JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, May 23, 2012

Kerabu Epal Akhirnya

Assalamualaikum wbt....

Last day Mulan ada jengok ke blog TTCian but I cant remember her name... Alamakss... Mulan terliur tengok kerabu epal yang di show off kan... hehe... Apa lagi malam tadi jugak Mulan cuba buat... Mulan belasah je buat macam buat kerabu mangga... Cuma replace epal ajer... Disebabkan Mulan nak puasa esoknya so dinner kami agak lewat sikit la... Pukul 9.30pm baru dinner... Uishhh I tak pernah dinner lewat cenggitu... Takut gomok kot... huhu... (bajet kurus sangat)....

Mulan suruh hubby rasa... Dia kata tak pandai nak makan epal dengan nasi... hurmmm.... But my Idan makan dengan lahapnya... hehe... Tapi dia complaint "kenapa pedas sangat".... Ala makan jela Idan...





yummy... 


ni ayam masak sos ajer... 



telur dadar semestinya... 



Monday, May 21, 2012

Bila Qaisara Nangis

Assalamualaikum wbt...

Tengokla Baby Q nieh... Baru je seminggu lebih tak jumpa her cute auntie dah tak kenal... Sampai hati tau... Huhu... Kemain nangis lagi ingat kita marahkan dia... Makngah tak marah la cayang...

So, the solution is I have to zip my mouth  for a while kalo tak nanti dia nangis lagi... Whatever word from me Baby Q ingat kita marahkan dia... Dia dah pandai dah... Dah kenal orang... Maybe mood dia tak berapa baik sebab lapar kot... "Shaye belum minum shushu la makngah.... Sebab tu syaye nangis..."....

Agaknya lah kan... Bila dah minum susu hahhh kau... Takde lak dia nangis... "hehe... syaye dah kenyang... Syaye tak meragam lah lagi"...... Sabo je kan... Nangis kuat pulak tue... Makngah pun takut dengar... hehe



ni masa mula-mula sampai umah makngah ( Mulan).... dia dah mula nak nangis... Panggil "Qaisara" je pun... hihi



ni lepas mandi... hamboi lagi kuat koooo...



"Syaye cube ok tak nangis... ok, syaye try...."



haaahh... "syaye nak ibu syaye... "


nota kaki : Baby Q oh Baby Q... sabo jela... nanti jangan nangis lagi taw...

Shooting Ismad Karok di Titiwangsa

Assalamualaikum wbt...


Selepas dinner di The Ship, Kampung Bharu kami (me, hubby, idan) and friends cadang nak lepak jap Taman Tasik Titiwangsa. Kebetulan ada shooting Ismad Karok kat sana... Barisan pelakonnya Sam, Angah Raja Lawak, Along Raja Lawak dll... Yang itu jelah Mulan kenal... Lain-lain kureng kenal...

Actually kami duduk jauh dengan tempat shooting tu, dalam 300m kot... Tapi still boleh dengar suara Angah yang kuat tue... Angah pakai BMW kot... Cayalah...

Dalam dok tengok shooting tu our kids pun sibukla nak membeli mainan yang dijual kat situ... Jom tengok gelagat diorang yang sangat suka dapat main... (esok sekolah yea jangan lupa)...



sibuk main menatang apa ntah yang boleh terbang bila kita tarik ke atas tu...



kat sinilah diorang shooting Ismad Karok


sukenye yea...


can`t see clearly as the picture taken far from the location... malu kot nak g depan-depan n ambik gambo dorang... huhuh


Papa yang main ke Hadi nieh? hehe


A lot of bubbles surrounding Aliya


Hadi pulak mem'bubbles' kakaknya...


Saya seronok la auntie... 

Wednesday, May 16, 2012

Plaza GM Syurga Pemborong

Assalamualaikum wbt...

Korang pernah dengar Plaza GM tak? Mustahilla kalau tak tau kan... Bagi saper yang tak tau meh dekat sikit nak cerita.... Last weekend Mulan ke sana berjalan-jalan... Sajer usha-usha barang baik... huhu... Takde lah, lama dah tak menjejakkan kaki ke sana...

Untuk pengetahuan yang taktau apa itu Plaza GM, lokasi Plaza GM ni berada di sekitar kawasan Chow Kit Road... Bangunan nya agak tersembunyi dan ada lorong untuk masuk dan naik ke atas bangunan... Kenapa ke atas? Sebab parking nya di atas Mall tersebut... So, kereta kena masuk ke dalam lift dan lift akan angkat anda dan kereta anda sekali ke atas... Dari tingkat atas, kita masuk lift lagi untuk turun ke Mall....

Apa ada kat Plaza GM? Jawapannya : macam macam ada... Dari barang mainan, tuala, pakaian wanita, pakaian kanak-kanak, perfume, beg tangan, tudung, barang-barang souvenir hinggalah ke aksesori wanita dan keperluan rumah... Banyak kot nak senaraikan.... Jom tengok gambar yang sempat Mulan capture...

Semua barang di sini dijual secara BORONG... wujud ketegasan ayat di situ yea... Bagi peniaga atau para usahawan yang baru atau existing nak mulakan perniagaan bolehla berkunjung ke sini... Beli RM 2 jual RM4-RM6... Contoh yea.... Best tak? Untung berganda-ganda... wink wink..

ni kedai alat-alat solek wanita... replika bukan asli yea...



dari keychain hinggalan rantai leher dan rantai tangan



miscellaneous item... letakla kat hp ke bag ke atau mana-mana yang suka... :-)



gambar dia atas > cekak, getah rambut dll
(masalah html tak betul nieh)


cute la doll nieh...



pin bunga... boleh letak kat mana yang awak suka,...



gambar yang lebih kurang seperti di atas... huhu



alat make up wanita lagi!



nah cekak kat ekau satu....



rantai tangan kristal....




mascara n lip gloss replika... maybe it`s maybelline...



I like the tone colour...




nak gi dinner? nah ambik nieh



mascara, eye shadow, blusher sumer ada.... replica babe...
I just shown these picture doesn`t mean I`m using these product... keh keh...




whateva dude...

Tuesday, May 8, 2012

Mulan Joint Giveaway

Assaamualaikum wbt...

Sesiapa yang contest and giveaway holic leh la joint kat sini.... (Mulan ada blog contest giveaway nieh... wink wink... ) 
Malu sebab jarang update.... kui kui kui....

Sunday, May 6, 2012

Cat food

Assalamualaikum wbt...

Mulan ke Speedmart 99 untuk beli Cat food.. Sian kat meow meow... Kalo sepeket camni boleh la tahan 3-4 bulan... Mengikut kadar kerajinan & ke'sempat'an I lah... N i bukan adopt pun meow meow nieh, cuma kesian tengok diorang berkeliaran je kat belakang rumah tanpa makanan... :-)

 Bila tengok ngan kitten lagi lah kesian... Ibu dah kurus sebab kitten dok menetek kan...Firstly Mulan suruh hubby belikan cat food nie tapi dia cakap takde... Mana boleh takde! I cakap ade, mesti ade... hehe... My hubby taktau kat mana letaknya cat food nieh... Memang tempat dia agak terkebelakang sikit... 



for ibu kucing...

Friday, May 4, 2012

Kitten comel baru beranak

Assalamualaikum wbt...

Last week I heard "meow meow" from outside my house. I open up the window and saw a kitten with her mother- feeding- milk...

Kesian tengok mak dia dah kurus susukan anak-anaknya... n I have standby a  cat food untuk bagi maknye makan... Of course I masih berperikemanusiaan... hehe... Kesian tau bila tengok anak-anak kucing terbiar.... Rasa cam nak adopt jer... Tapi apakan daya komitmen yang membuatkan Mulan rasa berbelah bahagi...

Ni ha gambarnya...




4 ekor kesemuanya...



kitten oh kitten....


they`re so cute...



tunggu dia besar sket tengok cemane rupanya... ni kecik lagi... baru seminggu....

Thursday, May 3, 2012

Alhamdulillah muka dah cantik

Assalamualaikum wbt....

Jika korang tengok post Mulan yang lelama sure korang akan nampak perbezaan muka Mulan yang lebih segar berbanding dulu yang sangat banyak jerawat dan dah macam permukaan bulan... Time anak dara dulu muka Mulan merah dan jerawat tak berhenti naik untuk menghiasi permukaan kulit muka ini... Alahai, time nak kahwin dulu pun sampai Mak Andam pesan "jangan picit-picit jerawat tu, kalau pecah saya tak jamin yea"... Siap warning Mak Andam nieh kat aku.... Cehh... Tapi serius babe, cube lah korang tanya kat suami ku, mesti dia pun akan bagi jawapan yang sama...

Macam-macam produk Mulan cuba... Semua tak berapa serasi... Finally, Mulan guna AVENE... Beli dari SASA, IOI Mall, Puchong... Boleh baca kat sini post yang Mulan cerita mengenai AVENE....

Avene goes well and match with my skin... Tak tahu lah korang... Sebab ia berasaskan Thermal Spring...









LAlalala... daku gembira.... 



berhias dan cantik-cantik untuk suami... kehkeh.. kunun... 

nota kaki : ingat lagi masa 2 tahun lepas dan seterusnya , bila nak keluar jer mesti tempek foundation tebal berinci-inci sebab nak cover jerawat dan hitam-hitam akibat parut jerawat....huhu...

Wednesday, May 2, 2012

Temple Run buat aku ketagih

Assalamualaikum wbt...

Siapa pernah main Temple Run? Ohhh syiokkk gak ar... Gamesnya senang jer, kita kena swap ke kiri, ke kanan dan lompat sahaja untuk lari dari dikejar dengan burung ape ntah warna hitam... More longer u played more you addicted and sometimes can`t stop you... Begitulah penangan hebat games ini....


Choose Play okey!



See, I managed to unlock the task...



And unlock all the chosen people I need



My Statistics 


Gold coins tu kena ambik... Lari lari lari....

Saya jadi taukey ke taugeh?

Assalamualaikum wbt...


Last weekend on Sunday, Mulan and few friends bukak booth di Padang SKPI untuk jualan HARI SUKANEKA... 

Mulan jual Marsmallow celup coklat, buah dan air... Ya ampun panas giler kot time tu... Kitorang dah start jual pukul 8.30 pagi sampai 11.30 pagi... Sambutan meriah bangat... Tak menang tangan.... Alhamdulillah... Taklah untung sangat tapi kepuasan menjual tu yang penting... Best tengok kanak-kanak membeli... Macam-macam ragam... Jom tengok gambar...



Marshmallow dah sedia untuk dimandikan....



Ini dia bahan-bahan untuk melukis ye kawan-kawan...



Yeaa... dah siap mencelup dan menabur bahan-bahan tersebut... 



Ni lah dia... Marshmallow salut coklat berhias...


See, sibuk-sibuk pun sempat lagi ambik gambar... 



My hubby tolong potong buah...




Apalah yang muncung tue...



Yeayyy... time ni pagi lagi dalam pukul 9 gitu so matahari tengah nak naik.... Pelanggan pun belum ada sebab tak haus lagi... Tunggu tengahari, baru tau cemane bahangnya... 

Whatever it is, we're happy kerana dapat menjual... Poyo sangat... hehe

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...