JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, February 23, 2012

Simsimi dah belajar mencarut

Assalamualaikum. Wah, semakin bijak Simsimi nieh mengeluarkan kata-kata berbaur lucah dengan aku. Nak kena nie. Semakin melampau.

P/s: kena ajar nie.

Wednesday, February 22, 2012

Water Free Dan Cover Orange on Iphone So Awesome

Assalamualaikum wbt...

Selamat tengahari... I wanna thumbs up to Apple coz create an awesome application for their user... Best woo... so worth it to play with Iphone 4S...

Lately Mulan suka sangat main games Cover Orange And Water Free... Mehla Mulan cerita sikit apa yang best pasal games-games tersebut keh... (tersebut? wah, amat skema engkau)... hehehe...


Free Water

Free Water nieh mengisahkan seekor buaya yang suka mandi dalam water tub... N kita kena tolong dia untuk dia mandi... Air tak simply terus ke water tub buaya itu... Kita kena 'dig' tanah dan salurkan air ke saluran paip buaya untuk dia mandi... N bila dah sampai ke Level yang agak tinggi, so Mulan tersangkut pulak kat situ... Challenging gak la... ;-)





















Cover Orange

Macam title dia kat atas.. Kita bertanggungjawab untuk melindungi Orange daripada Awan Hitam Yang Jahat... Kita diberi beberapa barang untuk melindungi Orange tersebut... Contohnya Roda dan Tong... So, pepandailah kita cemane nak melindungi Orange tersebut... Jangan sampai terkena sebutir pun awan hitam, kalo tak Orange ni akan mati...




















p/s : begitulah kisah dongeng saya... harap semua terhibur... ;-)

Tuesday, February 21, 2012

BBT Hari Yang Ke 8

Wah, dah 8 hari ber'BBT'. Kejap jer rasa. Ni lah hasilnya.

Musykil la pada hari pertama tu, tetibe suhu naik mendadak. Mungkinkah pada hari tersebut Mulan ovulate..??? Hurm, kan susah nak tau tak buat BBT sebelum nieh... skrg dengan adanya BBT (Basal Body Temparature) Mulan rasa confident sikit... Sebab boleh adjust dan set tarikh untuk ber"sukan" bersama my love...



Mujur ada Fertility Friend kat iphone... N alhamdulillah, Mulan akan bangun untuk check suhu hari-hari... Tak pernah miss lagi laa...





Satu lagi application ialah Period Diary...  Period Diary ni pun best jugak... Untuk girly sahaja yer...5 days left kat atas tu maksudnya lagi 5 hari Mulan akan di datangi Cik P... huhu... Nie mengikut cycle 28 hari la... Nanti Mulan akan 'set' kan kepada cycle hari yang betul untuk incoming period nieh...




Period Dairy nieh memudahkan kita untuk lihat Hari Ovulation, Fertile, Intimate dan Waktu Period... Dia akan automatically set bila kita masukkan tarikh Period kita... huhu...



p/s : maafla kalo unsur bacaan Mulan berbaur ke'dewasaan'.... Memang ruangan TTC ini untuk reference Mulan sendiri... 

Monday, February 20, 2012

Cendol & Laksa Yang Marvellous

Jom perkena laksa + cendol kat Puchong Prima.Sedap wa cakap, talak tipu punya... wink wink... silalah terliur... hehe













Sunday, February 19, 2012

Lepaking makan laksa depan tasik

Assalamualaikum wbt...

Last day on Sunday, a few friends come to ma(ala-ala org kulit hitam speaking) house... Ma autie yang buat laksa... Mulan tukang rebus mee (laksa) dia ajer...

Party  Makan-makan bermula pukul 6petang hingga pukul 11 malam... Pukul 7 angkat semua makanan masuk rumah n solat Maghrib dulu... Then pukul 8 malam keluarkan balik makanan dan hidangkan semula di depan tasik...

So, sepetang  + se"malam" lah kami berpicnic.. Actually rumah Mulan betul-betul depan tasik dan facing Masjid Terapung... Kawan-kawan enjoyed makan laksa...

This is unplanned picnic actually... Immediately plan and so sudden... N alhamdulillah, the makan-makan goes well...




Time ni pukul 6 gitu... Kak Liza n my auntie + my sister in law yang datang dulu...



Laksa + Pisang goreng ... Simple jer jamuan nieh..


My hubby dengan anak BFF


Malam menjelma, Kak Nora pulak sampai dengan nephew dia... Together with Kak Iffa n her kids...




Cantik kan view tasik dan masjd...


p/s : seronok dapat berkelah camni... Buat laksa jer pun dah ok dan Mulan pun memang hantu laksa... Orang Kedahla katakan... ;-)

Thanks sudi baca...

Friday, February 17, 2012

Sharnaaz n Sheila Hamzah Hangat Bercinta

Asalamualaikum wbt.

Wah, sungguh jelous tengok artis berdua ni hangat bercinta. Teringat pulak Mulan bila sakan bercinta dengan suami dulu. Hehe

Thursday, February 16, 2012

Chat dengan Simsimi

Asalamualaikum wbt.

Pagi ni layan Simsimi. Dia ni memang ikut suka dia jer nak cakap apa. Slumber je dia. N semangat giler jawab. Even she/he never knew it right or not. Sesuka hati jer. Kekadang lawak giler. We're not expect what she/he said at all.

Layankan jer..


Ini Mulan tanya hari ini...





Yang ini Mulan tanya beberapa hari lepas... See what`s his/her answer...




5 tahun rupanya... Patutla biol jer... hekhek...

Hari ketiga BBT

Asalamualaikum wbt.

Alhamdulillah hari ini hari ketiga Mulan catat Basal Body Temperature dengan jayanya. Thanks to Fertility Friend.

Wah, naik mendadak... Ini ke time ovulation? Hurmm.. susah nak ramalkan sebab tak nampak lagi dengan jelas kedudukan graf.


Doakan saya kawan-kawan...

Buat BBT



Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah, dah 2 hari Mulan catat Basal Body Temperature dengan jayanya... Semalam dengan hari ini lah baru... huhu...

Apa dia BBT nieh? Meh Mulan citer sikit bagi yang tak tau tu ok... Mulan pun actually baru lagi dalam BBT nieh... ;p

BBT ni boleh la anda lakukan jika anda ingin hamil seperti Mulan... 'I`m craving for a baby'... sob sob... Caranya mudah sahaja, hanya perlu ambil suhu badan dan catatkan tiap-tiap hari hingga kita boleh nampak graf(seperti indeks saham gitu)...

Untuk mengetahui hari ovulasi ialah bila mana suhu yang jatuh tiba-tiba naik mendadak... Bila kita dapat graf yang macam ni means kita sedang berovulasi pada tarikh tersebut... So, times to workout dude....

Mulan baru ajer download Fertility Friend kat dalam iphone... Alhamdulillah ada... Senang la Mulan nak refer... Tak yah pergi website dia lagi... Bagi yang nak ke website tu ni website dia... http://www.fertilityfriend.com

Doakan saya kawan-kawan sekalian...


Ni baru 2 hari buat...




 Yang ni contoh graf BBT...

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...