JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, September 28, 2011

I Memang Sibuk Main Sims on facebook Oke

Assalamualaikum wbt....

Dush dush... Kan dah kena tumbuk n smackdown sebab gatal sangat kacau Mulan main games SIMS Social nieh.. Last year Mulan ada download games ni guna torrentz... Siapa yang celik IT mungkin dah biasa dengan isitilah torrentz, piratebay and sbgnya... Mulan tak kata u all tak celik oke... Mungkin lom pernah dengar... hekhek...

Mulan main games Sims ni since teenage kot... Lepas form 5 la yang pasti... Then bila dah sibuk ngan study, assignment and whatever games Sims ni dah dilupakan... Sehinggalah 2 tahun lepas my husband bought me a PSP, Mulan start main balik SIms... Bila dah bosan sebab skrin PSP kecik Mulan tinggalkan sekejap selepas dah berjaya unlock beberapa task dalam SIMS 2, Pets and Castaway..

Now, facebook is provide Sims Games in their application... So, apalagi jom Add Mulan as your neighbour..

Sims ni u all kalau nak tahu, more likely what we are doing in our life... Sims do so... We eat, sims eat, we play, sims play, we having sex- they do so... hehe... But they`ll blur it the picture and their body will covered it by blanket as well... So, u will see nothing at all... yeay... tu la, sebab this games played by all the youngster kan... censored gitu... and if sims shower and use the toilet it will blur the picture though..

p/s : Sometimes I`ll be the one who`s craziest in the Sims.... My hubby know how crazy I am kot... hekhek... Jom layankan gambar-gambar SIms di bawah...

SIMS 3
SIMS 3
SIMS 3
SIMS 3


sims castaway
sims castaway
sims castaway

sims pets
sims pets
sims pets

sekian, gambar yang sangat banyak dari google..






8 Trick Steps In 8 Minutes To Makes Ur Body Better

Assalamualaikum wbt...

I have something to ask u all about your weight after Hari Raya Puasa.... Who`s among u yang gaining weight? or loose weight??? Ada yang loose weight after Raya ke? Huhu... Mulan sendiri naik 1.5 kg babe... Adoiii... But u have no worry because I have a solution to makes your body better in 8 minutes.. Come to see what u are supposed to do...

1) Do a Kegel while you crunch.
Meaning : U all kena buat senaman kemutan pada otot lantai pelvik .. Otot lantai pelvik ni adalah di bahagian pundi kencing yang mana harus kita harus kawal iaitu dengan mengangkat dan menurunkannya perlahan-lahan. Lakukannya seberapa kerap..  Ia akan menggerakkan keseluruhan otot-otot pada abdoman dan buat otot tersebut bekerja lebih keras - kata PhD, Professor of Exercise Physiology at Auburn University in Montgomery, Alabama.


Artikel yang berkaitan : Sex Positions That Double as Exercise








2) Close your eyes on the ball.
U all cuba buat pergerakan abdominal dengan menggunakan bola sambil tutup mata... Lagi challenging dan u all akan rasa lebih "feel" - kata fitness trainer at Sky Athletic Club in Rockville Centre, New York. Kenapa dia kata macam tue sebabnya kalau kita tutup mata dan tak nampak keadaan sekeliling- "it will increase your core muscle to work harder to stay balanced".. - disebabkan keadaan sekeliling yang tidak stabil so, kita akan berusaha untuk capai titik fokus senaman yang kita sedang lakukan tue...  


Artikel yang berkaitan : Toning Exercises for the Stability Ball






3) Target your belly during strength-training breaks.
Lakukan senaman abs... Click di sini untuk details... Senaman ini akan membuatkan kadar jantung kita berdenyut   kencang dan pembakaran lemak dapat ditingkatkan. 




4) Bump up the resistance.
Tambahkan tekakan dan halangan pada dumbblell... Letakkan tekanan dumbbell di atas kaki dan tangan sambil gerakkan ke posisi kiri dan kanan.. U all boleh buat senaman yang u all rasakan selesa... Asal jangan terover sudah takut nanti otot terkoyak...  Agak-agak penat tu berhenti lah yea...






5) Slo-mo your moves
"Buat kiraan 4 dalam setiap gerakan yang kita lakukan... Gerakan yang dibuat lebih significant bila movement meningkat berbanding gerakan yang menurun... Bila sampai klimaks fasa, kita hanya perlu buat 10 kayuhan sahaja per minit...   




6) Lunge day and night.
Buat regangan seberapa kerap. benefit - untuk refresh your muscle.


7) Tighten your tush while you wait.
Sentiasa buat gerakan squeezing dan release kan otot selama 1 minit. Buatla masa u all tengah tunggu seseorang kat shopping Mall tu ke, kat mana-mana ajer asalkan jangan di tengah jalan raya sudah... Nanti orang kata kau gilasss... hehe..
ciki ciki bom bom....
Artikel berkaitan : 9 New Butt Boosters To Try

8) Give your triceps an extra boost.
Sedudah selesai lakukan pergerakan memanjangkan otot trisep, cuba tahan badan anda dengan siku dibengkokkan sedikit dan squeeze ke atas -kepala selama 12-15 kali.

nota kaki : jom exercise... I can see your spare tyre there dear. 






































Buffered Earning Kot

Assalamualaikum wbt...

Actually Last two weeks kot Mulan ada check current earning kat Nuffnang.... Mulan found something strange/odd/weird in that earning... Inikah yang disebut-sebut oleh blogger "buffered earning"? Mulan check and seeing this kind of "table"... Maybe yea kot... Sebab kat bawah dia ada Metered Earning and Campaigns... Even tak sampai sehinggit pun takpe lah babe... Mulan rasa syukur lah jugak tengok ada peningkatan dari Earning ni kan dari takde langsung.... Saper nak bagi kat kan...

CTR takde pun... 2%... hekhek..

CTR tu ape yea?
CTR tu Click Through Ratio... Mr Nuff kata :
To reward blogs for good campaign performance, Nuffnang will now be giving out bonus earnings for blogs that achieve a CTR (Click-through ratio) of 0.2% or higher on new campaigns that run on their blog. This figure is based on average industry standards.

Dalam kita click-click tu ada benda yang perlu kita ambil berat... There`s a do and don`t in the term of conditions...

Ia adalah :

    Do :

  • Get updates via the Nuffnang blogFacebook and Twitter! We have lots of contests, movie screenings and awesome promotions exclusively for Nuffnangers and we throw great parties too, so keep your eyes peeled for announcements there.
  • Be a part of Innit, Nuffnang's very own blog aggregator! Innit is available to all Glitterati Nuffnangers, and there you can share topics you find interesting with your fellow Nuffnangers, and read interesting articles from them as well. It's a great place to make friends! :)

    Don't :

  • There's really only one big "don't" when it comes to Nuffnang, and that would be to commit click fraud. Click fraud is defined as manipulating the number of clicks on ads, e.g. by clicking repeatedly on them, resetting your IP, or encouraging others to do so. While you're more than welcome to click on your own ads if you're genuinely interested in the products/services offered, manipulating your click count is a breach of Nuffnang's terms of service.
  • Bloggers who commit click fraud will have their earnings revoked, or even banned for repeat offenders. This is how we feel when we see click fraud occurring - :( :( :( We're not happy when we have to ban bloggers or revoke their earnings because of click fraud, so play nice, okay?

Dengar tue..? -Nuffnang sangat berbesar hati kalau kita sentiasa update apa-apa contest yang dianjurkan oleh Nuffnang customer dan sharing any contest via Facebook, Tweeter or blog or whatever social web... -Jadi apart of Innit.. Dalam Innit kita boleh sharing any topic yang kita post dalam entry-entry kita...  Tapi make sure u adalah Glitteratti...

Nuffnang sangat "marah" jika kita buat kita lakukan internet fraud... iaitu clicking on advertisement repeatedly,  resetting Ip address dan menyuruh kawan-kawan/ boyfriend/ girlfriend/mak ayah kita click on that advertisement... They can simply detect your account... You can even be bailed in "prison" for a temporary period...  Prison means u takkan dapat status "Glitteratti" iaitu status yang boleh meningkatkan Buffered Earning and Metered Earning u... So, play nice okeh!

Thanks Mr Nuffy for tha great prizes...









Monday, September 26, 2011

Sistem Pertukaran Guru Online - eg Tukar

Assalamualaikum wbt...




Sistem Pertukaran Guru Secara Online



Click banner di atas... Pastikan guna Internet Explorer...


Berita baik untuk guru-guru. Permohonan pertukaran guru antara negeri boleh dilakukan menggunakan Sistem Pertukaran Guru - eGTukar dengan klik gambar di atas.
 
Bila Mulan bekerja di sekolah ni biasalah kan mesti terlibat dengan Sistem Online yang melibatkan guru-guru kan... Kekadang naik pening bila banyak sangat sistem online yang disediakan oleh kerajaan nie... Yang jadi mangsanya ialah guru-guru dan kakitangan lah... e-g tukar ni boleh dikatakan okey lah lagi berbanding dengan sistem online lain.. Kadang-kadang kasihan tengok cikgu-cikgu ni terkejar-kejar nak siapkan nya... Dah tu ada pulak tarikh tutupnya kan... Ada tu server nya pulak alahai mak siput... Lambat ooo...
So, yang mana ada komputer/ laptop kat rumah kekadang adalah kesempatan untuk buat di rumah... Kalau di pedalam macam mana yea?
 
Memang tak disangkal kerajaan nak rakyatnya celik IT... Kalau di bandar memang Mulan sokonglah tapi macam mana dengan penduduk luar bandar... Kadang tu komputer ada tapi talian internet tiada di sediakan... Macam mana guru-guru nak siapkan? Itu berbalik pada inisiatif guru lah pulak untuk cari alternatif lain untuk mengakses talian internet tersebut...
 
So,Mulan tak menyokong sesiapa pun, kerajaan atau guru-guru... Cuma bersama-samalah kita berusaha untuk memperbaiki sistem teknologi yang berkesan untuk kegunaan semua...

Sunday, September 25, 2011

Wakaf Untuk Akhirat - Rumah Aman

Assalamualaikum wbt...

U all nak earning for ChurpChurp? Nuffnang telah adakan satu event iaitu kerja amal untuk anak-anak yatim... Anak-anak yatim yang tiada ibu bapa nie sangat-sangat perlukan keprihatinan dari kita untuk memenuhi keperluan facilities mereka...  to raise funds and help Rumah Aman replace their 15 year-old electricity wiring and lightning breaker system. - petikan dari Nuffnang... 


Lagi dari Nuffnang :


Rumah Aman is an orphanage located in Shah Alam, with complete facilities to care for poor boys who are orphaned or from needy families. The home began operations in 2005, and currently houses 30 boys of various ages. There, the children are provided with education, clothing, food and shelter. Their mission is simple – to give the best to the children, like other parents would for their children.







Despite their best efforts to maintain the facilities, it is inevitable that things will degrade due to wear and tear, and sadly that is the case with the electrical wiring and lightning breaker system at Rumah Aman. The old wiring means that the home is quite susceptible to power outages during storms, and the lightning has previously caused damage to the property before. Therefore, an upgrade is urgently needed to ensure the comfort of all the children there.
And that’s where all of you come in! The upgrade from the current 2 phase electrical wiring system to a 3 phase one will cost an estimated RM 20,000, and we’ve pledged to raise this amount with the power of the Nuffnang community, and help Rumah Aman get the upgrades it needs. We need all the help we can get to raise the money, so now’s the time to come together and do something great! Here’s how you can help:

1. Donate to the fund

Online: You can make a direct donation to Rumah Aman via online banking to Maybank2U, with the remark: “Nuffnang TLC Promise Me S2”. Donations should be directed to Rumah Aman (Shah Alam), with the account number 562106720433 (Maybank).
- Via Milkadeal: Our sister company Milkadeal has generously offered to join us in fulfilling this pledge, and you can also donate via the deal at this page!
- Via cheque: Cheques can also be issued to Nuffnang Sdn. Bhd. and sent to our KL office at the address below:
12B5 & 12B6, Heritage House
33 Jalan Yap Ah Shak
50300 Kuala Lumpur.
All donations are tax deductible, and Rumah Aman will be able to issue a receipt for your kind donation :)








































































Memey dan Norman Hakim di Hari Bahagia

Assalamualaikum...

Wah, dah selamat dah persandingan Memey dan Norman Hakim... Begitu... Jom layankan gambar mereka... Mulan doakan semoga berbahagia dengan pelayaran baru ini... Jangan sampai pisang berbuah pat ploh kali...








credit to beautifulnara.com



Friday, September 23, 2011

Alhamdulillah, Siti Nordiana Juga Sudah Berhijrah

Assalamualaikum wbt...





Anggun sangat kan... Mulan doakan kebahagiaan buat Siti Nordiana... Amin...

Thursday, September 22, 2011

Apex terus berkata-kata cinta

Assalamualaikum wbt...

Taknak cakap aper... Lihat ajer picture key... The picture can say... What a man likes!!!


Wednesday, September 21, 2011

Tutorial : Tukar kepada facebook Lama

Assalamualaikum wbt..

Kau perasan tak perubahan dekat facebook? Ada yang kata berpinar lah mata, peningla... Pada Mulan, tak jadi masalah pun sebab Mulan suka perubahan... Best what? Lagi senang kot... Takpela, setiap orang punya pandangan tersendiri... kan.... Pada yang berhajat nak bertukar ke facebook yang lama boleh ikut step ini :

1. Klick account. 
2. Account Setting. 
3. Tukar language dari English(US) kepada English(UK)



siap... credit to budak botak..

Kata-kata dari Pengasas Honda

Assalamualaikum wbt...


Terngiang-ngiang dalam telinga ni kata-kata dari seorang yang berjaya dalam hidupnya iaitu Soichiro Honda, iaitu pengasas HONDA... Kereta dan motor HONDA yang kita naiki sekarang.... Product HONDA for me is quite expensive and some of us jer yang mampu milikinya... Kalau kau kerja tukang kerbun boleh jugak pakai HONDA tapi motosikat kapcai HONDA jelah kot... Nak pakai kereta HONDA yang mencecah RM100K tu bukan semua orang boleh pakai...


Mulan bukan nak cerita pasal kau mampu pakai ke tak tapi terdetik dalam hati Mulan ni bagaimana pengasas HONDA ni Soichiro Honda boleh berjaya sampai ke peringkat antarabangsa... Kau tanya lah budak darjah 1 pun mesti dia pasal HONDA ... At least dia boleh cakap "kereta honda yek"...???.... 


Mulan selongkar pasal kisah HONDA kat google dan dia cakap :


” Apa yang orang nampak dari kejayaan saya hanyalah 1% daripadanya, tetapi apa yang mereka tidak nampak adalah 99% iaitu kegagalan-kegagalan saya ” – Soichiro Honda, Pengasas Honda Corporation.




Soichiro Honda was born in Hamamatsu on November 17, 1906. Lebih seabad dah kot usia dia... Tapi nampak muda lagi kan... 

Dia pun pernah gagal dalam hidupnya tapi berkat kesungguhan yang tak mengenal erti putus asa itulah yang membuatkan dia bangkit dari kegagalan dan gagahkan diri untuk menempa kejayaan seperti yang beliau kecapi sekarang.... 

Mulan boleh adapt cerita kegagalan dia sebagai inspirasi Mulan untuk mencapai kejayaan suatu hari nanti... Kejayaan apakah? Itu biarlah Mulan simpan sebagai rahsia peribadi...







Tuesday, September 20, 2011

Visit to My New Shop -

Assalamualaikum wbt...

Cute Chocolate dah beroperasi 3 bulan kot rasanya... Mulan memang peminat coklat... Hantu coklat... Passion to the chocolate... Since I love the chocolate, so I manage to do it myself... Dah buat sendiri and nampaknya boleh tahan rasa, then Mulan try jual kat kawan-kawan...

Alhamdulillah, diorang suka... Then, Mulan beranikan diri untuk advertise kat facebook... Syukur, ada tempahan dari Johor, Perak dan paling jauh Sabah... Tempahan yang dibuat oleh cikgu sekolah pun tak kurang hebatnya....

Dah berjaya advertise kat facebook, Mulan create new blogs for this product...
Mulan namakan Cute Chocolate... Sila lah berkunjung ke blogshop ini yea sayang sayangku....

Nak order senang ajer... add Mulan kat fb... Mean Mahtar
Thanks...

Banner Cute Chocolate ni Mulan create sendiri... Cantik tak... ???

KFCM Tweet For Her Girl

Assalamualaikum wbt...

Siapakah gadis itew??? Tetttt... Tekalah sendiri... 

Credit to beautifulnara.com

Lawak Jepun

Assalamualaikum wbt,,,

Sarapan pagi untuk hari ini....

Yang pemarah- KEIJI CACIMAKI

Yang suke bjimat- SAYORI SUKAMURA

Yang bisu- KIETA TADASORA

Yang suka mkn nasi- NANACHI KASIBANYA

Yang suka lyn blues- APO NADIKATO

Yang suka belajar- ASHIKO ULANGKAJU

Yang kerap bikin kacau- WAKASI HURUHARA

Yang sangat kdekut- MATIMATI TAMOKASI

Yang suka sgt tidur- ICHIBAN TIDOMATI

Yang suka mengintai- HINTAI AKOSUKA

Yang tua-TARAGIGI PADANMUKA

Yang kne tinggal bini- SUSAHATI BINILARI

Yang suke merempit- SAJA CARIMATI

Yang lembab- AYUMI SIPUTBABI

Fida Kantoi

Assalamualaikum...

Today Mulan would call my page as a Gossip Day... I`m explore to celebrity world and found all this kind of story... Huhu... A people out there can judge how our celebrity is... Right???


Fida dari program Gadis Melayu

Monday, September 19, 2011

Tahniah Eira Syaziera n Azad Jasmin

Assamualaikum wbt...

jom layan kan jer gambar-gambar hari resepsi mereka... Cantik sangat Eira...











Zizan Raja Lawak Minta Maaf

Assalamualaikum wbt...

Isu Zizan Raja Lawak.. Bacalah kalu nak tahu... Pada pendapat Mulan perkara ni harus diambil iktibar oleh semua artis...


Babak yang dikatakan menghina Rasulullah:

Sunday, September 18, 2011

Rasa Nak Bela Arnab

Assalamualaikum wbt...

Burrppppp... kekenyangan bila 3 hari cuti ni dok melantak ajer... Mana taknya selagi tak habis raya selagi itu lah merayap ajer kami berdua suami isteri... Jumaat lepas kami seramai berbelas orang iaitu merangkap saudara dan close friend bertandang ke rumah our close friend jugak (betul ke ayat?) kat Kg Sri Aman, Puchong untuk beraya...

Nak dijadikan cerita actually kali nie dah kali kedua kami beraya... Actually kami datang kali kedua ni untuk ambik daun peria pantai kat umah "close friend" nieh... Rumah dia actually di pinggir bandar Puchong... So, banyak lah tanaman/pokok-pokok yang ditanam... Kami pun ambik kesempatan lah ambik bunga-bunga/pokok-pokok kat rumah dia... Biasalah rumah kampung macam-macam boleh tanam...

Oke, Mulan tanak citer pasal pokok-pokok oke... Apa yang menariknya kat rumah "close friend" nie ialah suami dia menternak ayam belanda, ayam hutan, arnab.. Mulan pun ambik kesempatan lah pegang arnab tuh...

besar arnab jantan.... Takut wooo nak pegang... Kejap ajer Mulan pegang... sebab tak pandai pegang... Actually kita kena ampu kaki-kaki dia supaya dia duduk diam n stable....


 dari luar... macam mini zoo... far behind from my "close friend" house 


 arnab-arnab yang sangat baik...



 yea yea... mummy i want to eat



 Tasha n Ishami posing pegang arnab... Arnab hitam berak atas tangan Ishami sebab dia dok tekan arnab tu kuat sangat.... haha...


She`s just born a baby... Cute sangat


p/s : Bila dah pegang arnab, I dah start to love them so much... Keep asking my husband to pet them... Please en suami... I want....

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...