JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Sunday, January 29, 2012

Vacation part 1

Alhamdulillah selesai sudah cuti seminggu dan telah dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya.

Untuk 1st vacation ni Mulan nak hidangkan juadah "Penang trip".

We all pergi tempat pertama dating masa mula-mula bercinta dulu. Tahun 2007 start kenal hubby. Alhamdulillah sekarang kami dah sah menjadi suami isteri. Dah 3 tahun dah.


Ni on the way dalam Terowong Menora...


Penang Bridge...



Posing kat Gurney Road... Ramai betul orang dok melepak kat situ...
Cewah-cewah...



Mee rebus kat RnR Kuala Kangsar...



Pose lagi...





ABC yang memikat lidah untuk menjilat dengan lahapnya.... hehehe



Lastly kami pergi Batu Feringghi... tempat dating mula-mula dulu... Near to Telok Bahang dah...

Saturday, January 21, 2012

Enjoy dengan Instagram

Awesome picture!

Thursday, January 19, 2012

Tukar lagi header?

Assalamualaikum wbt,,,

Takde reja inilah jadinya... Menukau headau jau kejau nyau... ;p

Baru nak mengasah bakat dalam GIMP nieh...

header baru... esok-esok tak puas hati den tukau lagi...



Belajar Edit Gambar guna Instagram

Assalamualaikum wbt...

Satu lagi benda baru yang Mulan belajar dalam Social Networking application ialah Instagram. Instagram ini ala-ala Flickr kot. N macam picnic jugak. Sebab kita boleh edit gambar nak buat Sephia ke BMW ke n mcm2 lagi yg cool.

Contoh-Contoh gambar Instagram yang Mulan edit.

Gambar malam tadi masa makan kt Chinese Muslim Rest. Cantik takkkk??? ;p

Wednesday, January 18, 2012

Abang Ben nak bagi duit?

Assalamualaikum wbt...

Kali ni Mulan post guna PC so boleh tulis panjang sket kot... Tapi Abang Ben pulak tak kasik... Hanya 100 patah perkataan dibenarkan.. Apa kaitan Abang Ben dan simbol duit di bawah nie?

click banner untuk joint segmen abg Ben (segmen ke?)

Apa yang kita perlu kita buat dengan duit di atas? Jom ambik g beli cikedis... ;p
Nak tau apa kaitan duit dengan blog Mulan? Since Mulan dah menjadi blogger suam-suam kuku (dah setahun jugak berblogging) dan members of Nuffnang, adala sikit earning yang Mulan dapat... kannnnnn..... dari takde langsung... Sebulan adalah naik RM0.10-RM7... 

So, u all boleh expect la blog Mulan ni cemane rupanya... Rasa nak ambik baldi n tadah air mata yang jatuh berjujuran nieh... Sedih ooo tengok blogger-blogger ohsem yang sangat berjaya... Ni yang Mulan nak bertekad nak jadi full time blogger ni... Tak nak jadi dah blogger cipisan... '-(

Alamak rasanya dah lebih 100 patah dah ni... Marah pulak Abg Ben kang... 





Keluarga i kah?

Last day my hubby bought iPad 2,black colour. I dun like lorrrr. I dun like black. Mulan suka Putih. Takpelah nak buat cemane kan. Dah hubby suka hitam. Yang penting iPhone white colour.

Actually dia beli bukan untuk main games cam Mulan. My hubby use it for his work. Senang katanya nak present product Ariel Engineering pada customer. Kerja sendiri kan. Kena la kerja keras.

As above , kenapa Mulan cakap keluarga i? Mulan belum habis explore iPhone 4s, ada pulak adik beradik i yang nak masuk jadi family.

Satu benda yang Mulan nak share, family apple is best gadget that I ever had.

*just ignore the conversation between hubby n his friend k. Hehehe

Tuesday, January 17, 2012

Kenapa u kena beli CLeO

Since Mulan update blog by iPhone , so penggunaan ayat yang panjang-panjang dah tak berapa relevant untuk digunakan. U all know how hard I'm trying to adapt my chubby finger with the screen application. So tak nak cerita panjang , so Mulan halakan retina mata anda kepada gambar
di bawah.

Gambar3 di bawah Mulan capture
jer from Cleo Mag. Jom tengok apa promotion yang Cleo bagi kepada subscriber. Semua hadiah ratus bhai.

Caranya mudah saja. Subscribe jer Cleo selama setahun dan anda berpeluang untuk menang hadiah yang di tawarkan. Murah compare to buy monthly.

CLeo January 2011

Haven't you seen the Roll On Foundation/ Compact Powder before?seriously Mulan found it on January 2012 Cleo. This a new way to apply foundation babe. Gonna try just go to the nearest pharmacy branches or beauty centre sure u'll find it. Enjoy to see the picture.

Monday, January 16, 2012

Sunday outing to find a iPhone

Assalamualakum wbt...

Entry paling malas di dunia... Ni post pakai iphone 4s... so malas nak taip panjang-panjang... lagipun Mulan tak berapa pandai lagi nk taip dengan super laju...



Sunday, January 15, 2012

Finally iphone 4s Is Mine

Assalamualaikum wbt...

Masih ingat tak lagi entry yang ini, yang mana Mulan mengiyau-ngiyau nakkan iphone 4s? Finally, my husband belikan jugak iphone 4s... Masih tak berapa pandai nak guna sebenarnya... kekok sangat... sebelum ni pun memang guna touchscreen, Express Music tapi bila kena penangan iphone 4s nie memang terasa kelainannya...

Actually baru beli semalam jer nieh... sebab tu lah terkial-kial... Canggih sangat la katakan...

Thanks to my hubby yang belikan iphone 4s for her 'bebelling' wife...


iphone 4s colour putih dan casing pun putih.. nanti Mulan upload gambar 'barang kesayangan' ini banyak-banyak lagi key... tunggu... n nanti I will let u all know what`s the special features of it... I love u iphone 4s..

Wednesday, January 11, 2012

Assalamualaikum wbt...

Since Mulan tengah addicted dengan OS Ubuntu, so makin ligatlah Mulan mencari desktop background yang maha cantik, yang awesome, yang pretty, yang gorgeous, yang anggun dan yang yang...  yin yang... Walaupun pada hakikatnya banyak lagi yang Mulan kena belajar melalui OS Ubuntu nieh...

Mulan nak bg link kat u all yang mana dah muak dengan desktop yang lama tu kan... Agak-agak dah boleh tukar kot... Eh??? Sambil buat tangan di dada, mata juling dan mulut herot...


 
click untuk mendapat lebih banyak background picture cun

p/s : yang penting colour / resolution dia tak pecah mak...

Desktop UBUNTU saya

Assalamualaikum wbt...

Since Mulan dah pandai sikit ngan OS UBUNTU nieh, lagi kuatlah Mulan meng'explore'... Best woo... Semua application ada software dia sendiri... Contoh Mic. Office dah tak perlu nak cari driver n install... Ubuntu dah provide siap-siap dalam ini... Jom tengok desktop Mulan...









p/s : boleh buat sampai 4 workspace... kalau windows 1 jer kan...

Makanan Exotic

Assalamualaikum wbt...

Dah lama tak makan makanan eksotik tersebut... Sekarang ni susah nak jumpa... Ini pun beli masa pergi Pasar Borong Selangor 2 minggu lepas... Alhamdulillah, tak rosak... Yelah, namanya pun ubi kayu kan...

sangat manis lorrr...




Monday, January 9, 2012

Ubuntu Yang Awesome

Assalamualaikum wbt...

Mulan dah tukar OS baru iaitu UBUNTU... It`s LINUX application... Memang cool... Rasa macam pakai MAC Apple pulak... Baru jer lagi install... Baru semalam... Banyak kelebihan Ubuntu nieh berbanding Windows... Ubuntu akan detect any signal/usb yang masuk ke perut PC...

Contohnya, bila printer dah tak payah nak cari driver bagai... Ubuntu akan cari sendiri and install terus untuk kita...

Layankan dulu gambar-gambar ni yea... Nanti Mulan akan elaborate semuanya untuk kesenangan semua orang... Ni simple-simple jer gambarnya... Belum yang lebih awesome... Nak tunggu awesome ke tak sila tunggu...






Sunday, January 8, 2012

Rindu sama kamu....!!!

Assalamualaikum wbt...

Hampir sebulan lebih kot tak jumpa my lovely sister, adik a.k.a Pujah... Insyaallah my family (mak abah dan adik) akan datang stay kat rumah Mulan this month... Syiok tak terkira hati ini... Best wooo...

Harapnya mak n abah duduk lama sikit kali ini... Sebelum ini adalah 5 hari kot paling lama diorang datang lawat anak diorang yang jauh di perantauan nieh... Jauh lah jugak coz my mak n abah dekat Kedah nun... 5 jam gak kot kalau nak balik kampung...

See my sist..



Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...