JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Tuesday, August 7, 2012

Kucing Munchkin

Assalamualaikum wbt...

Since Mulan berniaga di Cheras Downtown, adalah booth berhampiran yang menjual binatang seperti Sugar Glider, Guinea Pig, Memerang, Iguana dan lain-lain... Tiap-tiap malam booth diorang menjadi tumpuan ramai bila semua yang datang nak tengok Sugar Glider... Kalah booth kami yang jual Baju-baju nieh... So, malam tu rupanya ahli-ahli komuniti diorang nieh ada bawak Kucing jenis Munchkin... Nak tau tak kucing ni macam mana? Jom review kat bawah nie...



Munchkin adalah baka kucing yang dicipta oleh mutasi genetik yang terjadi secara semula jadi yang menyebabkan kucing dengan kaki yang luar biasa pendek. Walau bagaimanapun, kaki kucing ini tidak mengganggu kebolehan mereka berjalan dan melompat.


Baka
Munchkins adalah kucing yang berlaku secara semulajadi, dengan kaki pendek yang luar biasa yang disebabkan oleh gen dominan autosom.


Sejarah

Kucing berkaki pendek telah didokumenkan beberapa kali di seluruh dunia sejak 1940-an. Satu laporan British veterinar pada tahun 1944 mencatatkan empat generasi kucing berkaki pendek yang sihat yang tidak sama dengan kucing biasa. Ini selaras semasa Perang Dunia Kedua kucing ini telah hilang tetapi telah dikesan berada di Rusia pada tahun 1956 dan Amerika Syarikat pada tahun 1970-an. Di Rusia kucing ini di panggil Stalingrad Kangaroo kucing.



Ciri-ciri
Munchkin secara umumnya digambarkan sebagai kucing yang comel, suka bermain, berorientasikan dan pintar. Kaki mereka yang pendek tidak menjejaskan kebolehan mereka untuk berlari atau melompat. Mereka dikenali kerana bersifat yakin & sukakan cabaran.


Munchkin yang mempunyai ciri-ciri yang sama dengan kucing biasa. Ia adalah kucing kecil dan bersaiz sederhana. Kucing jantan Munchkins biasanya berat di antara 6 hingga 9 paun (kg 3-4) dan biasanya lebih besar daripada kucing betina Munchkin, yang lazimnya mempunyai berat di antara 4-8 pound. Kaki belakang kucing Munchkin lebih panjang daripada kaki depan. Menurut Animal Planet show Cats 101, Terdapat tiga jenis kaki kucing Munchkins iaitu standard, super-short, and rug hugger.




Ia juga mempunyai pelbagai jenis bulu iaitu Long Hair, Semi Long Hair dan Short Hair.


* u all lehla google yea pasal Munchkin nie... 









Ni kucing Munchkin yang Mulan pegang... Kaki pendek... Tuan dia panggil Ketot... 



Alolo... Cam holding baby... 




Ambik ko... Sangat baik n jinak... 




Berpelukan we all u know... Best pegang dia.. Teringin pulak nak adopt kucing... huhu



















Thursday, August 2, 2012

Fameara booth at Downtown Cheras,KL

Assalamualaikum wbt...

Since Fameara open kat Downtown Cheras nieh, ahli famearas pun sama naiklah sibuk jugak... Sibuk mengalahkan PM, Najib... Huhu... Three of us as a carrier woman should manage our time perfectly... Yelah, mana nak uruskan anak, fulltime kerja, kerja-kerja rumah lagi kan....

Anyway we`re enjoyed dengan perniagaan yang we all ceburi nieh.... Sangat-sangat enjoy... Actually berniaga dekat Downtown ni memang best... Orang ramai... Parking pun jauh jer kekadang tu... Kena datang awal la...  Pada yang belum berkesempatan ber'shopping' raya bolehla ke booth Mulan Maseirra di no 6... Khemah kuning yea... Bgtau lah u all ni pembaca blog Mulan Maseirra ataupun dari Fameara Butik... Satu company jugak... Semua akan diberi diskaun.... Don't worry...


Mehla, tengok suasana di sana dan barangan yang kami jual... 





beg tangan... dah tinggal sikit dah ni... banyak dah dijual... Ingat nak restock lagi...
Jam tu rm30... English style...



blouse polka orange yang tergantung tu pun dah sold... Alhamdulillah...





Beg dan bakul 2nd hand kat bawah tu... murah2 ajer... 





Kerongsang, biskut raya (Patmah Cookies-masuk paper BH on 6 Ogos 2012), Baju Melayu






zoom to close... rm30 jer...






Jemput semua datang ke booth kami yea... 



Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...