JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Monday, August 30, 2010

Ikatan cinta Memey

KUALA LUMPUR: Walaupun perbicaraan kes khalwat mereka di mahkamah belum selesai, pasangan pelakon popular, Mohd Nor Hakim Zaidon (Norman Hakim), 34, dan pelakon Suhaiza Suhaimi (Memey), 22, mengambil keputusan mengakhiri spekulasi hubungan mereka sebelum ini banyak berteka-teki dengan ikatan pertunangan.

Ketika dihubungi Memey dalam nada ceria berkata, keluarga kedua-dua pihak setuju mengadakan majlis pertunangan itu pada hari raya keempat di rumah keluarga Memey di Felda Tenggaroh Selatan 1, Kota Tinggi, Johor.

Merpati dua sejoli ini saling mengenali lebih dua tahun lalu dan khabarnya cinta mula berputik ketika berlakon bersama dalam drama Pasrah.


“Minggu lalu saya dan Norman balik ke kampung saya dan keluarga mula berbincang mengadakan majlis pertunangan itu. Ikutkan hati saya tak mahu bertunang kerana kami saling memahami dan mengenali hati budi tapi abang (Norman) mahu saya merasai proses dari mula iaitu merisik, bertunang dan baru diijabkabulkan.


Dia mahu saya melalui semua pengalaman itu. Pada majlis pertunangan itu nanti, baru keluarga kami akan berbincang jumlah hantaran dan tarikh kami akan disatukan. Insya-Allah majlis kenduri dan persandingan akan dilangsungkan awal tahun depan kerana tidak mahu bertunang lama-lama. Sekiranya semua okey, lebih baik disegerakan.

“Untuk majlis pertunangan ini, akan ada dulang hantaran. Berapa jumlahnya... juga dalam perbincangan. Saya akan bertanya kepada emak apa yang patut dibeli sebagai hantaran balas kepada abang.


“Saya sekarang masih sibuk di lokasi penggambaran telefilem, Osman Berani dan abang pun sedang berlakon telefilem Sabar. Terpaksalah kami mencuri masa untuk membeli barang hantaran. Urusan kenduri di kampung, saya serahkan kepada emak,” katanya.

Sebelum ini mereka pernah menafikan mempunyai hubungan istimewa sehingga membawa kepada keruntuhan rumah tangga Norman Hakim dengan bekas isterinya, Arbaeyah Abdul Manan (Abby Abadi), 32, namun segala khabar angin itu ternyata benar apabila Norman ditangkap khalwat bersama Memey di premis perniagaan milik pelakon lelaki kacak itu di Ukay Perdana, di sini, pada 30 Oktober 2008.

Menurut Memey, dia berdebar dan pelbagai perkara menerjah fikiran tetapi sudah bersedia bergelar isteri dan ibu kepada tiga anak Norman hasil perkahwinan bakal tunangnya yang terdahulu.


“Harap segala-galanya berjalan lancar dan dengan pertunangan ini semoga awan mendung akan berarak pergi dari hidup kami berdua untuk memulakan kehidupan baru lebih membahagiakan.

“Beza usia 12 tahun dan pengalaman hidupnya membuat abang lebih matang dan menjadi ketua keluarga yang baik serta dapat membimbing saya. Paling penting kami ada keserasian,” katanya.

Ternyata Syawal ini bermakna buat gadis jelita itu kerana hasratnya berkongsi hidup dengan jejaka dicintai dimakbulkan Allah. Pada hari berbahagia itu, Memey akan mengenakan busana rekaan Ezuwan Ismail dan rona putih menjadi pilihan. Sumber: harian metro

Thursday, August 26, 2010

Salam Nuzul Al Quran

Salam Ramadhan n Salam Nuzul Al-Quran....
Arini cuti... Yeay... Sebenarnya ai lum lg pack nak balik kg nieh... Skrang dah kul 7.30am... Bas kul 9.30am... Huhu... Seb baik umah dekat ajer ngan Perhentian Bas Bukit jalil...

Ai nak balik kg japg... Harap semua doakan perjalanan ai yea... Semoga selamat sampai dan selamat pulang kembali.... Kembali ke pangkuan mr lovely somi... Hurmmm... Alaa.. kejap ajer ai balik... Nak menghabiskan sisa2 cuti yang ada nie...

U oll riso ai balik kg sesorang??? alaa... takyah la riso... Lgpun my sis ada tggu ai kat Perhentian Bas Sg Petani... Dia dr UUM, Sintok n dia pun balik kg gak sesamer ai... ;-)

p/s : Selamat berblog pada member2 blogger... Mayb ai tak berblog till next Monday kot... Kalo adik wak balik laptop dia ok lah... Kalo tak, takdela on9...  ;-) Daaa...

4 Post Dalam 1 Malam...

Disebabkan nak cover post2 yang sebelum nie so I dengan tidak teragak2 meng'publish' 4 post dalam masa tak sampai satu jam... Semuanya juadah berbuka yang sangat lazat.... Hehehe... Juadah buka puasa nie memang takleh lari lahh... Lagi satu nak asah skill memasak dengan lebih tajam lagik.... Leh tengok kat "Suka Makan" nyer topik... Atau u oll leh ajer click kat sini...

Kenapa post sampai 4 tajuk dlm masa 1 jam?????
 Sebab Pc kat umah nie dah wat hal... Jadi,dengan tak teragak2 jugakla ai meng'format' PC nieh.... Dengan kebenaran my hubby gak... Cz PC nieh merangkap Pc untuk bekerja selain layan tenet... Jadi aku pun format la n install balik semua software yang sepatutnya kena install...

Dalam proses format PC... Lambat gak... Haddoii... Nak update lagik... Kang tak genuine lak window nieh... Anti virus lagik... Ini penting... Takut jugak karang ade virus yang menyerang PC nieh... Tak pasal2 ai publish 10 post lak nanti... ;-)

Ayam Masak Merah

Arini kat sekolah ai tanya sorang cikgu nie camne nak wat Ayam Masak Merah... Cz nie 1st time wat... Takut gak tak jadi...

Ai pun belasah n main campak2 la ikut resipi yang diberitahu...Dah ready n rasa yummy... Sedap gak... Adala rasa AMM... hehe...
Yang sebelah tu bendi+kubis+tomato goreng... Masukkan perencah 3 Rasa...

Bahan2 senang ajer.... bawang kecik+bawang putih+cili kering+lengkuas+halia= blender satu kali(bahasa mamak... Jangan lak u oll g blend sekali ajerk... hahaha)
Then tumis n kasi naik minyak... Masukkan serai n susu cair(1/3 tin)... Masuk ayam yang digoreng berasingan... Bawang besar masuk last sekali...
Yeahh... siap...

Saper nk cuba bolehla... sebab kacang merah ajer... hehe...

Juadah 14 Ramadhan

Cikgu kat sekolah ai ade wat masak Percik.... Macam2 yang ada as Ayam Percik, Kambing Percik, Itik Percik dll... Ikan Bakar pun ada as Kembung, Pari... Ai pernah cuba Ayam Percik dia sebelum nie n the taste is quite sedap... Ade kick la gitu... Tu yang berani try Kambing laks...

Yang sebelah kanan tu saper taw???? My mom wat jeruk petai n kasik kat ai... Hubby ai tak makan pun... Busuk katanya... Ai sorang ajer yang bedal.... hhehe... ;-) Rugi tak makan beb!!!

Siakap 3 Rasa

Selepas hari yang ai makan kat Yankies Hut tu. my hubby request lagik masak Siakap... So, ai pun masakla Siakap 3 rasa... Hurmm... He said ur 'siakap' is better than yesterday... Fuhhh.... Sedap kerr???

Yang sebelah tu ialah Labu Masak Air.. Actually my mom tak pernah masak makanan nieh.... ai tengok Tok hubby masak... Sedap gak... Nama labu tu tak ingat... If i`m not mistaken Labu Air kot... Kalo salah tolong betulkan yea...

p/s : Post ni suppose ai publish on Monday tapi disebabkan my PC wat hal... Jadi, arini barulah nak post... ;-)

Ohh.. Ohh... Balik Kampung....


Hurmm... Esok ai akan balik kampung!!!... Bas kul 9.30am...
Bukit Jalil- Sg Petani...Kampung halamanku di Kulim, Kedah... Balik ngan bas??? Yelah, naik bas ajer becoz my hubby tak follow sama... Dier kerja... Sian dia.. Kena kerja...

Then, Senin ni ai balik sini pulak... Benonyer my hubby tak berapa kasik balik sesorang... n memang tak pernah pun sebelum ni balik sesorang... Mesti ngan asben.... Disebabkan ai ambik cuti senin ni maka cuti ai diexceed kan ler sampai selasa... Selasa is our Merdeka Day rite....

Balik kg nieh banyak agenda yang sedang bermain di fikiran nie... Antaranya nak buat biskut ngan mak, nak gentel popiah mini n nak berbuka ngan mak abah... Nak solat Terawih ngan orang kampung... Nak makan masakan mak yang lazat2 tue... hehehe...

So, jgn jeles u oll... Balik kg dulu... Yeebbaa... Rindu kat mak ayah benonyer....
to mr love : jangan nakal2... buka puasa sendiri yerk dengan mamak Salman Shah tue...

Wednesday, August 25, 2010

Kakitangan Awam dapat Bonus

Kakitangan awam akan menerima bonus sebelum Syawal...... Yahoo!!!!.........

Ginilah agaknyer gaya I bila dapat tahu orang gomen dapat bonus....
;-) ;-) ;-)
TenQ Mr PM...
N I also heard govt woker State of Selangor will be given RM800.00...
Nak lawan kerajaan Penang kerrr????
Ape pun syukur sesangat... Alhamdulillah...

p/s: Bila dah dapat bonus tu janganlah kita alpa n lupa pulak... Jangan membazir...
Beli barang keperluan sahaja... Kalo ada bil-bil tertunggak atau sewa rumah ke, kereta tu bayarlah dulu... Nanti tak pasal2 lepas raya lain pulak jadinya... Mintak simpang....
Selamat Berpuasa N Selamat Pra Raya....

Tuesday, August 24, 2010

Pearl Haya!!!

Salams... mengikut perkiraan patik sudah lebih 3 hari patik tidak meng'update' belog.... Kerana apa????

Streamyx di rumah patik ni wat hal... Kat ofis pun tak sempat nak update... Then, call TM lebih setengah jam pun tak dapat solve problem.. Kata Tm, they found signal from my line to their station... Then, patik fade up... Patik biarkan ajer... 

Tup2 ari nie boleh pulak... Time sahur tadi tak boleh... Ape lah kono ko ni janggg???

Ok, dah..dah.. Jangan nak melalut lagi... I juz nk story pasal last Sunday when my hubby brought me to Yankies Hut, bangi... Sapa taw???

Actually we all berbuka puasa di sana... Kesian kat bini katanya... Yelah kan, bini nie penat jugak dok masak tiap2 hari... Puasa pulak tu kan... Tapi takpe, bini suka masak... Sekali sekala pakwe bawak g jejalan best jugak...

N yang paling best ialah masa selepas dah berbuka n jalan2 kat Bangi tue, I terjumpa my friends nyer butik menjual Tudung... N I said to my hubby... "STOP"... Then I pun masuk la kedai tudung Shazzmin Collection tu n dengan sukanya memilih koleksi tudung yang I suka... Yahoo... Akhirnya dapat... N yang best nye my friend merangkap cikgu kat sekolah I tu bagi harga yang  marvellous... Yea.. yea... dapat tudung Raya... 2 helai lagik... Sapa bayar??? My hubby?? No,no,no...He said... Sendiri bayar... Hehe... sian...

Pearl Haya... wajib beli bak kata pemilik butik tudung nie....
So, dalam hati I cakap haiyaaa... duit terbang... hahaha...

Friday, August 20, 2010

Senarai Hotel Yang Halal...

Nama Hotel @ Resort



[ Nama Premis/Dapur ] Tarikh Sah Sijil


1. ANCASA HOTEL KUALA LUMPUR



Nama Premis / Dapur :


BANQUET KITCHEN


Nama Premis / Dapur :


PASTRY KITCHEN



Nama Premis / Dapur :


SAFFRON BRASSERIE (KITCHEN)


Nama Premis / Dapur :


BUTCHER ROOM


5. CRYSTAL CROWN HOTEL (NIKMAT MAJU DEVELOPMENT SDN BHD)


Nama Premis / Dapur :


COFFEE HOUSE - BRASS CAFE


6. GRAND DORSETT LABUAN HOTEL


Nama Premis / Dapur :


SHERATON LABUAN HOTEL, VICTORIA'S BRASSERIE



7. HOTEL ARMADA PETALING JAYA


Nama Premis / Dapur :


MALAY KITCHEN / DAPUR MELAYU


8. HOTEL SERI MALAYSIA (GENTING HIGHLANDS)

EMMY SURAYA ENTERPRISE


9. HOTEL SERI MALAYSIA (IPOH)


GHAZALI MANAGEMENT SERVICES


HOTEL SERI MALAYSIA IPOH



Nama Premis / Dapur :


CAFE CEMPAKA SARI


HOTEL SERI MALAYSIA IPOH


10. HOTEL SERI MALAYSIA (MARANG)



Nama Premis / Dapur :


11. HOTEL SERI MALAYSIA (PENANG)


Nama Premis / Dapur :


DAPUR HOTEL SERI MALAYSIA PULAU PINANG



12. HOTEL SERI MALAYSIA (TAIPING)



Nama Premis / Dapur :


HOTEL SERI MALAYSIA (TAIPING)


13. HOTEL SERI MALAYSIA BAGAN LALANG


MOHAMED SHUKOR BIN MOHD ZAKARIA ENTERPRISE



Nama Premis / Dapur :


CAFE D' BAGAN HOTEL SERI MALAYSIA BAGAN LALANG


HOTEL SERI MALAYSIA BAGAN LALANG ( SEPANG )


14. LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL PUTRA)


SELESA INN KUALA LUMPUR


Nama Premis / Dapur :


D SERAI ( DAPUR PASTRI )



15. LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL PUTRA)


Nama Premis / Dapur :


SELESA CAFE



16. LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL PUTRA)


SELESA INN KUALA LUMPUR



Nama Premis / Dapur :


RESTORAN TEMASYA



17. LOTUS NATION SDN BHD (HOTEL PUTRA)


SELESA INN KUALA LUMPUR



Nama Premis / Dapur :


SELESA CAFE


SELESA INN KUALA LUMPUR


18. MAYOR HOTELS BERHAD



Nama Premis / Dapur :


MAYOR HOTEL


19. METROPLEX HOLDINGS SDN BHD (LEGEND HOTEL KL)



Nama Premis / Dapur :



20. METROPLEX HOLDINGS SDN BHD (LEGEND HOTEL KL)



Nama Premis / Dapur :


MUSEUM CHINESE RESTAURANT



21. MING COURT HOTEL (KL) SDN BHD (CORUS HOTEL, KUALA LUMPUR)


Nama Premis / Dapur :


DONDANG SAYANG COFFEE HOUSE



22. RESIDENCE HOTEL AT UNIVERSITI TENAGA NASIONAL



Nama Premis / Dapur :


RESIDENCE HOTEL AT UNIVERSITI TENAGA NASIONAL (UNITEN)



23. RESORT VILLA GOLF COURSE DEVELOPMENT SDN BHD



Nama Premis / Dapur :


RESTORAN AROI DEE (THAI) PALM GARDEN HOTEL


24. RESORT VILLA GOLF COURSE DEVELOPMENT SDN BHD



Nama Premis / Dapur :


GOLFER TERRACE RESTAURANT PALM GARDEN HOTEL



25. RESORT VILLA GOLF COURSE DEVELOPMENT SDN BHD


Nama Premis / Dapur :


RESTAURANT PALMS CAFE (COFFE HOUSE) PALM GARDEN HOTEL


26. RESORT VILLA GOLF COURSE DEVELOPMENT SDN BHD



Nama Premis / Dapur :


BANQUET MALAY KITCHEN HALL PALM GARDEN HOTEL



27. SEMARAK CAPITAL SDN. BHD. (GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM)



Nama Premis / Dapur :


SEMARAK KITCHEN



28. SEMARAK CAPITAL SDN. BHD. (GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM)



Nama Premis / Dapur :


MAIN KITCHEN


29. SEMARAK CAPITAL SDN. BHD. (GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM)



Nama Premis / Dapur :


MALAY KITCHEN


GRAND BLUEWAVE HOTELS SHAH ALAM,



30. THE PARAMOUNT HOTEL


Nama Premis / Dapur :


VALENTINE'S CAFE


Nama Premis / Dapur :


BANQUET KITCHEN



32. THE SUMMIT HOTEL, SUBANG USJ


Nama Premis / Dapur :


OCEANIA BUFFET RESTAURANT



33. THE SUMMIT HOTEL, SUBANG USJ


Nama Premis / Dapur :


WARONG JUNCTION KITCHEN



34. TIARA LABUAN HOTEL



Nama Premis / Dapur :


THE GRILL



35. TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN BHD


Nama Premis / Dapur :


MUSLIM KITCHEN


36. TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN BHD




Nama Premis / Dapur :


CAPRI KITCHEN



37. TRADEWINDS HOTELS & RESORTS SDN BHD




Nama Premis / Dapur :


MEISAN KITCHEN 



SUMBER : http://www.halal.gov.my/maklumat_hotel.php

Tak Sukenyaaa....

Ade ke patut suami makan best2 kat hotel n si isteri bukak puasa sesorang kat umah???? Dun like.. Dun like... Suami aku dapat jemputan berbuka puasa malam nie dengan Ex-Boss dia kat Tropicana... Aku tanya dia takkan gi sesorang ajer... "Bini tak leh ikut ke??" My asben said "Abg sorang ajer.. Bos belanja..." Aku bgtaw aku nak ikut... Mana aci... Laki makan sedap2 bini makan nasi bungkus ajer...

Aku cakap lagi "Takpela, bawak wife pun... Nt kite bayar la yang tak booking tu..."
My asben cakap "Nanti abg bgtau kat assiatant dia macam mana...".... Petang nie aku call lagi tanya macam mana... My asben aku cakap "Takleh b, diorang dah booking... Kelab punya"... Meraung aku... ;-(...

Abes tu, my asben cakap lagi "Tak bagi abg pegi ke??"... Dah terdiam lak aku... "Takpela, pergila... Tahun nie ajer... Tahun depan kalo ex-boss jemput jangan pergi".... Then my asben kata "OK"... Jahat tak aku???Jeles wehhhh...
Kalo korang pun kann... Mesti rasa... Sebab ex-boss dia tue kenal aku... Takkan tak bersimpati ngan aku nieh.. (His ex-boss is Chinese neway..)So, the conclussion is I`ve to break-fast lonely tonite... Aku redha jela.... Aku tuntut makan kat tempat yang best nanti...

p/s : Sori yerk kalo entry nie busan... Arghhh..

Thursday, August 19, 2010

Kasut Untuk Berlari???


Cantik tak kasut nieh??? Huhu...Sekali tengok cam menarik tertarik kau memang the bommmm ajer... 2 kali tengok dah macam alien pun ade... Pelik semacam.... Hurmmm...

 Kasut funky nie mb lom ade g kat malaysia..... 
"Shoes that are meant to mimic the experience of running without shoes, yet protect your feet from dirt and debris....  Running without shoes can strengthen your feet, ankles, and lower legs and improve balance...."

 Saper minat leh beli...  Nak tau lebih lanjut boleh pegi kat sini.....

Wednesday, August 18, 2010

Sticker Colour Macam2...

Last two weeks asben n I went to IKEA... N jalan2 kat Street ape ntah name kat situ... Then, I found a gojesss sticker...  Pe lagi check it out!!!



Santik tak??? Tu baru 2 tempat... 1 lagi sticker taktaw nak letak kat mana... Hurmmm..

Tuesday, August 17, 2010

Lagu Lady Gaga- Alejandro yang aku slalu nyanyi tue???

This morning I open up my email n found this... This song sometimes I like to sing... Dalam kereta ke dengar mesti nak ikut jugak sikit2... Lagu Alejandro nie bersifat ketuhanan Jesus dan pemujaan Syaitan... Jadi beringatlah kita bila nak menyanyi lagu nie... Lagi2 bulan Puasa nie kan... 

Dalam video terbaru dia .Ada sesuatu yang cuba disampaikan .Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan .Kalau hanya dengar lagu ,mungkin tak banyak yang kita boleh tahu .Kita akan mula analisa dari permulaan video laguAlejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video .Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda .

 Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.

“I know that we are young.
 And I know you may love me.
 But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro.â€�

  
Selepas tu diteruskan dengan proses p ema kaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart ? Tengok gambar bawah ..Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus)..Google untuk baca lebih lagi .. 


But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak .Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia .Apa dan siapa Alejandro ?

Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, m ema kai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .

Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang ‘control’ dia .Atau senang kita guna istilah dia adalah ‘mind-control slave’ .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di k ema luannya. Wajah dianampak kosong, nampak bingung betul betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna .

Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,m ema kai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : “Stop, please, just let me go, Alejandro� .Sebaik saja dia sebut “Alejandro� Gaga mengangkat dua tangannya kelangit . Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia .



“She hides true love
En su bolsillo.
She’s got a halo ’round her finger,
Around you.�


Maksud lirik ni pulak .A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan .


Selepas sahaja lirik tu ..Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula ..Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri .Dengan memeluk satu spirituality yang baru .Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan) . Kenapa kata jadi paderi Syaitan ?

  ( Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)


Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas .Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan . Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain .,Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..



 Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan .

“ In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…)Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore ithas no symbols of its own. It merely takes the embl ema tic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed.�- Manly P. Hall
  
 Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan .



Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan)
Don't call my name ,Don't call my name, Bye Fernando .
I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)

Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka .


 Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga m ema sukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih . Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer ..


I’m not your babe I’m not your babe , Fernando .Waktu menyebut perkataanFernando ,Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri .Kita yang kena solve apa makna dia ..

Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .Gaga menyanyi sambil m ema ndang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :



" Don't call my name, Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "


Dan di akhir video ..Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan ? Insya-Allah pasti .



Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam .bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae.J adi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain .Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam ?.Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah ...

Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan taktahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia . Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga ,tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga .Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah .(Tiada Allah) .Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai .Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan ia hanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ? Ya Allah ,lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya .Amin ya rabbalalamin .sumber asal : vigilant citizen :)


Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati,semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya" (Al-Isra' 17:36)

Petikan dari blog mualij……

Sempat lagi aku Ber Entry

Sebenonye skrg aku tengah tunggu En Suami... Dia masih belum pulang dari kantor... Aku kebosanan... Lebih kurang tak sampai 40 minit dah boleh buka puasa dah... Aku buhsan...
Kenapa aku tunggu dia?
Sebab dia janji nak bawak aku makan kat luar arini... Petang tadi aku call n yahoo sonotnyer dapat berbuka kat luar...
Aku da penat masak benonyer... 6 hari non stop aku masak... Weekend pun masak gak... Adooyaaii...

Jadi rini dia nk la mengubah angin kan....
Kalo u olls nk taw I ni jarang masak hari2 biasa... Reason???
Cz waste my time, waste my energy, waste my gas kat dapur tu, waste my Sunlight, waste my minyak masak n all is waste...

Why waste???
Sebab I masak untuk my hubby only... I malam sangat jarang makan.... Tapi tak kurus2 pow...
N seb baek my hubby yg request "b, u takyah masak ye for weekday... Kalo weekend OK."
Baik tak somi I??? Wuahahaha...

p/s: hilangkan rasa bosan nieh...  Act my hidung dah terbau sup... Haaa,,, baru I ingat I masak sup tulang kat dapur for sahur nt... Nak g tengok jap ek... Taaa...

Monday, August 16, 2010

From Fables That I`ve Read


Kata-kata hikmat :

One who keeps on flaunting one`s wealth may invite misfortune one day.
>>>TWO DONKEYS AND THE ROBBERS<<<

In real life, small folk often fall victim to some silly acts committed by the big ones.
>>>TWO BULLS AND THE FROGS<<<

Study the people you are dealing with before yielding to the tempatation of attractive rewards.
>>>THE CRANE AND THE WOLF<<<

If we are not too hasty, we may discover some value left in old things that used to serve us well.
>>>THE FARMER AND THE OLD PEAR TREE<<<

Do not envy talented people- sometimes a lot of effort and practise are involved in maintaining a certain standard.
>>>THE DANCING BEAR<<<

It is better to work hard for your future than go around boasting that you don`t need to do any work at all.
>>>THE ANT AND THE FLY<<<

We should not think too highly of ourselves.
>>>THE CAMEL AND THE FLY<<< 

AVENE !!!

Alkisahnya 2-3 bulan lepas aku merayau2 di IOI Mall.. Sengsorang je beb... Then aku masuk kedai SASA... Next to Guradian kat Ground Floor... Mulanya aku cuma nak beli Face Foundation jerk... Tapi dek kerana keramahan n ke'frinedly'an promoter tu aku terbeli produk AVENE... 2 jenis yang produk diberikan pada aku iaitu :
a) Cleanance K
b) Clenance (Emulsion)

Memang muka aku bermasalah... Sensitif... Jerawat tu memang suka melepaks kat atas muka aku nieh... Dah macam2 cara dah aku cuba.... Ape2 produk yang member suggest mesti aku cuba... Tp keberkesanannya hampeh... Kulit sensitif cenggini memang susah...

Promoter tu soh la aku try 2 jenis item tue... Alhamdulillah, lepas sebulan pakai jerawat tak  berani nk menepek kat muka aku dah... N kulit jadi lg smooth... I loiiikee...
N promoter tu ade ckp masa promote dulu ramai patient yang lagi teruk dari muka aku dah OK sekarang... N doktor pun guna produk nie untuk pesakit mereka...

Nak tahu lebih lanjut kena g kat sini :http://www.aveneusa.com/home/

Harga agak mahal gak tp Worth It.... Then bulan lepas aku g lagi n show her my new face... N she said "ok lor...now u need to buy a mask n cream to make ur face healthier n younger.."
Wowww... Aku tergoda lagi n beli lg 2 produk tue... N now I juz continue the products suggested... Thanks to the promoter...

Dikenali Avène Thermal Spring Water

Kisahnya :
A 40-year journey in the Cevennes Mountain allows the water in Avène to acquire the perfectly balanced mineral composition and become gradually enriched with the trace elements and silicates.

Avene bagusnya ialah :
1)Rich in silicate and trace elements soothes, calms and softens
2)Protects and purifies skin
3)Low salt mineral content (NoCl, 266 mg/l) adapted to sensitive skin will not dry out the skin (see Avène’s NoCl amount compared to other thermal spring water)
4)pH 7.5 won’t sting or burn skin. Can be sprayed on open, clean wounds
5)Naturally bacteriologically pure
6)Constant temperature of 75ºF, 25.6ºC

The water is the only thermal spring water directly connected from the source to the Hydrotherapy Center and the manufacturing plant next to the Center. The first time it sees the light is when it touches your skin!





Saturday, August 14, 2010

Resipi

Resipi Jeruk Ikan... My Mother In Law Recipe`s...

Bahan2:
- ikan kecil cth ikan kembung, ikan selar kuning
- beberapa ulas bawang merah dan putih dimayang (tumis asing)

- sedikit cuka (3-4 sudu besar)

Rempah

- sedikit halia dan lengkuas(dipotong nipis)
- 2-3 biji bunga lawang dan bunga cengkih

- 1 btg kulit kayu manis
- 2-3 pokok serai (dihiris kecil2)

- 2-3 biji buah pelaga


Cara membuatnya :


1. Gorengkan ikan dan ketepikan...

2. Tumis bawang putih + bawang merah dan ketepikan...
3. Tumis semua rempah2 di atas hingga kuning dan naik bau...

4. Masukkan cuka dan sedikit air...Masukkan ikan dan gaulkan sama rata... Kemudian garam secukup rasa... Akhir masukkan bawang merah dan bawang putih yang telah ditumis tadi.. Siap untuk dihidang...


p/s: Jeruk ikan ni boleh tahan seminggu... Simpan dalam peti ais... Panaskan bila hendak dihidangkan...

Selamat Mencuba...

Tart Coklat ala Aku...

Sajer aku beso kan gambo nieh... Haha..
Nielah tart coklat ala Aku... Memang messy... Like my Messi...
Sebenarnya acuan tart yang sepatutnya tue takde...Aku dah puas cari kat Giant Kinrara,Tesco Puchong, OTK Puchong...3-3 supermarket nie aku cari takde acuan tart... 

Maka aku pun mulalah merekacipta sendiri.. Kalo reka jadi cantik molek takpe jugak kan... Ini jadi cenggini...
Actually aku da wat last weekend lg tp tak sempat nk upload... Huhu...
My colleague kata saper takde insuran gg jgn makan tart nieh... Kuang hasam ajer kan...Sajer wat hatiku panas....

Act tart nie mmg ikut resipi dialah... Tart yang sebetulnya kalo ikut acuan akan jadi nipis n rasa crunchy sikit... Tapi bila dah takde acuan n aku wat gomok2 maka jadila tart yg agak keras sikit..But crunchy tu ade gak...
Sabo jelah... 1st time wat biskut biasalah kan... Kalau mak aku taw abesla aku kena... haha...

Tapi sedap taw... taste tu ade cuma rupa takde... Dun judge my biscuit by it`s cover...Ade coklat tengah dia...Yummmmy....


Thursday, August 12, 2010

Break-Fast Day 1 Till Day 11th

Day 11th....

Yummy... Dapat jugak I wat karamel puding nieh... Sangat mudah.... Nak ke resipinya??? Leh cari kat www.myresipi.com.... My hubby sangat suka taw... Nanti nak wat lagi... I pun suker benonyer... Abes licin pinggan kami makan... heehe...


Day 10th...- arini I beli nasi bungkus ajer... N my hubby off to Tropicana Club dengan kawan-kawannya....

Day 9th
Erkkk.... Alhamdulillah... Kenyang sangat... Penat pun hilang bila lepas makan makanan yang dimasak sendiri.... Terkejar2 betolla bila weekdays pun masak di rumah.... Nak taknak terpaksa jugakla buat kannn... Nak beli tak puas hati lak... Neway wallaa... I like Asam Pedas Ikan Pari.... 





Day 8th

Gambar di sebelah adalah juadah sahur aku untuk esok hari.. Nt sahur nk minum air jerk..

Tadi, aku berbuka ngan Mee Sup Tulang...
Sebab tu ade tauhu, lobak masin, cili kicap n tulang kat dalam pinggan kat sebelah tue...Hehhe.. Tadi nak berbuka tak sempat nk snap pica...






Day 7th..
Mamak style on day 7th...
Ditaja penuh oleh Mr Suami di Salman Shah, Kinrara...
Terliur takkk???

p/s : Aku berani ambik gambar sebab kedai ni mmg feveret kami... Tokey dia dah kenal sangat ngan kami...



Day 6th...

Arini aku masak simple ajer... Ikan Goreng Berinti... Inti aper??? Aku letak bawang merah+ belacan+ halia + kunyit hidup sikit kasik kuning... Bila lah dapat makan kat luar nieh... Wahai mr somi....


 

Day 5th


Salam u ollsss.. Lambat update dish semalam... Tak sempat... Penat pun ade... Sebab ape penat???
Siangnya tu buat Kek Lapis Biskut Marrie... Then petang tue sajer offer adik ipar datang berbuka kat umah... Sekali dia bawak gang da.. My hubby pun panggil gang jugak... Fuhhh... Kelam kabut la aku kannn... Sampai dah azan pun aku dok dapur lagi... Tapi dah 98% done la.. Juadah berbuka semalam ialah Udang Celup Tepung (RFC HPA jugak), Ikan Kembung Goreng Rempah, Sayur Kobis, Ikan Pekasam (My MIL Homemade), Sambal Ikan Bilis...
Air tebu n Air Sirap sebagai penghilang dahaga... Tak leh aku nak snap picture juadah semua as semua gang dah sedia atas meja... Nanti ape lak dorang kata... Buang tebiat ke haper ambik gambo makanan kannn... Silap tak snap siap masa kat dapur dulu... Ini dah siap hidang takleh nak buat aper dahla...






Day 4th

Menu berbuka hari nie ayam goreng celup tepung RFC keluaran HPA, ikan goreng n Sardin cap Ayam feberet somi aku lg... Arini dia tambah sampai 2 pinggan... Nasik yg sepatutnya cukup untuk sahur nanti dah tak cukup... Licin periuk nasik aku... Rasanya aku masak sukatan yg sama jer 4 ari puasa nieh... My asben kata penangan Sardin punya pasal...Huhu...

Dah 4 ari aku masih bertahan masak kat rumah... Yihaa... Bila la nak makan kat luar nieh... Ermmm... Mr Somi asik pulang lewat dr kantor... Tp still leh berbuka sesamer kat umah setakat nie..







Day 3rd
Muahaha... Rini I masak Ayam Black Paper... Other dishes are murtabak, kuih muih and sayur air...













Day 2nd

Ni Pajeri Terung... My hubby nyer favourite gak... Dah 2 hari dah fav food dia nieh... Tak aci tak aci...


Day 1 and 2 masak sendiri taw.. Esok taktaw la beli ke masak... Masak kot sebab lauk dah beli siap2 dah sebelum puasa aritu...(kalau rajin)...hehe...
tapi lagi best masak n makan kat umah... kalo makan kat luar pun leh gak tp weekend la kot...






Day 1st.

For day first I`ve decided to make a  
Jeruk Ikan... This recipe is my MIL recipe`s... I`ve learned from her last 2 months I think... This is 3 rd time I cook to my husband... His favourite dish...

This Jeruk Ikan is quite special becz many spices needed to prepare it... As a ginger, galangal(lengkuas), lemon grass, clover, star anise(bunga lawang), cinnamon (kulit kayu manis)... Beside onion n garlic...

N jangan lupa cuka sikit... Sebab tu dinamakan jeruk... Dish ni memang tahan lama n boleh simpan sehingga seminggu-2 minggu... Saper nak resipi leh pm yerk... sedappp...

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...