JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, November 29, 2012

Kalah Teruk Malaysia VS Singapore

Assalamualaikum wbt...

Malaysia kalah teruk dengan Singapore kan! Uhhhh... Sungguh memalukan... 3-0 babe... Telur jer dapat... Tiket time RM30 seorang... 2 games dapat tengok... Laos Vs Indo n Malaysia VS Singapore...


 kami bergambo je... fade up tengok games ini... huhu...





 Idan bergaya dengan baju Malaysia...





 ambik gambo lagi...





 Paksu dan Jun...





 Asri n friend






 Me n hubby





Us again...





p/s : Akhirnya Malaysia dapat tebus kekalahan ini bila menang dengan Loas 4-1.... Semangat bola harus diteruskan dan ditingkatkan lagi setaraf dengan Negara-negara Asean seperti China, Japan... Diorang pun kecik macam kita what....


















Wednesday, November 28, 2012

Tudung Fareeda Chiffon Cantik

Assalamualaikum wbt...

Sebelum ini, dah macam-macam tudung Mulan pakai... Dari shawl- gaya Hana Tajima mahupun belit-belit macam biasa ke Tudung Pearl Haya ke Tudung Bawal ke Tudung Lycra ke Tudung Crown Manik ke Tudung Moon Sakura... Ishkk... Banyak sangat la koleksi tudung insan bergelar wanita nieh... Kalau nak senarai memang jenuh la... Tak tersenarai babe... Ada jer koleksi yang baru... Dalam setahun ada kot 3-4 design baru yang diperkenalkan...

Kalau ikut trend memang tak terikut babe... Mau pokai duit suami beta... Dalam Islam pun mengajar supaya tak berlebih-lebihan dalam berbelanja... :)) Tapi wanita memang susah la nak tahan godaan bila terjumpa benda-benda yang cantik... Kannnnn....

Nak cerita jugak nieh.... Last week teman my auntie n my close friend ke GM Klang... Terjumpa pulak kedai borong tudung murah... Mula-mula tu tak teringin pun nak pakai waima sarung pun kat kepala...

Akibat dorongan nafsu yang kuat dan ajakan sungguh-sungguh dari mereka, jadi I pun cuba lah sarung Tudung Chiffon Fareeda... (Bukan jenama Fareeda pun)...

Bila pakai, just nice and suite ngan muka I... ehem ehem... Bukan 1 malah 3 I rembat... hukhuk....
suami I terbatuk... hehe.... Tula... mula-mula jual mahal (kata nak setia dengan Tudung Bawal je).... Finally tergoda juga bila dah sesuai sangat dengan muka ku yang super bolat ini...



 pink color yang terang....





pink belacan... 




nota kaki : 1 lagi warna biru laut + biru windows 7... nanti nak pergi lagi n beli lagi... Yang penting tak payah gosok... nak basuh pun senang jer... Celup-celup jer ngan air sabun n bilas dengan air bersih.... Tak payah beria-ria nak sental kemain... Chiffon kan...




Tuesday, November 27, 2012

Teater Tun Siti Hasmah

Assalamualaikum wbt...


Alhamdulillah, akhirnya tercapai jugak hasrat nak tengok teater... Itu pun sebab my Hubby buat kerja di Istana Budaya, Kuala Lumpur... My hubby la belanja tiket teater nieh... Thanks abg... Muah muah muah...

Kami pergi berempat jer... Tasha, Kak Nora n Makteh... Tarikh teater Tun Siti Hasmah pada 17 November lalu... Dengar cerita Teater Tun Siti Hasmah ini akan dilanjutkan lagi kerana permintaan tinggi....

Jalan cerita berkisarkan Tun Siti Hasmah... Introduction, berkisar zaman remaja Tun Siti Hasmah... Kemudian, zaman di Universiti Singapore.... Then, kahwin dengan Tun Mahathir - dapat anak- Tun Mahathir jadi PM- politik Malaysia (part ini tak berapa suka sebab I x suka politik)...

But the stage is moving around, so tak la rasa bosan... 

Intro - more musical dance... banyak menari dan menyanyi... semua dok nak tackle Tun Siti Hasmah... cantik Tun Siti Hasmah masa muda-muda...

Isi/ Content - perjalanan Tun Siti Hasmah sebagai doctor kedua di Malaysia... Menjadi isteri PM yang memerlukan banyak pengorbanan... Ada suka dan duka... 

Ending - Tun Mahathir resigned as a PM... Finally, walaupun Tun Mahathir dan Tun Siti Hasmah dah pun bersara as a PM, jadualnya sungguh padat sehinggakan anak sendiri nak berjumpa pun kena buat appointment berbulan-bulan... Imagine that! How busy they are... Watak Erma Fatima sebagai PA Tun Mahathir is quite catchy... bila mana Erma yang agak kecoh dan makes audience laugh with her attitude... 


Cekidaut pica...


sonok yea... 





Lisa was so cute ya know... salute with her acting... Menari, berdialog tanpa skrip, menyanyi - ingat senang?
Watak Eja sebagai Tun Siti Hasmah yang dah beranak pinak... Lisa - Tun Siti Hasmah muda...





my auntie... Faizah






dengan datin Umie Aida... menderma untuk Gaza... 
dia usung tabung ke sana sini untuk kutip dana untuk rakyat Palestine... Salute to her...






our tix...




sebelum teater bermula...






dah habis... presenting all the actor n actress at the end of Theatre Tun Siti Hasmah...










nota kaki : bila lagi en suami nak belanja tengok teater? suka suka suka...



Monday, November 26, 2012

Bumbu Bali Was Exciting

Assalamualaikum wbt....


Setelah berhempas pulas mencari solution bagaimana nak upload pict yang dah exceed to 1GB, akhirnya berjaya jugak Mulan 'up' Entry Baru.... Dan setelah 3-4 hari itu jugak lah I dok bertapa di "Gua Kelam" dan berguru dengan Atok Google... Thanks Atok... Nanti I ajar u all cemane nak solve yea...

Okeh... taknak cakap lagi pasal masalah... Sekarang nak cerita pasal makan pulak.... Makan lagi best dari dok pk masalah yang tak pernah selesai dalam dunia ini...

Selepas sesi mencari beg C I, perut kami (I n Iffah) dah mula bernyanyi-nyanyi riang minta diisikan... So, our next place to have an indulge of our 'perut' is "BUMBU BALI".... at Bandar Puteri, Puchong...

Tadaaaa....



 Nasi Campur is Mine... Sedap... Sebab ada pedas-pedas...
N mostly makanan ala-ala Bali banyak guna serai... I would rate it 8.5/10... puas hati sebab sedap... Harga??? 





Iffah punya : Chicken Meat Grilled
Giler kentang banyak kot makanan nieh... Memang x habis... Kena share 2 orang kot...
 Ayam n daging kan... Fuih... Lap peluh sat....





 Sorry ada uncle Bob di tepi itu...Anyway nice decoration...






 Again same view... with a different movement... hik hik...






 Front Counter - nampak fresh n nyaman je kat dalam nie... 






 Bali Concept... Ada banyak barang-barang antik di hujung sinun... I tak pergi snap pulak picture tu... 
Jangan nak jatuhkan maruah mak dengan hanya guna phone untuk snap picture yea.. 
Kalo mak guna DLSR takpela ko nyah... 






 My drinking water : Tak ingat nama... Tapi masam n ada pudina... sedap....!!! yummeh



p/s : kalo rasa kaya baru datang sini kot... Our bill is RM135.00 gitu la... 2 orang je makan...
2 Meal + 2 Drinking Water.... Tapi sedap so worth it.





Wednesday, November 21, 2012

Lawak Ke Der? Sam Sung Kerja Dengan Apple

Assalamualaikum wbt...

I rasa amat-amat geli hati bila melihat profile seorang pekerja Apple yang bernama Sam Sung.... Wah, betul ke ini? Betul la tu kot... Seorang 'specialist' Apple yang bekerja di Apple Store di Vancouver mempunyai nama seakan 'competitor' bagi Apple sendiri... Alahai apa lah nasib Apple kan... Terima jelah... Nama bukan segalanya...

p/s : Nasibla Apple tak terminate ko Sam Sung! Geli hati lagi nieh...




Photo Reached Up 1GB - What to do?

Assalamualaikum wbt...

Alamak... Tak nak upload dah gambar sebab dah reach 1GB Quota... Caner nak buat nie? Ada sesiapa yang experience camni sila lah share... Bosan la kalo penulisan sahaja tanpa gambar... Hurmmm...

Unless upgrade Storage dia... :(


Tuesday, November 20, 2012

Terubat Rindu Makan Meatball Di Ikea

Assalamualaikum wbt...

Dalam pada semua orang sibuk bercuti selama seminggu kerana Deepavali, I pulak gelisah dekat rumah taktau nak buat hape... Boring tahap gaban dah babe... My husband pulak Out Station... Hurmm... Apa lah nak dibuat? Rutin harian : memasak, melipat kain dan kemas rumah dah ready....

Masa untuk TV time...

Tetibe ada bunyi kat phone... ada orang whatsapp... siapakah orang itu?
Kak Nora whatsapp ajak g The Curve- ambik laptop... then pegi IKEA... dah dekat kan... so apa salahnya kalau cuci mata.... Tengok-tengok barang rumah sekali...

Maka, selepas tempek bedak BB Cream + oles sedikit Eye Liner, I`m Done... Driving to the destinations...
Together with Paksu, Idan, Tasha n Kak Nora...

Benda yang paling tak boleh dilupakan bila bertandang ke IKEA ialah meatball nya... Sedap ke? I would rate it 3 out of 5... Pesal sikit sangat? Tak sedap la tu... Sauce dia memang sedap... But I`m prefer if they put more meat in the meatball... Reduce the flour... I rasa meatball yang Indon buat Bakso tu lagi sedap... Penuh dengan daging...

Bila dah ambik makanan dengan super banyak, masalah nak cari tempat duduk pulak... Dahla tadi beratur panjang... Aduhai... semua orang pun mempunya masalah yang sama dengan kami iaitu perut yang berbunyi lagu-lagu sedih minta diisi...

p/s : keadaan makin sesak kat area The Curve-Ikea bila Kidzania pun dibina di sebelah tu jugak... Dalam 50-100m kot bangunan Kidzania dari IKEA... Memang tak jauh pun... Pastu cuti sekolah pulak + Public Holiday...

Taknak semak-semak kepala, jom melantak dengan kami :




Lemon Herb Chicken




 Poached Salmon is Mine...





 Sweedish Meatball..




 Chicken Wings




 meja pun tak celuih (muat) dah dengan makanan kami yang super banyak.... 
some of them letak dalam trolly... 




 makan... makan... stim pulak mata paksu... 




pose before eat... 




 action pegang ayam tu mesti ada... 




 mushroom soup... 





 hidangan lazat yang bakal habis tak lama lagi... 




 Nice la cermin dia... Baru kot... Sebelum x perasan pulak ada.... 




                                                 Kaki ku pulak bengkok-bengkok tu kenapa?




nak jugak nampak IKEA tue... 





Sunday, November 18, 2012

Crown of Mulan Maseirra

Assalamualaikum wbt...

Disebabkan cuti Deepavali baru-baru ini,  kakitangan awam yang berkhidmat di Selangor akan bekerja pada Hari Isnin (12/11/2012), Selasa Cuti, Rabu Bekerja, Khamis Cuti dan Jumaat Bekerja.

Bila dah kerja,cuti, kerja, cuti camni so, what do you think your traffic would be? Bagi Mulan camni lah... Dah macam crown... Tunggu nak pakai kat kepala jer tinggal...

Entry yang tiada info sebenarnya... Hanya nak tunjukkan betapa Mulan ni kuat bekerja dan langsung tak ambik cuti pada Hari Deepavali tersebut... ;)







p/s : sometimes I would say it nice jugak bila tengok shape crown nieh...



Gomol Qaisara

Assalamualaikum wbt...


Sayang die.... Muah2... 



taknak senyum tau... 


alolo... die duduk dengan shaper tu? 



saya tak nak senyum arini yea... saya selsema... 




vantage...




saya kusyuk main piano... jangan kacau...





bulat la mata saya... 




saya main piano dengan kaki...





see.. saya main lagu "twinkle twinkle Little Star" dengan kaki kanan saya... 





tengok apa tu Qaisara?


Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...