JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Tuesday, July 23, 2013

Chelsea VS Malaysia 4-1 Julai 2013

Assalamualaikum wbt...

Last Sunday, I with a few friends dapat opportunity tengok bola antara Kelab BolaSepak Chelsea dengan Malaysia... My hubby dapat tiket bola super banyak dari Coach K. Rajagobal... Macam mana boleh coach Malaysia p bagi kat suami?

Sebab : suami buat Alarm Systems, CCTV Systems and Autogate Systems kat rumah dia...

26 kesemuanya... So, panggil sanak saudara semua p tengok....

Layan gambar2 di bawah...










3-0 time nie...

p/s : sangat enjoy...



Monday, July 22, 2013

Testimoni GLA Shaklee Saya Sendiri

Salam....

N morning peeps...

Nak share sikit pasal GLA Shaklee... Sebelum ini dok dengar testi orang lain... Ni nak cerita testi sendiri... Okey, Mulan start ambik GLA ni start bulan 3 2013 hari itu... My cycle period memang totally sucks... Kejap ok, kejap tak ok... Kadang-kadang sampai 3 bulan tak datang period... Ingatkan itu perkara biasa... Rupanya tidak... It`s affected when I started get married... Rupanya period ini penting untuk menentukan tahap kesuburan seseorang... Bila period tak berlaku maka telur matang tidak dapat dirembes keluar dan persenyawaan tak berlaku... Sebab tu susah nak prenant...

Bulan 3 aritu, Mulan ada search kat Internet "testimoni berjaya hamil".... One of them yang membantu ialah dari produk Shaklee... Then I saw my friend pun ada advertise kat faceboook SET KESUBURAN.... Dari situ Mulan cuba SET ini... For starting Mulan consume GLA n B Complex... B Complex ini contains 8 Vita B n Folic Acid... Folic bagus untuk yang merancang nak dapat baby...

Alhamdulillah, pada bulan 3 iaitu start consume GLA tu perid Mulan datang... N kalau u olls nak tau, my darah warna coklat n pekat... Sebab campur dengan keputihan... Hurmmmm...

Bulan 4, I keep makan GLA... Warna period I masih coklat kehitaman lagi pada masa starting n ending period... Tengah-tengah tu merah laa...

Bulan 5, alhamdulillah period datang lagi... Mulan ada buat note kat my iphone for my cycle period... The result is, my cycle period cantik selama 3 bulan itu...

Then, bulan 6 i tunggu lagi my period... Sehinggalah ke sudah langsung takde period pada bulan 6 itu...

Bulan 7, I tunggu lagi my period... At the same times I keep makan GLA... Bulan 7 ni jugak I started makan Alfalfa... Alfalfa ni sangat bagus for woman... Untuk next post I will post apa yang best nya Alfalfa ni yea...

Akhirnya, period kunjung selepas CD 42... Lama gitu.... Ok lah, tapi tak bestnya datang pada Bulan Ramadhan 2013 day 9... hehe...

This time, warna period I kali sangat berbeza... Darah period itu warna merah pekat n berketul-ketul.... N boleh rasa macam air keluar dari faraj... N it remembered my teenage time... Zaman anak dara memang selalu keluar berketul-ketul, merah pekat n banyak...

It`s been a wonderful part bila tengok darah banyak n pekat camtu... My few years past, period I memang tak regular n darah sikit-sikit ajer... Lega sangat... Seronok sangat bila tengok darah keluar camtu... So, bila period cycle dah ok, it`s time to work hard n TTC... Yaaa, I hope it will happen... Allah tak kejam nak menduga hambanya... Minta dan berusahalah dengan sepenuh hati... Lebih-lebih lagi pada Bulan Ramadhan yang penuh Barakah ini...

Bagi sesiapa yang nak tahu khasiat GLA meh kita baca apa yang best sangat...

GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Khasiat dan kebaikan GLA COMPLEX SHAKLEE

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf

siapa nak cuba boleh PM saya... Sharing is Caring...


Sharing about GLA n Shaklee Products kat bawah nie...

My page ---> https://www.facebook.com/MummyMean.DaddyRie.Shine

My website ---> http://emashaklee.blogspot.com/








Wednesday, July 17, 2013

UPT Positive Seketika

Assalamualaikum wbt....

Cerita dah basi... Tapi nak share jugak... Last 3 month, I ada demam teruk... Seminggu gitu... Demam virus... Dah siap ambik darah semua... Takut denggi jer... Habis beratus la bila pergi klinik swasta... Sebab apa g klinik swasta? Sebab dah biasa ngan doc tu... N rasa comfort dengan dia... Kalau pergi Klinik Kerajaan pun boleh... Tapi malas pulak... Lama nak nunggu nyer...

Bila dah demam virus, doc ada tanya.... Nak inject atau nak ubat? I pilih nak inject.... Tapi dalam hati Tuhan je yang tau betapa dug dag dug dag... I kan takut jarum... huhu... Siap tanya dengan doc,  macam mana nak buat untuk bagi tak sakit bila kena inject tu... hehe... Doc bg tips " Masa saya kira 3,2,1 awak tarik nafas yea"... Anggukan I tu tanda setuju... Bila jarum tu dah nak masuk kt miss B I pun tarik nafas seperti yang diajar... Result : memang tak sakit wa cakap lu... Bagus... Boleh dipraktikkan nanti bila jarum nak masuk ke badan lagi...


Bila dah hantar ke Path Lab, keputusannya darah I ada virus... So, tunggu jelah kebah.... Kalau makan ubat pun tak guna... Kesan dia kejap ajer... Nanti panas balik....

Then after 3 days tu I pergi lagi klinik... Wonder kenapa demam I masih x kebah... Walhal dah diberi injection n makan ubat dah.... Ubat tu tahan sekejap jer... Bila dah habis badan akan panas balik....

Doc suggest untuk buat UPT... memandangkan I dah 2 bulan x datang period... Owhhh... I memang jenis period tak regular macam orang lain... Kadang2 2 bulan x datang... Pe kes???

So, I pun check la UPT... After 5 minutes keluar camni...

 Not really clear but still ada line...

N doc pun cakap "Congrats, u r pregnant"... 
Dalam hati I berdetik, betul ke ni??? Rasa excited sangat pun tak... Rasa terkejut pun tak... Natural feeling... 

Then, doc asked me to call my hubby... My hubby office is just next door to the clinic... My hubby pun suka la bila tengok result nie... Doc cakap "jangan bagi ur wife buat kerja berat-berat"....

Bila balik, I takde pun rasa apa... Tak nak berharap... 
Doc suruh datang balik lagi 2 minggu... 

Then, lepas 2 minggu I pergila check semula... Tengok gambar scan di bawah...

Check punya check... Gosok punya gosok... Abes gosok letak gel lagi... Masih takde nampak apa-apa... I tanya, "takde ke doc?".... Doc cakap "Jap, saya tengah cari lagi"....

Ok lah, fine... kite check UPT... Bila check UPT... After 5 minutes tunggu still -ve... Arghhh... rasa nak pitam jap... Kaciwa...

Ini bukan kali pertama, kali kedua dah... Kali pertama dulu, saya g check kat klinik jugak... Masa tu doc cakap "weakly positive".... Ada line tapi tak clear...

So, pasrah jelah... Nak cakap apa dah... Itu semua ketentuan Illahi...

Ni lah jadinya tangan I bila doc tu ambik darah... Sakitnya... Tak pernah doc ambik darah sampai lebam camni... Dia x jumpa urat katanya... Adoiiii.... I dah cukup putih dah nie pun still x dapat cari... Kalau orang kulit gelap macam mana lah agaknya...

Lepas 2 hari camni jadinya... Hurmmm... Pasrah jugak...

nota kaki : Jangan sedih... Ada hikmahnya... Allah tak berikan rezeki anak, bukan bermakna Allah tak sayang kita... Tapi Allah nak uji kita... Jika tiada rezeki anak sekarang tak mengapalah... Kita cuba lagi... Insya Allah...

thanks sudi baca... ;)





































Wednesday, July 10, 2013

Ayam Tandoori D'Noor Puchong

Assalamualaikum... Salam Ramadhan semua... Puasa tak? OOO... Tak puasa ek...  hehe


Ni post lama... Tapi nak jugak show off... Nak habaq mai kat hampa Ayam Tandoori tersedap yang pernah I rasa...Ever..

Venue : Sederet dengan IOI Boulevard

Nama  Rest : D' Noor

Aritu I order Tandoori Cheese...  Meh tengok gambar... Meleleh babe cheese dia...






Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...