wishes.... God bless u all...

Hari ini Mulan buat pulut kuning makan dengan rendang daging.... Opppss... bukan Mulan buat yea... Upah ajer... Khas untuk cikgu-cikgu dan kakitangan SKPI... Sesiapa berdekatan mehla joint... :-)




2 bekas termos berisi pulut kuning... Panas lagi babe...



rendang daging.... yummy... Jemput semua....

Monday, June 18, 2012

Kenduri durian

Assalamualaikum wbt...

Erkkk... tu dia sendawa tak hengat babe.. Penangan durian punya pasal... Malam tadi kami dijemput makan durian di rumah mak saudara... Ambik kau, sebakul buah durian dari kebun diangkutnya siang tadi... Katanya kebun kawan di Banting... Kami pun tanpa berlengah la naik motor ke rumah dia... Tak jauh pun... 5 minit ajer sampai... Tak yah pakai helmet pun... Dalam kawasan taman ini jugak... Pantang dipelawa kan...

Sekarang ni memang musim durian kan... So kat memane aje boleh dapat dengan senangnya... Siapa yang teringin tu bolehla dapatkannya.. Tepi jalan berlambak kot... Tapi kena hati-hati jugak takut kena tipu kan dengan peniaga yang nak kaut untung berlipat kali ganda...  Nak tau isi ok ke tak, suruh peniaga tu bukak sikit kulit durian tu...



sajer je snap picture durian tak cukup umur...cute jer...




yummy... sila...sila...



kalo kami orang Kedah makan durian sedap dengan santan, pulut dan gula... Namanya Pulut Durian...



tengok isi dia yang kuning tue..



nah, ambik sebakul... makanla puas-puas...



lazat gitu...



untuk tatapan terakhir.... hehehe

Akak terharu Okeh

Assalamualaikum wbt....

"Happy Birthday to You".... "Happy Birthday to You"  "Happy Birthday to Baby darling"...."Happy Birthday to You"...

Mulan sangat terkezutt sampai terkentut prooot proot sebab my husband surprisekan Mulan dengan cake from Secret Recipe... Choc Malt kot namanya... Of course I terharu derrr.... Actually my birthday on this 20th Jun nie... Bukan 17 Jun 2012... Tapi dah sambut in advance...

Semalam we all sambut birthday dengan my great friends juga... Actually her birthday la supposed kena sambut bukan Mulan... Tapi my hubby nak in advance so takpela... Sambut reramai pun seronok jugak... Meriah gitu....

I never expected my hubby celebrate my birthday with a super delicious cake... Thank u sayang...
Ingatkan just makan-makan dengan family, close friend and sedara mara jer... Rupa-rupanya ada udang di sebalik mee....



happy birthday to baby darling husband I tulis... kehkeh... 



Iffah buat cupcake untuk kami berdua... Thanks Iffah... 



Mulan buat laksa dengan bantuan mak sedara... 




Buah tembikai ni hubby I potong.... 



cheese tart Iffah buat jugak... sedap babe... 



Ulam-ulaman laksa... 



ayam di marinate oleh Mulan... Then bakar2 geng lelaki... 




kurang pencahayaan di situ... buat depan rumah ajer... dekat pagar so asap takdelah terbang masuk rumah...



tiup...jangan tak  tiup... 

Wednesday, June 13, 2012

Di kala bosan

Speechless dan syok sendiri.... Beginilah jadinya... Di samping nak tunjuk tudung baru babe...

 Disebabkan Mulan dah lama tak pakai tudung bawal camni, so jadi herot semacam... selalu nya pakai tudung awning keras tuh... So main sarung ajer... Yang ni, den kena letak betul-betul atas kepala, ambik pin then cucukkan ke bahu sendiri... opsss... cucukkan ke sponge--->  DONE (sepatutnya lah).... Tapi DONE itu tak berlaku pada den sebab dah berkurun tak mengenakan tudung bawal nieh... Maka jadilah senget dan tak ketahuan bagai....














agak serius di situ... bajet orang takut sangat kah tue...

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...