JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Sunday, October 13, 2013

Dapatkan Air Bersih dengan Saya!


Get Clean Water Pitcher

GET CLEAN® WATER


Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.



Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat?

Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!

• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!

• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.

• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama





Pilihan Bijak!

• Hanya beberapa sen bagi seliter air

• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak

• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik

• Ringan dan mudah dibawa

• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak



KEISTIMEWAAN SHAKLEE

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain

Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos

Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa

Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.



MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar

Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.



Water Pitcher ini juga mempunyai penunjuk aras supaya mudah kita nak tau bila perlu tukar filter di dalamnya. Nampak tak ada lubang hijau kecil atas tu? Bila nak kena tukar akan bertukar ke warna merah.


Testimoni


selepas penurasan air menggunakan water pitcher.


 

jug mudah alih... kalau pergi travel boleh bawak camtu jer... 




Jangan risau kalau kita tak tau berapa gelen kita dah guna.... Dah ada dah siap2 tulis kat situ.... Bila dah sampai count tu boleh la tukar filter...





Filter ni harga dalam RM1xx jer... Tahan 80 gelen...


p/s : best kan... manfaat untuk semua... nak travel senang... just tuang air paip ke dalam jug tu... dah boleh minum... nak order boleh PM saya k... 017 40 999 56...

Tuesday, August 13, 2013

Stim buah dada mak tiri??? Keyword terbaik pernah aku dapat

Assalamualaikum wbt...

Terkezut mak dengan keyword minggu lepas... Oh tidak... kenapa... kenapa... kenapa.... ia berlaku???





Tuesday, July 23, 2013

Chelsea VS Malaysia 4-1 Julai 2013

Assalamualaikum wbt...

Last Sunday, I with a few friends dapat opportunity tengok bola antara Kelab BolaSepak Chelsea dengan Malaysia... My hubby dapat tiket bola super banyak dari Coach K. Rajagobal... Macam mana boleh coach Malaysia p bagi kat suami?

Sebab : suami buat Alarm Systems, CCTV Systems and Autogate Systems kat rumah dia...

26 kesemuanya... So, panggil sanak saudara semua p tengok....

Layan gambar2 di bawah...










3-0 time nie...

p/s : sangat enjoy...



Monday, July 22, 2013

Testimoni GLA Shaklee Saya Sendiri

Salam....

N morning peeps...

Nak share sikit pasal GLA Shaklee... Sebelum ini dok dengar testi orang lain... Ni nak cerita testi sendiri... Okey, Mulan start ambik GLA ni start bulan 3 2013 hari itu... My cycle period memang totally sucks... Kejap ok, kejap tak ok... Kadang-kadang sampai 3 bulan tak datang period... Ingatkan itu perkara biasa... Rupanya tidak... It`s affected when I started get married... Rupanya period ini penting untuk menentukan tahap kesuburan seseorang... Bila period tak berlaku maka telur matang tidak dapat dirembes keluar dan persenyawaan tak berlaku... Sebab tu susah nak prenant...

Bulan 3 aritu, Mulan ada search kat Internet "testimoni berjaya hamil".... One of them yang membantu ialah dari produk Shaklee... Then I saw my friend pun ada advertise kat faceboook SET KESUBURAN.... Dari situ Mulan cuba SET ini... For starting Mulan consume GLA n B Complex... B Complex ini contains 8 Vita B n Folic Acid... Folic bagus untuk yang merancang nak dapat baby...

Alhamdulillah, pada bulan 3 iaitu start consume GLA tu perid Mulan datang... N kalau u olls nak tau, my darah warna coklat n pekat... Sebab campur dengan keputihan... Hurmmmm...

Bulan 4, I keep makan GLA... Warna period I masih coklat kehitaman lagi pada masa starting n ending period... Tengah-tengah tu merah laa...

Bulan 5, alhamdulillah period datang lagi... Mulan ada buat note kat my iphone for my cycle period... The result is, my cycle period cantik selama 3 bulan itu...

Then, bulan 6 i tunggu lagi my period... Sehinggalah ke sudah langsung takde period pada bulan 6 itu...

Bulan 7, I tunggu lagi my period... At the same times I keep makan GLA... Bulan 7 ni jugak I started makan Alfalfa... Alfalfa ni sangat bagus for woman... Untuk next post I will post apa yang best nya Alfalfa ni yea...

Akhirnya, period kunjung selepas CD 42... Lama gitu.... Ok lah, tapi tak bestnya datang pada Bulan Ramadhan 2013 day 9... hehe...

This time, warna period I kali sangat berbeza... Darah period itu warna merah pekat n berketul-ketul.... N boleh rasa macam air keluar dari faraj... N it remembered my teenage time... Zaman anak dara memang selalu keluar berketul-ketul, merah pekat n banyak...

It`s been a wonderful part bila tengok darah banyak n pekat camtu... My few years past, period I memang tak regular n darah sikit-sikit ajer... Lega sangat... Seronok sangat bila tengok darah keluar camtu... So, bila period cycle dah ok, it`s time to work hard n TTC... Yaaa, I hope it will happen... Allah tak kejam nak menduga hambanya... Minta dan berusahalah dengan sepenuh hati... Lebih-lebih lagi pada Bulan Ramadhan yang penuh Barakah ini...

Bagi sesiapa yang nak tahu khasiat GLA meh kita baca apa yang best sangat...

GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Khasiat dan kebaikan GLA COMPLEX SHAKLEE

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf

siapa nak cuba boleh PM saya... Sharing is Caring...


Sharing about GLA n Shaklee Products kat bawah nie...

My page ---> https://www.facebook.com/MummyMean.DaddyRie.Shine

My website ---> http://emashaklee.blogspot.com/








Wednesday, July 17, 2013

UPT Positive Seketika

Assalamualaikum wbt....

Cerita dah basi... Tapi nak share jugak... Last 3 month, I ada demam teruk... Seminggu gitu... Demam virus... Dah siap ambik darah semua... Takut denggi jer... Habis beratus la bila pergi klinik swasta... Sebab apa g klinik swasta? Sebab dah biasa ngan doc tu... N rasa comfort dengan dia... Kalau pergi Klinik Kerajaan pun boleh... Tapi malas pulak... Lama nak nunggu nyer...

Bila dah demam virus, doc ada tanya.... Nak inject atau nak ubat? I pilih nak inject.... Tapi dalam hati Tuhan je yang tau betapa dug dag dug dag... I kan takut jarum... huhu... Siap tanya dengan doc,  macam mana nak buat untuk bagi tak sakit bila kena inject tu... hehe... Doc bg tips " Masa saya kira 3,2,1 awak tarik nafas yea"... Anggukan I tu tanda setuju... Bila jarum tu dah nak masuk kt miss B I pun tarik nafas seperti yang diajar... Result : memang tak sakit wa cakap lu... Bagus... Boleh dipraktikkan nanti bila jarum nak masuk ke badan lagi...


Bila dah hantar ke Path Lab, keputusannya darah I ada virus... So, tunggu jelah kebah.... Kalau makan ubat pun tak guna... Kesan dia kejap ajer... Nanti panas balik....

Then after 3 days tu I pergi lagi klinik... Wonder kenapa demam I masih x kebah... Walhal dah diberi injection n makan ubat dah.... Ubat tu tahan sekejap jer... Bila dah habis badan akan panas balik....

Doc suggest untuk buat UPT... memandangkan I dah 2 bulan x datang period... Owhhh... I memang jenis period tak regular macam orang lain... Kadang2 2 bulan x datang... Pe kes???

So, I pun check la UPT... After 5 minutes keluar camni...

 Not really clear but still ada line...

N doc pun cakap "Congrats, u r pregnant"... 
Dalam hati I berdetik, betul ke ni??? Rasa excited sangat pun tak... Rasa terkejut pun tak... Natural feeling... 

Then, doc asked me to call my hubby... My hubby office is just next door to the clinic... My hubby pun suka la bila tengok result nie... Doc cakap "jangan bagi ur wife buat kerja berat-berat"....

Bila balik, I takde pun rasa apa... Tak nak berharap... 
Doc suruh datang balik lagi 2 minggu... 

Then, lepas 2 minggu I pergila check semula... Tengok gambar scan di bawah...

Check punya check... Gosok punya gosok... Abes gosok letak gel lagi... Masih takde nampak apa-apa... I tanya, "takde ke doc?".... Doc cakap "Jap, saya tengah cari lagi"....

Ok lah, fine... kite check UPT... Bila check UPT... After 5 minutes tunggu still -ve... Arghhh... rasa nak pitam jap... Kaciwa...

Ini bukan kali pertama, kali kedua dah... Kali pertama dulu, saya g check kat klinik jugak... Masa tu doc cakap "weakly positive".... Ada line tapi tak clear...

So, pasrah jelah... Nak cakap apa dah... Itu semua ketentuan Illahi...

Ni lah jadinya tangan I bila doc tu ambik darah... Sakitnya... Tak pernah doc ambik darah sampai lebam camni... Dia x jumpa urat katanya... Adoiiii.... I dah cukup putih dah nie pun still x dapat cari... Kalau orang kulit gelap macam mana lah agaknya...

Lepas 2 hari camni jadinya... Hurmmm... Pasrah jugak...

nota kaki : Jangan sedih... Ada hikmahnya... Allah tak berikan rezeki anak, bukan bermakna Allah tak sayang kita... Tapi Allah nak uji kita... Jika tiada rezeki anak sekarang tak mengapalah... Kita cuba lagi... Insya Allah...

thanks sudi baca... ;)





































Wednesday, July 10, 2013

Ayam Tandoori D'Noor Puchong

Assalamualaikum... Salam Ramadhan semua... Puasa tak? OOO... Tak puasa ek...  hehe


Ni post lama... Tapi nak jugak show off... Nak habaq mai kat hampa Ayam Tandoori tersedap yang pernah I rasa...Ever..

Venue : Sederet dengan IOI Boulevard

Nama  Rest : D' Noor

Aritu I order Tandoori Cheese...  Meh tengok gambar... Meleleh babe cheese dia...






Sunday, June 9, 2013

Cergas Berpuasa Bersama Mighty 3 Gems



Gabungan hebat untuk dijadikan menu bersahur. Saya pasti ramai yg sedang mengerjakan puasa sunat Rejab, Syaaban dan seterusnya sebagai latihan berpuasa di bulan Ramadhan.

Mighty 3 Gems amat sesuai untuk diambil oleh semua golongan termasuklah;



- golongan ibu menyusu yang mahu berpuasa tanpa menjejaskan pengeluaran susu ibu,

- ibu yang sedang mengandung tanpa rasa risau berpuasa boleh menjejaskan tumbesaran janin,

- wanita dan lelaki yang mempunyai gastrik dan golongan warga tua yang dh kurang selera nk bersahur dengan menu yang berat.

Mighty 3 Gems membantu anda kekal cergas dan bertenaga walaupun sedang berpuasa.


KHASIAT MIGHTY 3 GEMS =D

Energizing Soy Protein
*****************
♥ Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat


Mealshakes
*********
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.





Performance Drink
****************
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum diwaktu berpuasa.


MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Vitamin Sesuai Untuk Eczema







Eczema ni bukan lagi perkara baru bagi kita. Rasanya ramai juga ibu2 yang bertanyakan tentang eczema ni..ade yg kena pada baby, tak kurang juga yang si ibu atau bapa yang kena. Eczema ni sebenarnya ada yang disebabkan genetik ada juga yang disebabkan diet, atau faktor luaran seperti udara yang kotor, air yang tercemar, cuaca yang berubah2 secara extreme , sabun yang tak sesuai dan banyak lagi.


Bila berblogwalking tadi terjumpa info yang menarik tentang eczema sbb ringkas dan mudah faham, so,jom belajar sikit tentang eczema ni ye.




credit: here


Eczema is a term for several different types of skin swelling. Eczema is also called dermatitis. It is not dangerous, but most types cause red, swollen and itchy skin. Factors that can cause eczema include other diseases, irritating substances, allergies and your genetic makeup. Eczema is not contagious.





The most common type of eczema is atopic dermatitis. It is an allergic condition that causes skin inflammation as well as scaling, flaking, thickening, crusting and itchiness of the skin tissue
Eczema is a chronic disease. You can prevent some types of eczema by avoiding irritants, stress, and the things you are allergic to. (for more info abt eczema just click the link )










This chart shows the different level of severity. Tak semua eczema tu teruk, ada yang biasa2 je, tapi tetap perlu dikawal ye, dah teruk susah nnt. Eczema takkan dapat pulih 100% sbb so far belum jumpa cure lagi, but it can becontrolled and treated. So don’t worry Memang terdapat pelbagai cara untuk mengawal eczema dari menjadi teruk dan merebak, ada yang guna cream, ubat anti gatal, antibiotic dan sebagainya.


Tapi entry kali ni saya nak focus on vitamin ye, tapi ini bukan satu2nya cara merawat cuma boleh membantu melegakan dan mengurangkan simptom eczema..










Credit


B-Complex


All B-vitamins are necessary for healthy skin and circulation. B-vitamins work as a team; thus, they should be taken together in a B-complex formula. Dr. James Balch, author of “Prescription for Nutritional Healing,” recommends for dermatitis a B-complex formula and additional supplementation with vitamins B3, B6 and B12. Vitamin B3, or niacin, supports the health of the skin and nerves; symptoms of vitamin B3 deficiency include dry, rough and thick skin. Vitamin B6 promotes the formation of red blood cells and healthy skin. A deficiency in this vitamin may cause symptoms like oily facial skin, acne and flaky, inflamed skin. Vitamin B12 is involved in cellular synthesis and longevity.
(sebab tuh saya suke B-complex Shaklee coz not all vit b supplement include all the 8 B)


Vitamin C


Vitamin C has anti-inflammatory properties and helps stabilize cellular membranes. Thus, it can aid in skin healing. Vitamin C also plays a major role in the production of collagen, which is a key component of the skin. This nutrient also has anti-histamine properties, helping to reduce the itchiness associated with eczema. Dr. Balch recommends supplementing vitamin C in combination with bioflavonoids, which are plant chemicals that work in synergy with vitamin C.
(Vitamin C shaklee does have bioflavonoids )


Vitamin E


Vitamin E is a fat-soluble vitamin with antioxidant properties. It helps relieve skin itching and dryness, which are common symptoms of eczema. In a study published in the April 2010 issue of “Pediatric Allergy and Immunology,” Dr. Masayuki Okuda and colleagues evaluated the link between vitamins E and A and eczema. The study involved almost 400 children. Researchers found that children who had the highest levels of tocopherols, which are vitamin E compounds, had 67 percent lower risk of developing eczema compared with children who had lower levels of vitamin E in the blood. Although the study could not fully explain the connection between vitamin E intake and eczema, Dr. Masayuki Okuda suggests that the benefits of this vitamin may derive from its antioxidant and immune-boosting properties.

That’s how all those 3 vitamins work for eczema.


 *Dengan pengambilan yang consistent, mungkin eczema bukan lagi satu masalah







MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


















Tuesday, April 30, 2013

TTCian Yang Period tak Regular

Salam to my friends...

Saya consume Shaklee sekarang untuk regularkan period... Selama ini period tak pernah betul... Kejap ade kejap takde...

Bagi TTCian yang nak regularkan period boleh click link di bawah ini...
https://www.facebook.com/MummyMa.DaddyRie.Shine






Akhirnya Pregnant Selepas 7 Tahun Menunggu



Tahniah... Saya cedok dari Shaklee Golden Lounge Private group...

So, saya pun nak recommend supplement bagi TTCian...


U all boleh click kat sini.... http://www.emashaklee.blogspot.com/search/label/SET%20KESUBURAN





Friday, April 26, 2013

Nak Kurus? Dengan Shaklee Anda Boleh

Sebelum ni pasti ramai yang dah mencuba pelbagai cara unutk menurunkan berat badan..ada yang sanggup berlapar demi mengurangkan sekilo dua..diet ni ada pelbagai jenis ya..kadang2 memang berat kita turun tapi bukan lemak pon yang hilang, sebaliknya otot dan air..sudahnya, tubuh kelihatan letih, dan melendut..














What is the “Yo-Yo” Effect?
o    A low caloric diet is a self-imposed famine, so the body responds byconserving fat and begins to break down muscle tissue for fuel. It doesn’t know how long this famine is going to last so it guards its precious high energy store.
o    Nitrogen is released when you break down muscle and the body quickly eliminates it through the kidneys with water from your cells. This causes an immediate reduction in water weight and a noticeable drop on the scale. Losing water and muscle is no reason to celebrate.This weight will be right back as soon as you have something to drink, and the missing muscle lowers your metabolism.
o   Muscle tissue burns calories 24 hours a day. The more muscle you have, the more calories you burn even when you’re just sitting around. The less muscle you have the less you can eat. Okay hold on here comes a little math! Suppose, for example, that a you lose 10 pounds of muscle (along with maybe 20 lbs. of fat) on a low caloric diet. Now suppose that each pound of muscle had been burning 50 calories a day just sitting there. Together, those 10 pounds of muscle had been burning 500 calories a day.
     With this muscle tissue gone, the you must now consume 500 fewer calories a day in order to maintain that weight-loss.Your job just got harder.Here’s where it really gets tragic.When you ease up on your diet, your body goes “Finally some food, but I’m scared another famine’s coming.” So what does it do? It puts on fat stores before it puts on muscle! Even at the same weight you’re fatter than ever with less muscle to burn it!
Inilah dia fenomena yo-yo diet..ramai yang terpedaya dengan cara ni..no no salah ye..Jadi, kalau nak diet, pastikan anda mengikuti program yang sesuai..dengan shaklee Ini lah dia SHAPE-UP SET yang sangat membantu :D

Pm saya key...
MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



Thursday, April 25, 2013

Gold Coast Morib

Assalamualaikum wbt....

Alhamdulillah, dapat celebrate birthday suami tercinta pada 20/4 baru-baru ini.... Kami celebrate di Gold Coast Morib, Selangor...


We all pergi under Birthday Promo... So dapat RM268.00 for 1 Suite Room... Dapat 2 pax of Breakfast, Dinner and Theme Park... Kalau tak harga RM3xx w/o promo nie... Kami pergi 7 orang dewasa... So ambik 3 bilik la... Alhamdulillah, company Trip by Ariel Engineering...

Yang bestnya dalam bilik ini Jacuzzi.... Best la dapat berendam dalam nie... Romantik dengan suami...
Tadaa...



Qairara dengan Daddy Rie... 
Seronok Q main air... habis air ditepuk-tepuknya....




 bilik air luas... shower glass, toilet bowl and sinki... 




 bed... 




 bilik besar .... studio suite for 2 person... 
tingkap tu boleh bukak n intai orang dlm bilik air...
hehe..
nak intai orang jacuzzi boleh sangat la...








mini fridge, n water heater....
sebelah tu ada peti simpan duit n closet... 
untuk hang baju-baju ke apa...
antara facilities lain :
*hair dryer
*shower with glass cover (suke sebab transparent)
*balcony - theme park n ocean view
* TV 
*air cond
*fan



Keseluruhan accomodation, boleh bagi 4 star la out of 6... 


petang tu, kami terjun kolam... main air kat theme park... kena pakai wristband... esok pagi nya pun pakai jugak... tunjuk ajer kat pak guard...  memang ada orang jaga... x lehla simply main masuk jer.... 


lawan selam... ready!!! get set GO....
theme park dia ala-ala Sunway Lagoon la... 
Mini Sunway Lagoon... 
Sebab ada cam terusan mengelilingi theme park tu...



Qaisara jadi pengadil....
Mummy ema lah yang menang.... 
Harap maklum... haha



ada lebih 5-6 gelongsor yang berlainan kat sini.... 
bolehla nak meluncur kat sini... 


 kemain sengeh Mummy... 
over dari Birthday Boy pulak...





cak....
Mummy banyak jerawat la pulak...
heee... tak suke...






sekian... tq baca....















Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...