JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, February 28, 2013

Kegilaan DSLR lagi

Assalamualaikum wbt...

Last 2 weeks, ada Majlis Tautan Kasih KGK (Kelab Guru dan Kakitangan SKPI)... Time ni saya tak dapat attend sebab di Kedah... Ada dinner la gitu yang dibuat di sekolah... Salah satu benda yang unique yang boleh di hightlight ada lah candy nie...







 Candy ni boleh tempah kat The Curve... Kena beli minimum 6kg dengan harga RM700.00 lebih... 
I think for function memang suitable sangat... Boleh dijadikan as a goodies... Rasa pun sedap...
Ada yang tak sanggup nak makan... Buat hiasan dalam kereta... 



...................................................................................................................................................................



Gambar kat bawah adalah gambar colleague di SK Puchong Indah...
PN Rose dengan En Ahmad 




 PN Naspalela - PT Perkhidmatan




PN Rabiah - PT Perkhidmatan




 Pn NURUL - PT KEW




 PN Salmah - CC ( Chief Clerk)




Pn Rokiah - PT Perkhidmatan


sekian...............






Wednesday, February 27, 2013

DSLR - Ikan dalam Tank

Assalamualaikum wbt... 

Setelah beberapa lama ditinggalkan aquarium tank akibat dari kesibukan en. Suami yang asyik busy 24-7, akhirnya tank ikan rumah kami kembali berseri... En suami dah beli 5 ekor ikan baru... Kalau dibelek album lama, kali ini dah dah ke 4 version kot aquarium tank ini bertukar wajah dan ikan-ikan pun berwajah baru.... 

Bukan senang nak jaga maintenance aquarium tank... Lebih-lebih lagi bila nak tinggalkan diorang... Kena beli makanan ikan selama seminggu... Makanan ikan selama seminggu tu lebih kurang bentuk shell/batu... Seketul jer... Letak ajer dalam aquarium tu dan nanti ikan akan makan melalui zat yang dikeluarkan di dalam air... Dah tentu ikan-ikan menolak untuk makan seketul makanan yang rupanya macam batu... Ikan pun pandai... huhu... 


Kali ini En suami dah tak beli banyak ikan dah... Cuma 5 ekor jer... 3 ekor ikan bandaraya... 2 lagi ikan kat bawah ini... Tak tau la nama apa ikan ini... Ikan ni super laju... Tak reti dok diam... Nasib guna DSLR so, gambar tak shaking... siap flash lagi.. Kalo tak, gelap lah... Capture malam tadi... 

3 ekor ikan bandaraya lagi lah tak boleh capture... Suami beli yang kecik tu... Super laju... Tak reti dok diam... Memang takde harapan la nak ambik gambar dia...  







 just ignore payung di tepi itu... 


















yang ni paling ok... Puas nak ambik pun... 




Kegilaan DSLR

Assalamualaikum wbt...

Since ada kamera DSLR ini, memang menjadi kegilaan saya dan suami untuk capture jer apa yang ada depan mata... Even, kalau semut lalu pun mesti nak capture jugak.... Sangat jakun bila dapat pegang DSLR... Apa maksud DSLR? From google, it called Digital Single Lens Reflex...


Banyak la function DSLR ni... Banyak yang kena belajar lagi... Orang PRO kata kalau ada DSLR, "haram gunakan mode AUTO".... Bagi saya yang hanya 1/100 ilmu DSLR haruslah guna mode AUTO... Biar Auto buat semua... Tak gaduh nak pilih MODE P A S M dah... Banyak pe`el kalo guna PASM nieh...

Sebenarnya, tak kisahla brand apa pun... Semua brand pun sama function nya... Yang penting user tu pandai ke tak control semua function yang ada tuh? Kalo DSLR Professional, user beginner pun tak ke mana picture tue....

Saya pilih brand SONY... Very rare user la kalau nak dicompare dengan brand NIKON atau pun CANON... Tapi harus diingat SONY juga berkualiti dari segi video HD nya dan display pun sangat terang dan takde delay...



capture guna iphone... iphone di anak tirikan sebentar... hehe...




SONY a35... for beginner... 
function dia boleh tahan.... best jugak.... 
ada mode MACRO... meaning kalo nak tengok serangga tu boleh la...
 nampak la kepala dan kaki nya.... 



sedikit selingan gambar ayam KFC... (memang takde kaitan)....

zOOM In...


















Thursday, February 7, 2013

Teringat Coach Nie!

Assalamualaikum wbt...





Last 2 months bila suami surprise kan saya dengan COACH gift for our Wedding Anniversary, saya ambik beg ini... Mulanya saya tak berapa suka dengan corak dia... n rasa cam tak boleh blah la dengan handbag nieh... 

But lately, ingatan pada handbag ini semakin kuat dan berlegar-legar dalam kepala ini.... Taktau la kenapa... Bila tengok balik gambar handbag ni rasa sayu jer... haha... Dengan handbag pun boleh sayu tu... Kalah orang bercinta babe... Definitely memang rasa rindu... 

Details of this handbag :

STYLE: F20032 RM710

Inlaid patchwork
Inside zip, cell phone and multifunction pockets
Zip-top closure, fabric lining
Handles with 8 3/4" drop
12" (L) x 11 1/4" (H) x 3 1/2" (W)



this is my collection of Coach... Purse... 




baru ada 2 collection... 
tak pernah impi pun ada handbag international nieh...
Suami yang bagi so terimalah dengan hati terbuka...
Thanks sayang... Mohammad Asri Che Halim....


Happy Wedding Anniversary yang ke-4...
(harapan tahun ini ada Luck for our baby pulak... )

p/s : bila ada pegang and ada Coach, rasa worth it sangat dengan nilai nya... So lepas ni bolehla tambah koleksi... InsyaAllah... Amin... 










Wednesday, February 6, 2013

Novel Andai Itu Takdirnya

Assalamualaikum wbt...


Last Tuesday, Mulan ada buat order online di MPH ONLINE ... Mulan order Novel Andai Itu Takdirnya... Penulis Siti Rosmizah... Teringin sangat nak baca... Desas-desus mengatakan novel ini memang best... Kawan-kawan pun bercerita Novel ini sedap nak baca... Apa lagi, Mulan tanpa rasa berbelah bahagi lalu terus order novel ini tanpa was-was... Can`t wait...


Yeay... dah sampai... parcel for me..




daaa... tak sabar nak baca...  




sangat suci... saya orang pertama yang akan menyentuhnya... 





Novel Terlaris.... Katanya... 



Jom baca... Nak beli kat sini pun boleh... http://www.kedai-buku.com/kedai-buku/details/678/66/novel-umum/buku-prima/bp-andai-itu-takdirnya.html ... For me MPH lagi senang n friendly use... Untuk MPH click link at the TOP... 








Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...