JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Monday, January 31, 2011

Picnik dalam Hujan di PD..

I want to story what I`m doing last weekend... The most funniest thing I ever do in my life is ... . Last Sunday we(hubby and I) went to Port Dickson to have a barbecue with some friends of husband... We went there about 6 cars include of us... Convoy start from R&R Seremban to the beach... Hurmm... 

We`re never noticed that all south state having a long rain that day... It`s raining all the way to PD..... Tak bestnya nak picnic hujan2 kan... There`s nobody beside us there... Just a few family members come to have a picnic... Tu pun satu dua family ajer...

Menu for that day is :
1) Ayam perap (bakar kat sana)
2) Nasi
3) Sayur campur ( I made it)
4) Coleslow
5) Dessert ( agar2)
6) Junk food

All the woman is juz relaxing while mans busying prepare the chicken roast,,, hehe... 

Lepas makan, kaum lelaki dah mula nak terjun dalam air laut... Cubalah bayangkan mandi laut dalam keadaan hujan... setengah jam mandi, lagi lebat hujan... I think there`s a weird and strange condition that peeps never do at all... Orang akan cakap "gila ape diorang tu mandi laut hujan2"... atau "tak pernah jumpa laut ke diorang nieh".... Mana ade org mandi hujan2 cenggitu kan!!!... hak hak

Aku yang baru baik kayap ni pun mandi gak... No neglected opportunity... Yelah datang jauh2 takkan nak tengok ajer air laut camtue jer... Kempunan nt kalo tak mandi... Laut cam dah memanggil jer soh mandi... Mane leh biar dorg jer mandi... Hehe...

W/camnapun memang pengalaman yg tak dpt dilupakan... Sejarah dalam hidup buat menda gitu... Tapi bagus gak hujan sebab takde orang kat PD... Kitorg ajer yg conquer,,, Cuba kalo panas, sure tak dapek nyer nak dapat tempat... Kena tunngu queue lah agaknya... Tapi memang sejuk lah masa tue... Mana taknya mandi laut hujan2... Lepas mandi, panaskan badan kat bara api barbecue td... 

Kaum pempuan yang menyembang... n prepare nak wat air... 


 Me, 1st from the left... Something going on that makes we laugh...


 A part of process roast the chicken...


 Bau die sedap... tak sabo dah nak makan...


p/s : we`re always do a planned but God knows everything... As I mentioned the planning to go to PD was doing one month before and no one know the weather can be like that.... Whatever it is, we`re really enjoy the short vacation and hopefully we can make it again with sunny day... Insyaallah... ;-)



Bayar Study Fees...

Last day I went to OUM office at Seksyen 19 to pay may study fees... Hurmm... melayang lagi duit aku awal2 tahun ni kan... Huhu... It`s ok then as  it is so crucial for myself and future... Though to make my salary up... N lastly found the date of the mid term is happen on same date with my brother in law wedding... Aiyakkk...
Takkan nak dok sorg2 kat sini n my hubby da balik kg for wedding preparation...  MAtila kena bunuh ngan mak mentua nanti... huhhu...

So, the conclusion is I have to postpone my Mid Term exam.. Takpela, berkorban untuk keluarga tercinta...

And the most unwanted to know is I have 3 assignment to settle up for this semester... Aiyakk... Takpe2 I`ll try my best... 

Wish me luck... N hopefully my courage to finished my study is continuing until end of semester.. Year remaining is on  Jan 2015... Harap2 aku kuat untuk hadapi semua... amin...

Wedding Anniversary 20/12/200

Actually dah 1 month past our wedding anniversary... Tapi skrg ni baru rasa excited nak upload n let it store in my blog for future memory... We`re two years marriage and having a lot of happiness tho sadness together... It`s bit tough for me as a wife and a partimer student... With 2 different ambitious to cope in once... I have to be a strong woman than I`ve never do before... 

Let`s check it out our pix... Hope u r enjoy... 








Thursday, January 27, 2011

Exist - Alasanmu



Jiwang petang... Layan jer...

Azie - Pelamin Anganku Musnah


Teringat pulak lagu bila time putus cinta dulu... Hurm... Time tu keje Motorola.. Siap burn lagu ni n dengar waktu balik kampung... Time tue teruk gak kot... hahaha... Citer lama... Lawak pun ade...

Tuesday, January 25, 2011

Chris L ke Roberto pilihan ALI???

Tak habis lagi pasal The Bachelorette Season 6...

Disebabkan sebelum nie I lom gtau saper yang menang so, hari ni I akan declare yang jd tunang ALI...
Maybe most of u dah tau... Maybe others lom tau...
Jeng.. Jeng... Jeng....

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

Nilah tunang ALI... The chosen one....
Roberto yang dia pilih... Memang nampak kemesraan derang masa episode2 sebelum nie...
Akhirnya kan...
She said 'I`m believe LOVE in FIRST Sight...."...

Kalo tak Roberto rasanya ALI akan pilih Frank... Cz she keep telling "I love to be with Frank"... I love his....bla bla bla... I love bla...bla...bla... tulah nilah... sumer love... love Frank...

 Ni masa Frank bawak ALI pergi jumpa family dia...

Nilah Frank... masa Final top 3 Frank buat hal... Dia teringat pulak kat ex-gf dia... Nicole... Nicole tu pun dulu dia yang tinggalkan... Nicole memang sayangkan Frank lagi... Kisahnya bila Frank tiba-tiba ingtkan Nicole masa nak g Tahiti Island... Rugi tol Frank ni sebab lepaskan peluang menginap kat pulau tercantik di dunia tue... Then sebelum gi Tahiti dia g jumpa Nicole dulu kat Chicago... Untuk sedapkan hati dia, dia confront ngan Nicole kat apt Nicole... Cerita punya cerita Frank kata dia masih sayangkan Nicole... Nicole  do so...  N dengan perasaan bangganya Frank pergi Tahiti and cakap ngan ALI yang dia masih sayangkan ex-gf dia, Nicole...

Hancur luluh lah hati ALI ni bila dengar Frank ckp macam tue... She said that Frank is so selfish... 

Yelah dalam this series before pun kita nampak yang ALI memang bg priority kat Frank... Sikit2 Frank... Sumer Frank... Love Frank laa... Frank nilah tulah... Sumer yang baik2 lah...

Maner tak frust menonggengnya si ALI nie kan... Frank is the person that she believe can bring to see her family at BOra Bora Island... 

Pasal Justin... He such a liar... Justin is wrestler... Then he enter this reality show to make him famous and popular instead of he have 2 gf at the same time... Poor Justin...

tu jer kot rasanya nak cerita kat sini... 

Semalam ade The Bachelor kat Channel 711...
The Bachelor lagi best sebab boleh tengok pempuan gaduh2 nak rebut laki... 
Cam laki ni derang gentle kat TV, tanak gaduh... Kunun kan... huhu...
tpi baguslah cz they know the rules given...

See u next time... Daaa...


Monday, January 24, 2011

Pulau Tahiti n Bora Bora memang Amazing

Sambung balik pasal The Bachelorette 6... Tak habis lagi... He~~~....
I`m really surprise to see the place where the 3 mens (Roberto, Chris L and Frank) hv a accommodation to dating with ALI at marvelous and most beautiful beach in the world.. That`s  influence me to watch this series... 

What`s make this beach is so meaningful to them is the lagoon is seems like a LOVE shape from satellite...
From cik google I got this article... 
Tahiti, Otahiti for the first Europeans, the “Island of Love”
 
Taknak cerita panjang lagi.. cuma layankan ajer gambar2 pulau Tahiti yang menarik kat bawah nie....Sorilah gambar tak berapa besar... Kalo besarkan nt pecah2 pulak... ;-)

Memang bertuah sangat Chris L and Roberto dapat menginap kat sini....
Frank cuma sekejap saje sebab dia ada hal yang tak berapa menyenangkan...
Nanti untuk post yang lain I citer lagi k pasal Frank...



>>>>>>>>Layan


Chris L n ALI jumpa pearl kat dasar laut... bestnyer...





So nice... Feel so calm to see this picture...
Just dreaming to come here...

Bachelorette Season 6 Saper Menang??

 Salamz u olss... Good morning... Sejak 2 menjak nie, aku terjebak dengan rancangan The Bachelorette 6 kat Channel 711... Star World... Bila dah tengok sekali mulalah nak tengok sampai habis kan... So, last night is the last Final for this season... Who is the winner??? U oll tengok tak??? Kalo yang jenis ada masa cam I ok lah kan... hehe...

Malaysia pernah buat rancangan macam ni dulu tapi tak ingatlah nama aper... Kalo di Malaysia tak elok lah nak wat rancangan cam ni... Sebab kita majoriti org Islam yang tidak menghalalkan cara seperti omputih dalam banyak perkara dan aspek...

Yelah... Bayangkan seorang perempuan dating dengan 25 lelaki dan terpaksa pilih lelaki dalam program realiti tue... tak ke tak munasabah buat rancangan cenggini... yelah nak dating tu mesti nak pegang2 ke ape2 ke... Kalo omputih takpela nak cium2 ke kan... Nak buat ape pun takde saper kisah.... 


Kalo omputih nye aku pulun tengok... He~~~.. Saje seronok2...




Ni lah bunga pujaan 25 kumbang idaman... Teruna2(teruna ke) tu semua berebut nak kan 
ALI FEDOTOWSKY..... She`s so energetic girl, active and exciting... Sebab dia suka gelak... I love the way she laugh... Best n aku rasa cam nak gelak sekali gak...

Cantik ke??? Bolehla... ;-))


Tunggu kisah seterusnya kalo nak tau saper pemenangnya... Jeng.. Jeng... Jeng....

Sunday, January 23, 2011

Blogger untung 1 Juta

KUALA LUMPUR: Pengendali atau penulis blog kini mampu meraih keuntungan sehingga RM1 juta setahun.
Beginilah fenomena penggunaan blog yang dulunya berfungsi sebagai pengantara politik, peribadi dan komuniti, kini beralih kepada perniagaan sehingga ada pengendali atau penulis mampu meraih keuntungan beratus-ratus ribu hingga berjuta ringgit setahun.
 
 
Itu merupakan sebahagian daripada artikel Blogger Untung RM1 Juta yang menjadi tajuk utama akhbar berita minggu pada 23/01/2011. Sukar untuk dipercayai tetapi itulah kebenarannya apabila pengendali blog yang konsisten mampu memperoleh pendapatan purata RM 500,000 hingga RM 700,000 dalam tempoh tujuh bulan atau purata hingga RM 70,000 sebulan. Di Malaysia dianggarkgaan antara 50 hingga 100 orang penulis blog mendaftar setiap hari dengan nuffnang iaitu komuniti pengiklanan online.
Angka rasmi pada 2004 juga menunjukkan  Malaysia mempunyai kira-kira 500,000 blog dan akan meningkat lebih 7 juta blog berdasarkan rangkaian sedia ada dengan pencapaian dalam laman sosial popular  facebook yang mencecah 11 juta pengguna di Malaysia.
Kesimpulannya, bukan sesuatu yang senang untuk menghasilkan blog yang mampu menarik minat pembaca kerana kita perlu tahu apa yang mampu menarik minat pembaca untuk berkujung ke blog kita. Sama ada blog itu menggunakan kisah peribadi , politik, perniagaan atau yang lebih bersifat umum atau khusus serta kreativiti penyampaian juga turut menjadi faktor penyumbang kepada jumlah pengunjung melayari blog kita.
copy dari syndromania... tq...
p/s : pagi tadi ai dengar hotfm AM Krew.. Fafau n partner nya bercerta ttg topik di atas... Blogger kaut untung 1 juta... Wooww... Tapi disebabkan dengar dalam kereta n dah sampai tempat keja so, tergendala la kejap nak dengar caller yang terdiri dari blogger2 jutawan tu call AM Krew kan... Saper dengar boleh sharing2 kat sini....
Kepingin mau jadik macam mereka... Saper tak nak kan... Sumer nak duit... Orang giler pun nak duit... Tapi pokok pangkalnya usaha dan komitmen yang derang berikan untuk hasilkan bahan yang terbaik dan menjadi bahan tatapan pembaca from all over the world... "Bukan senang nak senang... N bukan susah nak susah"......    
 

Strepsils For Sore Throat

Tak habis ngan KAYAP sakit tekak pulak... nak demam tak demam gitu... apela kena badanku ini....
Takpe2 sikit jer nieh... I`m strong... 
Bila dah sakit tekak camni, pelagi cari Strepsils la... Rasa relief sikit sakit tekak nieh... 

Skrg Strepsils dah mcm2 perisa ada n untuk lain2 jenis sakit.... Flavour yg ada cam Blackcurrent, Orange, Honey and Lemon, Cherry dan lain2... Sumer nie utk tekak... 

Oklah dah abis masa membebel... Nak main chess online lak.. Jomm....

Friday, January 21, 2011

Aku Kena Kayap... Sakit nye lah...

Hai all... salamz...



Lamer tak update blog... Yelah mana taknya ai MC almost 2 weeks akibat kena serangan KAYAP...


U all tau apa tu KAYAP??? Dalam English they called HERPER ZOSTER....


Nak cerita sikitla camaner leh I kena penyakit nieh... Agak seram sikitla story nie bg sesaper yg takut ngan penyakit cenggini...


At the beginning I rasa something dalam perut... Sakit cam ade sesuatu... Nak kata I pregnant rasanya tak sebab my period baru ajer habis... I pegila klinik n doc tak dapat detect itu KAYAP... Sebab takde sign paper kat badan lagi masa tue... I pergi ari Jumaat... Doc cakap ade melecet kat dalam perut I... hurmm.... Oklah I balik umah sakit nie tak hilang2 gak sampaila hari Sabtu ade keluar benda ganjil kat bawah perut kiri I... Hurmmmm... Apa pulak nieh???


My hubby tgk n dia cakap "ni KAYAP nieh"... Ahhhh??? Apa KAYAp tue?? tak pernah seumur hidup kena penyakit cenggini n my family pun tak pernah kena so I taktau la rupanya...



N masa hari jumaat after see doc I rasa sakit sangat kat bahagian sebelah kiri badan... Dari paha hingga ke leher termasuk tangan kiri... Aduhai, sakit apelah nie kan... Naper sakit sebelah kiri ajer... Kanan tak pulak...



Hinggalah hari Ahad KAYAP I tu dah merebak ke bahagian kiri perut hingga ke belakang... Bila dah suspect memang KAYAP, hubby bawak I pergi klinik lagi... Nak ambik ubat KAYAp pulak... Doc bagi cream and ubat nama Decluvir and Acluvir... Gitulah namanya lebih kurang... Cream yg diberi tu rasanya tak sesuai sebab KAYAP merebak lagi banyak hingga ke belakang pinggang dah... What can I do...?? Oh God,,, sakitnya bukan main lagi...


Malam tu jugak my hubby bawak g jumpa makcik yang pandai berubat KAYAP... I pernah dengar KAYAP nie kena g KAYAP Specialist...(Means Rawatan tradisional lah tu).... Nasib baik ade makcik kat area Puchong jugak yang pandai berubat KAYAP nie... Dia nak putik nangka, bedak sejuk n air putih...


Cara dia : Putik nangka dikunyah hinggan menjadi butir2 halus dan disembur ke tempat yang kena KAYAP tue.... My hubby lah yang wat semua nie....(Malam tu jugak g cari putik nangka... Seb baik sedara ade tanam pokok nangka).... Lepas dah kering semburan putik nangka+air liur hubby tu disapukan pulak bedak sejuk ke tempat KAYAp tue....


Alhamdulillah lepas berubat dengan makcik tu, KAYAP I dah tak merebak dah... 24 jam kena letak bedak sejuk.... Cuma nak tunggu dia kering la ambik masa sikit.... dalam 10 hari gitu...


Walaupun cara tradisional digunakan, I tetap g klinik kerajaan...Yelah nak ambik MC sama... 8 hari MC tue... Tak pernah hayat MC sepanjang tempoh tue... Ubat dari klinik kesihatan I makan plus bedak sejuk dr makcik bomoh tue... Ubat kayap dari klinik kesihatan doktor bagi ubat antibiotik, ubat kayap n ubat sapu... I tak guna pun ubat sapu tu cuma letak bedak sejuk ajer...


Alhamdulillah, KAYAP I tak pecah... Dia kecut terus dan berkuping cam luka tu ajer... My friend pernah kena and dia cakap punyalah seksa sebab KAYAP nya pecah... Dia berubat cara moden n tak berkesan... Last2 pergi rawatan tradisional jugak...

So, rasionalnya pergi lah jumpa pakar KAYAP jika terkena penyakit nie... Jangan harapkan ubat doktor sahaja... I pernah dengar kalo untuk merawat KAYAP kena jumpa Specialist KAYAP( kaedah tradisional)...


Jangan tunggu lama2 sebab penyakit ni amat bahaya.. Dia menyerang saraf kita dan kemungkinan ambik masa berminggu malah berbulan untuk sembuh sepenuhnya... I pun tak sepenuhnya sembuh benonya nie... w/pun dah kering n kuping2 tu dah nak tercabut...


U all doakan saya k... Tq,,,

Sunday, January 2, 2011

New Year n New Beginning

Salam... Lamanya tak berentri pasal diri sendiri nieh... Almaklumlah tak terkejar dengan business online, study (PJJ) lagi, kerja lagi, housewife lagi dan lain2 lagilah...

Sempena Tahun Baru ni aku nak wat Wishlist untuk aku dan my lovely hubby... Ada 2-3 wish tahun lepas yang tak dapat dipenuhi.... Antaranya nak dapat BB... I love bb... So much... Sangat2 comey bila tengok anak member2 or anak2 sedara or sesaper lah yg ade baby.... But what can I do, rezeki kami belum sampai untuk timang anak...

Hope I can hold my baby soon... Sooner or later Allah choose...


Ada hikmah disebalik ketentuan Tuhan itu... Tak perlu disangkal dan disoal... Kita hanya perlu berdoa dan berusaha dengan gigih dan kuat... (motivated myself nieh) So, I have to work hard to have my own baby... Insyaallah... Lantakla aper org nak kata... Asalkan family kami faham dan sangat2 supportive... Lagipun 2 years mengikut doktor adalah normal...

20/12/2010 baru2 nie Wedding Anniversary kami yang ke-2... Alhamdulillah sepanjang tempoh tersebut banyak perkara yang dipelajari dan boleh dijadikan teladan baik isteri ataupun suami.... Bila dah duduk sebumbung dengan pasangan barulah kita tahu luar dalamnya macam mana.... 1 year kawen we all stay separating.... So, kalo dulu kentut pun bau wangi kan... Skrg ni pun wangi gak... Hehehe...

Lain2 wishlist takyah  lah disebutkan di sini kerana agak Private n Confidential... Biar lah RAHSIA...
So, start "WORKS" from now on baby... Doakan saya dear all... Thanks...

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...