JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Saturday, July 31, 2010

Facial Time....

This noon, me n Pn Norlaila went to our colleague house, Pn Yati to have a facial treatment.... N to treat a resdung....

Now as u seen is Resdung Bekam... Resdung Bekam is not same wif Resdung Asap... We need to put it on face bout a second and we can see the 'yellow like an ash' will turn on.... For Resdung Asap, we just ' lalukan' the resdung stick on face until the end... The 'yellow' thing will turn on at problem parts... Like me, the 'yellow' one is more on cheek n nose... Also at my ear...

Doing masker and let it dry for 20 minutes really challenging for us.... We cannot stay longer as our eyes was so heavy to open up... Pn Norlaila session is over... Now my turn....



Tadaaa... This is the 1st time I do facial for my face... Hurmmm... Not bad... No pain... hahha... A little of pain... If ur skin dun hv any problem then u dun hv to scare of... Like me... A bit bcz my facial'er need to peel off the pimples/ or dead cell on my cheek... That`s I felt a pain... Others, excellent...


The Resdung treatment, I`ve do it twice... Resdung Bekam n Resdung Asap... All the ulat2 will appears on ur skin... Geli bila tengok...

Resdung Bekam...
Me wif KAk Yati, the person who doing a facial treatment to me...

Thursday, July 29, 2010

Got CR from my lovely hubby


Tadaaa... Actually he bought this present for my previous birthday... 20th of June is my birthday... So late lorrr... Already basi... But the most important thing is I really appreciate what u did... Our marriage is about one year and a half and I proudly to say I`m happy to be by ur side...

The way we took is not juz as a husband and wife but we can face all the sadness n happiness together... Whatever it is... Please stay cool and calm... Love u darling... Insyaallah...


*Menambah lagi koleksi tas tanganku....







Hehehe... Tq...

Monday, July 26, 2010

Topik AMCREW

Pagi ni topik AMCREW ialah "bila anda marah sangat, apa yang anda buat"???

Ada seorang caller ni call n cerita.... "Saya ada sorang maid... Baru-baru nie dia beli handphone baru yang harganya mencecah RM1K.... Start ada hp, dia asyik main hp nyer tu dari siang sampai malam.... Hp nya asyik berbunyi... SMS la, call dari kawannya lah... Sampai satu tahap saya tak boleh kawal kemarahan saya, saya rendam hp nya tu dalam air... Lepas tu barulah saya lega".....

*boleh ek cenggitu?? Lawak tol.....

Second caller pulak..... " Suami saya selalu keluar dengan sorang perempuan nie... Satu hari saya marah sangat saya tunggu depan office perempuan tu n follow dia sampai pump station... Dekat situ jugak saya bagi pelempang pada dia.... Suami saya tak balik rumah malam tu... Yelah, buah hati dah kena lempang kan....2 tahun saya simpan kemarahan saya nie.... "
Then Fafau n FBI gelak ajer cz dorang cakap suara lembut ajer dengar tapi garang rupanya....

Aku pun ape kurangnya.... Tapi takleh lah citer kat sini.... Only I know n orang2 yang berkenaan... Hik hik...

Alaaa... setiap orang pernah marah kan???? So, don` t let my blood go upstairs.... bak kata member aku time keja kat TM dulu...

Kalau anda ???


Semalam ada colleague saya nk mintak cuti ngan majikan ... Halnya sebab isterinya sakit... Jari kaki isterinya akan dipotong... Puncanya adalah kencing manis....

Si isteri mmg dah lama menghidap penyakit kencing manis sejak dari belum berkahwin lagi... Jadi mmg si suami tahu sejarah penyakit isterinya... Memang keturunan katanya....

Ape yang disingkap di sini ialah contoh kasih sayang ditunjukkan oleh si suami terhadap isterinya... Dia menerima isterinya seadanya.... Dia tak kisah menjaga isterinya yang sakit... Dia sanggup berkorban untuk mengambil cuti dan menguruskan isterinya....

Saya betul-betul tersentuh dengan kasih sayang yang ditunjukkan oleh si suami terhadap isterinya.... Sebab boleh menerima keadaan isterinya yang sebegitu dan sebelum kahwin lagi telah diberitahu tentang penyakit yang ditanggung oleh si isteri...

Cuba kalau kita??? Kalau anda??? Sanggupkah kita terima seadanya dengan keadaan pasangan yang sebegitu....??? Sebelum kahwin.... Bukan selepas kahwin... Sebab kalau selepas kahwin ada yang terpaksa menjaga pasangan sebab dah takde saper lagi yang nak tolong jaga.....

From deepest of my heart, saya memang tabik sangat dengan si suami nie....

Saya cakap macam ni sebab sedih bila tengok ada suami yang sanggup 'makan luar', cari hiburan kat luar dan mulalah buat perangai bila pasangan sakit dan tak mampu buat apa-apa lagi untuk memenuhi nafsu nya....

Bukan setakat kerana isterinya sakit pun si suami boleh cari pasal jugak... Si isteri ni elok2 takde masalah apa2, tak ada penyakit apa2, cantik, pandai jaga makan minum si suami pun si suami boleh buat hal.... Bila sekali terkantoi mulalah minta maaf, bila dah 2,3 kali amacam????

Kenapa benda ni boleh berlaku??? Sebab isteri yang salah ke atau si suami yang bermasalah???

Thursday, July 22, 2010

From HM Tuah

The Power of Word :

"Empat jenis racun dan empat jenis penawar.... Dunia itu racun, zuhud ubatnya..... Harta itu racun zakat ubatnya.... Seluruh umur itu racun, taat ubatnya....
Seluruh tahun itu racun, Ramadhan ubatnya...."



"Bawalah badan ke mana sahaja, tapi biarlah hati bersama Tuhan"


"Selalu tanya diri, nak ke tak nak... Kalau nak lain caranya, lain cara bertindaknya, lain cara ambil keputusannya.... Manakala kalau tak nak, macam-macam alasannya...."



"Salah satu sikap yang dimiliki oleh JUARA ialah mereka Postif...."



"Bekerja itu ibadah, belajar itu ibadah....Ibadah dah tentu ibadah... Kalau boleh kita jadikan keseluruhan hidup kita ni ibadah alangkah baiknya... Alangkah bagusnya dan alangkah luar biasanya...."


Monday, July 19, 2010

Don't wanna be sushi: Paul the Octopus predicts Germany win over Uruguay

Octopus predicts England result against Germany

Octopus predicts Germany will beat Argentina in World Cup quarter-final

The Ugly Sotong Paul

Tetibe teringat sotong Paul... Memula ingatkan Paul nama orang... hehhe... Yelah, tahun nie baru nak addict ngan football sebab WC... Kalo tak sebab WC agaknya mesti I tak suka bola lagi.... ;-)
Skrg ni bila dah kenal sikit player kira ok lah... Senang nak tengok bola nt... Tengok English n Spanish League lak nt...
Macam mana sotong boleh predict dengan betul??? Berdasarkan cerita somi ku Paul ni diletakkan dalam akuarium hak milik kerajaan German... Akuarium ni x silap terletak di dalam ZOO gitu... Tempat binatang2 untuk tujuan pameran....
Sampaikan Coach Spain mintak bodyguard untuk jaga Paul kerana takut Paul dimakan dek player2 German....
Mungkin ianya hanya satu kebetulan... Kita sebagi org Islam tak perlulah mempercayainya 100%... Nt jd syirik pulak...
All prediction is truely happened.... Wow...
Sila lihat video di atas nie... See how Paul doing the prediction...
Dia akan buka bekas n ambil makanan tersebut...

 

Mari tengok ikan...

Ni 1st decoration for my aquarium... Semua ni direkadesign oleh mr somi...
Rindu sangat kat ikan emas tue... Ikan emas ni mmg kuat makan... N mmg sangat sensitif...
Tak boleh bagi makan banyak, nt mesti mati...
Kami dah beli banyak ekor untuk beberapa peringkat tapi semua mati...
Humm... susah nak bela ikan emas nieh...
Nampak memang cantik... bulat... cam tuan dia... ;-)


Actually this aquarium was given by mr somi for my besday last year...
Tq ling


They`re sharing everything in one tank....


Ikan ni paling lama hidup n tahan lasak... But lastly dia pun mati gak...
Tapi mayatnya tak nampak pun... Mesti kena makan... Syiannn...



Coollll....


Ni 2nd decoration... n ade ikan2 baru ditambah...


New decoration... Time nie beli banyak gak ikan... Maw 30 ekor... Kami beli kat Pasar Road,KL...
Murah2 taw.... n banyak pilihan...


Peace....




Love it....


Real batu karang... harga beli ikut kg....


Ni lah view pada waktu malam.... Romantik tak???



Last year nyer gift from mr asben... Ikan dan sangkarnyer...... I loikkkeee it....

Dapat fresh flower...

Bunga kering n bunga segar....

Salam all...

Arini rasa sonok sangat sebab I dapat a bouquet of flower from Pn. Norlaila... Thanks a lot...
Pn. Norlaila ke Cameron n dia tak lupa membeli bunga untuk saya... Alahamdulillah...
I like it so much.....



Ade 5 bekas fresh flower yang dah kering n yang baru dapat....

Tiba2 teringat ade 1 bouquet of flower yang sudah kering kt dlm bilik pemberian adik angkat....
Pe lagi, saya pun gubah n letak dalam 3 bekas yang dibeli di IKEA 2-3 tahun dulu...

Potong batang pokok bg pendek n letak dalam pasu


Cantiknya bila bunga ros ni dah kembang


Sukanya tengok bunga2 nieh... Cam nak bawak tido sekali jerk..

Saturday, July 17, 2010

Aper Bisnes Somi Saya Buat....

Assalamualaikum wbt...

Mr Somi mengilhamkan untuk membuka bisnes sendiri as he has been a servant for company for 7 years... Dengan hati yang tekad dan daya usaha yang kuat, bulan 4 2009 maka ARIEL ENGINEERING ENTERPRISE mula beroperasi secara FULL-TIME....

Sebelum ni hanya part-time... Alhamdulillah, sekarang sudah genap setahun kami bernaung di bawah company sendiri... Bersama-sama kami fikirkan cara untuk meluaskan dan membesarkan bisnes ini...

Opppsss... lupa nk gtaw bisnes ape yang kami buat :

We provide installation & repairing sevices for :

1) Security System (Main)
a. Alarm Security Equipment System

b. Barrier System
c. CCTV System
d. Automatic Gate System
e. Card Access
f. Any security systems u want then we`ll try to make it... as a pet protector, intercom and etc...

2) Renovation House

3) Construction Works

Boleh add kami di facebook,,, add ariel_engine@yahoo.com on fb... thanks...

Messy of Me... N my Messi...






Hahahha... pesal lah nama dia Messi kan... or mb he is so messy.... or my messy blog....;-)

Lionel Messi.. I think all of u heard this name before rite...
Yelah saper tak kenal ngan pemain bola sepak yang terunggul di dunia...
I`ll write all the description bout him below... So, let`s started how i`m going to love at first k...
HHAAHAHA...

Bila start World Cup on June 2010 aritu, my hubby dah sedia tampal jadual team yang akan bertanding pada WC nt... I am just wondering why most of men like football a lot.. And a few of women addict to... I think the women will love their footballer much rather than their skill....... Mb the player is handsome, charming, gentlement and etc.... But they do not interest how the player`s tactical, the strategy, ... Like me oso... Betol tak????

Aku start suka Messi bila tengok gambar dia kat poster.. N my husband put behind the mirror on our office table... SO, everytime nak melayan fb, atau surfing internet akan nampakla gambarnya...

Aku pun puasla tanya itu ini pd mr somi bout messi... Messi dah tunang dah... Hurmmm... A little bit sad... hahha....

He`s playing for Argentina team and Barcelone for Spanish League...

Dia lahir pd Messi 24 June 1987 in Rosario, Argentina, to parents Jorge Horacio Messi (born 1958), a factory worker, and Celia María Cuccittini, a part-time cleaner.

Aku lahir pd 20 June 1983... Hurmmm.. Im older than him anyway.... ;-(
Tapi takper, dia akan jadi kekasih ku hingga akhir hayat... Luv U MESSI....


Personal information
Full nameLionel Andrés Messi[1][2]
Date of birth24 June 1987 (1987-06-24) (age 23)
Place of birthRosario, Argentina
Height1.69 m (5 ft 7 in)[1]
Playing positionStriker / Winger
Club information
Current clubBarcelona
Number10
Youth career
1995–2000Newell's Old Boys
2000–2004Barcelona
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
2004–2005Barcelona B5(0)
2004–Barcelona144(88)
National team
2005Argentina U207(6)
2008Argentina U235(2)
2005–Argentina49(13)




International goals

GoalDateVenueOpponentScoreResultCompetition
11 March 2006St. Jakob-Park, Basel, Switzerland Croatia2–3LossFriendly
216 June 2006WM-Stadion Gelsenkirchen, Gelsenkirchen, Germany Serbia and Montenegro6–0Win2006 World Cup
35 June 2007Camp Nou, Barcelona, Spain Algeria4–3WinFriendly
45 June 2007Camp Nou, Barcelona, SpainAlgeria Algeria4–3WinFriendly
58 July 2007Metropolitano de Fútbol de Lara, Barquisimeto, Venezuela Peru4–0Win2007 Copa América
611 July 2007Polideportivo Cachamay, Puerto Ordaz, Venezuela Mexico3–0Win2007 Copa América
716 October 2007José Pachencho Romero, Maracaibo, Venezuela Venezuela2–0Win2010 World Cup qualification
820 November 2007Estadio El Campín, Bogotá, Colombia Colombia1–2Loss2010 World Cup qualification
94 June 2008Qualcomm Stadium, San Diego, United StatesMexico Mexico4–1WinFriendly
1011 October 2008Estadio Monumental, Buenos Aires, Argentina Uruguay2–1Win2010 World Cup qualification
1111 February 2009Stade Vélodrome, Marseille, France France2–0WinFriendly
1228 March 2009Estadio Monumental, Buenos Aires, ArgentinaVenezuela Venezuela4–0Win2010 World Cup qualification
1314 November 2009Vicente Calderón Stadium, Madrid, Spain Spain1–2LossFriendly

Friday, July 16, 2010

Agenda Malam nie n esok...

My hubby ajak g KLIA malam nie sebab die nk wat troubleshoot sikit kat site tue... aiyoo... mata nie dah ngantok la pulak rasanya... Tapi tak baik la kan kalo tolak... N sian lak kat dia g sesorang.... Otherwise, he always complaining so tired after back from work...

Sekarang nie dia takde kat umah, g main badminton.. I refused to go cz kena basuh kain n benonyer malas nk g....

Esok nk g wedding my father`s BFF kat Cheras.... Masa kecik2 selalu main ngan anak2 kawan abah tue... Kena p lah jugak sebab pakcik tu siap call lagi...

When U Touch My Heart

Salam....

Chaosssss........... Debabommmm..
What am I gonna collaborate `bout my heart... All king of emotions coming up as happiness, sadness, excited, worried, jealousy, hope, frustration, upset and etc spinng in my mind ...

There is something wrong with a person if they`re not crying within one year period... it`s impossible... And there`s something wrong wif me if i`m not crying when have a bad incident happened in my life...

'Bila orang yang kita sayang sayangkan kita, maka kita patutlah sayangi mereka juga.... Sepertimana banyaknya mereka sayangi kita....'

I think my collaboration not going too far as I know the limit to be a wife.... kunun ajer lebey...

Thursday, July 15, 2010

Less Or More

Tak semua yang kita impikan akan jadi kenyataan... Tak semua yang kita ingin kita capai akan dimakbulkan Tuhan... Tak semua orang puas hati dengan apa yang kita buat.... Juga sebaliknya.... Tak semua orang perfect... But practice makes perfect rite...???

Bila dah berumahtangga yang paling penting bagi pasangan kenalah 'give n take'......Saling bermaafan bila ada masalah.... That`s the way I used to do when 'rumahtangga crack'.... Instead my hubby too...

Semua orang pernah bercinta, mencintai dan dicintai... Tak kira oleh pasangan atau ibu bapa waima... Jadi, jagalah perasaan pasangan atau orang yang anda sayangi... Kerana terlajak kata atau perbuatan tak boleh diundur lagi... Dan perasaan seseorang juga bukanlah boleh sembuh secepat yg disangka dan perlukan masa untuk mengubati luka di hati....


I`ve read an article about the things cannot be return back.. It is :
a) neglected opportunity
b) spoken word
c) the running arrow

All these 3 item cannot be reverse.... So, the conclussion is take care of your spouse as u take care bout yourself.... Do not neglected the opportunity.....

Down

Rite now I`m feeling so bad as ...... I dunno how to begin.... Jz my mind always think n keep running about my life.... my life currently... as a wife... as a woman....

Bila orang bertanya perkahwinan tu best best ke? Sekarang aku hanya mampu tersengih... No comment... Saper yg dah kawen akan rasa benda yang sama... Pahit manis lalui bersama... Bila difikir2 balik rasa cam nak bujang kembali... Sebab banyak sangat tanggungjawab yang terpaksa kita harungi... Kalo tak kuat itulah jadinya karam di lautan...

Bila kawen banyak hati nak kena jaga... Waima hati sendiri terpaksa dipendam... Pasangan yang paling rapat dengan kita then she/he will always keep your heart hurt....

Bermulanya kawen, kat situlah kita baru mula mengenal pasangan kita... Betul kata orang, masa bercinta lain n masa kawen juga lain... Masa bercinta kentut bau wangi, masa sekarang?? Lari jauh2...

I dunno what saying from the bottom of my heart or jz telling what I can feel as a wife... N a value experience as a wife not be sell anywhere.... All woman can feel how is it.... As long as u`re geting married...


Ni short poem untuk orang yang bersedih :
You feel sad that you have failed.
Dive deep within.
You will feel that God's sadness At your failure Far surpasses your sadness.
Does it not console you?
It should and it must.

My life

1st year kawen : i`ve been working at SKSL, Banting...
AFter 7 months i`ve been transfered to SKPI, Puchong... Syukur alhamdulillah...
Now, i stay wif my husband n proudly I would like to say it is much happiness than sadness... (Biasala adat rumahtangga mana ada yang perfect)....
Now, everything is settle down...

Though, we got a lot of work to do since hv been together n need to upgrading our life...
Everyone needs a wealthy life, urmm... so hard to achieve... Therefore, there`s no shortcut to success....

Bila fikir2 syukur sangat pada Allah sebab bagi rezeki yang cukup pada kami... Alhamdulillah, belum pernah berlapar lagi... Huhu... Then, bila Allah dah bagi nikmat yang tidak terhingga kenapa kita malas nak bersyukur kepadanya? This question is for me... Or everyone yang terasa mintak mahhap... This is reality... Bila da senang sikit mulalah lupa diri....

Since my husband has own business then i felt so much responsibilities need to carried.... Now we are searching for shop for rent... In Puchong area...

Wali Band - Baik-baik Sayang

Sing this song n u will know how deep is the love to his wife....

The important date in my life...

So precious as I can remember our important date.... I think my hubby can`t do so.... kalo ditanya mesti dia kata banyak benda lain yang difikirkan lagi... huhu....

I met him : Bulan 7 2007
Engage : 15/3/2008 (if i`m not mistaken, have to check it first... jgn mare)
Nikah : 20 Dec 2008
Majlis Rumah Perempuan : 28 Dec 2008
Majlis Rumah Lelaki : 29 Dec 2008

I`m betting him (my husband if he can remember all this date)

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...