JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, December 23, 2010

Selendang Gypsy RM20 (postage include)

Sangat murah untuk gadis2 ayu di luar sana.... Come to see this new trend of Selendang.....
Mari membeli belah di Trendy Shopp 

Trendy Shopp also available on Facebook...





Saturday, December 18, 2010

Jom Shopping Shawl

Mari lawat Trendy Shopp untuk shoppong ur favourite item.... 
Click here to go there...

Dun forget to follow my new blog shop....

Or LIKE this page on FACEBOOK...


Friday, December 17, 2010

Mari Jamu Mata

MAri Klik Di sini untuk jamu mata........

also click here for online shop on blog


Monday, December 13, 2010

Inner Awning In the House

Inner Awning
RM10 = 1pc
3pcs =free postage

* mudah dipakai
*tidak melekap pada muka
* nampak muka lebih bujur

Postage free until end of this year... Come grab it...

*sori muka promote inner ni agak garang...huhuhu*

Tuesday, December 7, 2010

Klik ! Klik! Klik!

Klik kat sini untuk jamu mata anda....
>>>>>>>>> Trendy Shopp = blogspot<<<<<<<<<<<<<
Jangan lupa follow sekali ek...
new entrepreneur...

atau

>>>>>>>>>Trendy Shopp = Facebook<<<<<<<<<<<<<







N many more... Do come visit us...

Tuesday, November 30, 2010

Trendy Shop Promotion

Today I have a good mood to give a discount for all members... As Trendy Shopp is 15th days born with 69 members (so far)... Alhamdulillah... There`s a promotion for several item and it will be start from 1.00pm until 10.00pm only... Tq

click here for information...


Monday, November 29, 2010

Trendy Shopp For U to Shopping

SHOP AT TRENDY SHOPP


We have a variety of item for u to choose :








 For fast order, jz sms the code, quantity to 017 4099956...

Trendy Shopp jual Adult Legging n Inner Baju

Facebook : search Trendy Shopp n LIKE
Happy shopping u gals...


 Colourful of Adult Legging
Adult Legging... Come in variety of colour...
Very soft, comfort fabric...
(Sejuk, tak panas dan x nipis taw...)

Free size...
Stretchable and can fit to XL Size...
RM25 include postage...




Inner (Black)
Fabric : Soft, cold, strechable...
Size S, M, L

p/s : Tak berbulu... Money back guraantee kalau berbulu... Buat masa sekarang hanya Inner Hitam available...


For fast order, sms me :
-ur name, tel, add, item code, quantity to 017 4099956.

or PM me thru :
www.trendyshopp.blogspot.com

or add me on facebook :

Wednesday, November 24, 2010

Add me on FB

Wanna have a window shopping... Plz do come to visit my new page on facebook....                 

Ready Stock : Multipurpose Hanger 28 Lubang

Woman Belt

Wall Sticker

Search Trendy Shopp on fb and u will get the page.... Then LIKE the page to become one of my fan... Thanks for ur support...

Currently, I`m doing online business for this item :
1) Multipurpose Hanger
2) Woman Fashion Belt
3) Wall Sticker
4) Bracelet (lelong)
5) Busha Legging (colourful and nice legging for kids) - upcoming this nite.... Wait okey...
5) Make up Stuff - upcoming tomorrow....

I`m also  available at BLog... Just click here.... http://www.trendyshopp.blogspot.com/

I`m a new entrepreneur ... Hehe... Baru nak berjinak2... Tenkiu all for ur support...

Monday, November 22, 2010

Saya Buat Biz Baru

Nak war2 kan nieh... DO visit to my new blog... That`s for my new business.... Enjoying to see what inside it... I`ll upload more loveable item later....

Saya menjual :
1) Wall Sticker
2) Multipurpose Hanger
3) Woman Fashion Belt

Just click here to go to my online business..... http://www.trendyshopp.blogspot.com/



Monday, November 15, 2010

Saya nk masak Rendang Kijang....

Esok Raya Haji kan.... Alahai sedihnya tak dapat balik kampung halamanku di Kedah.... HUhu...
Sabo jelah...

Tapi esok ai nak wat rendang special..... Rendang Kijang... Ayah ai masuk hutan n dapat sekor kijang.... Actually pergi 4 org n dah divide by 4.... 

Kena masak rendang ayam jugak sebab ada orang tak makan Kijang.... Hurmmm....
Jap lagi nk g beli bahan2 kat OTK Puchong.... Yeahh...

Selamat Hari Raya Aidil Adha semua.... 

p/s : saper nak leh datang ke rumah yer... ;-)

Sunday, November 14, 2010

Saya Menjual Hanger Pelbagai Guna 28 Lubang....










Hanger tudung 28 lubang....

Boleh sangkut tudung awning, tudung bawal, tie dan dll yang sesuai....

Sesiapa berminat boleh PM saya... Harga RM17.00....

Postage tambah RM7...

5pcs - 10pcs = RM16
11pcs-20pcs = RM15
20pcs n above = RM14

Delivery in Puchong area is free...

saya berada di Puchong area jadi jika anda mahu cash n carry, boleh datang ke sini....

call saya 017 4099956

or email emasyok@gmail.com

FB : Hanger Online

Thursday, November 11, 2010

Main Bola.....Tiba-tiba rebah

Penyanyi kumpulan Fotograf, Mohd Shamrin Abdul Samad, 45, meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital selepas rebah ketika bermain bola sepak di padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru, pada jam 6.30, petang semalam.


Shamrin yang popular menerusi lagu Di Alam Fana Cinta dan Ke Pintu Kasihmu dikatakan tidak langsung menunjukkan sebarang tanda atau sakit sebelum rebah secara tiba-tiba di tengah padang ketika perlawanan persahabatan berlangsung di antara teman-teman artis.


Menurut rakannya, Shaful Azry Mohd Ariffin, 38, atau lebih dikenali sebagai Riot daripada kumpulan Kool yang berada di tempat kejadian, semuanya berlaku terlalu pantas hingga sukar untuk diingatkan semula.

“Sekitar jam 5.45 petang Shamrin ada mengangkat tangannya seolah-olah menunjukkan tanda dia kepenatan dan meminta pemain lain menggantikannya. Kemudian, dia tunduk seperti hendak membetulkan kasut dan ingin duduk. Namun, tiba-tiba rebah dan terbujur di tengah padang. Saya dan teman-teman yang sedang bermain terus meluru kearahnya.

“Kami lihat dia menggigil dan kemudian tidak sedarkan diri, namun jantungnya masih berdegup. Kami buat pelbagai cara yang termampu untuk menyelamatkannya kerana bimbang mungkin serangan jantung. Namun, semuanya tidak berhasil dan terus mengangkat Shamrin untuk dibawa ke hospital di Kampung Baru.


“Ketika dalam perjalanan ke hospital, wajah dan tubuhnya sudah kebiru-biruan dan ketika itu denyutan jantungnya sudah berhenti,” katanya.


Jenazah Shamrin kemudian dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.
Selain menyifatkan kejadian yang menimpa sahabatnya itu bagai sukar dipercayai, Riot langsung tidak menyangka pertemuan petang itu yang terakhir antara mereka.

“Siapa sangka, dalam sekelip mata saja saya kehilangan seorang sahabat. Bukan saja kami berdua sering membuat persembahan bersama, malah kami berkongsi minat sama iaitu bermain bola sepak seperti kami lakukan hari ini,” katanya.

Shamrin meninggalkan balu, Jasrizatul Akhmar Abu Saman, 29, yang sarat mengandung anak ketiga serta dua anak iaitu, Akmal Danish, 5, dan Akmal Shamim, 1. Dia juga mempunyai anak perempuan Siti Najwa, 17, hasil perkahwinan pertama dengan Noreda Mohd Razali.

Jenazah Shamrin dikebumikan di tanah perkuburan USJ 22, Selangor, sebelum solat Jumaat hari ini.

Sebelum itu, Shamrin sempat membuat persembahan di Balai Seni Lukis Negara sempena Pelancaran Syiling P Ramlee dengan menyampaikan sebuah lagu seniman agung itu berjudul Bila Larut Malam.

Monday, November 8, 2010

For The Rest of My Life.wmv


I create this video and dedicated to my lovely husband.... Layannnnn.......

Tuesday, November 2, 2010

Sian kat para graduation UUM

SM Teknik Kangar tenggelam
Bah di Perlis dan kawasan sekitar Kedah... Malangnya adikku di UUM n adik ipar di SM Teknik Kangar mengalami banjir buruk... Kesian kat adik2 ku...


Taman di Jitra tenggelam 4-5 kaki

Menurut adikku di UUM, Hari Konvokosyen yg berlangsung semalam terpaksa ditangguhkan kerana banjir yang sudah melepasi tahap lutut... N kesian juga dekat para graduation yang tak dapat ambik degree sroll mereka... Keadaan menjadi stuck kerana student di kampus tidak dapat keluar dan parents n para graduation tidak dapat masuk ke tempat Konvokesyen. Most the parents stuck kat Changlun n Jitra....

N adik iparku aku pulak cakap air busuk.... hahaha... lawak ajer adik iparku ini.... maner tak busuknyer air kumbahan, air longkang n semua segala air ada dah bercampur....

Semlm tengok berita laporkan keadaan banjir makin surut... Alhamdulillah.... Semua selamat.....

Friday, October 29, 2010

Cara hapuskan Lipas

Gelinya Tengok telur dia

Lipas ni dikategorikan sebagai binatang yang kotor.... kalo rumah yang banyak sangat lipas tu means rumah dia tu adelah benda2 yang kotor yang membolehkan lipas suka melepak2 kan situ.... Kalo cam rumah ai nie ade gakla lipas... Kekadang jumpa jugak... Hurmmm... bengang kalo terjumpa ngan si lipas... tapi kita janganlah salahkan si lipas nieh... Dia langsung tak bersalah... Semua dari sikap kita...

Okay, tanak bebel lagi panjang2...

Apa yang korang buat kalo jumpa lipas??? Mesti ambik penyapu n bunuh dia an... Sebenarnya salah cara tue.... Lipas betina nie mempunyai beribu2 telur yang sangat kuat... Even kalo korang dah bunuh ibu lipas tu tapi telur dia tak mati taw....

Apa yang korang leh wat ialah, ambik botol spray kosong n masukkan air dan campurkan dengan cecair sabun... Then nampak jer lipas, spraykan... Dengan cara ni lipas tak boleh bernafas sebab dia bernafas dengan liang badannya iaitu dari hujung kepala hingga ke hujung ekor.... wowww...
Itu adalah satu cara yang save budget lah... Selain daripada beli Baygon atau Ridsect....

Selamat mencuba... Dipetik dari cinaislam... 

Saper nak wat loan???

Hey alll...
Tolong orang yang memerlukan pertolongan.... Hehe... Tetibe nak wat keja amal lak an... Actually it`s not disturb my study and work okay!!!!
Saper yang berminat untuk buat loan ngan MBSB leh inform saya yerk...

UNTUK SEMUA KAKITANGAN KERAJAAN DAN BADAN BERKANUN

  • Pembiayaan sehingga RM200,000.00
  • Tempoh Pinjaman sehingga 19 Tahun Ke Atas
  • Berjawatan Tetap dab Gaji Pokok RM700 termasuk elaun tetap!!!
  • Bayaran Balik melalui Potongan Angkasa
  • Proses Permohonan Cepat dan Mudah
  • Tanpa Penjamin, CTOS/CCRIS boleh memohon
  • Perlindungan Insuran Takaful

email kan NAMA, NO PHONE, PEKERJAAN, GAJI POKOK, POTONGAN GAJI di alamat  
ema_syok@yahoo.com.......... Saya akan call anda semula.... tq

Thursday, October 28, 2010

Maher Zain - Insha Allah | Insya Allah | ماهر زين - إن شاء الله


Maher Zain is getting famous in Malaysia after doing his concert a weeks ago...
Dia ni penyanyi Sweden dan berbangsa Lebanon... Jom layan video muzik nieh...
Vote for Islam... Vote for Maher Zain.... Thumbs up...

Drawing Illusion


korang jangan pk lain taw... juz sharing...
Memang solute lah ngan artist... Pandai... Pandai twist otak kita untuk pk yang bukan-bukan....

Wednesday, October 27, 2010

Tuesday, October 26, 2010

Aidil Tuntut Jaga Anak

Rita n Aidil semasa zaman bahagia mereka

Selepas beberapa laporan berhubung keretakan rumah tangga mereka dipaparkan media, pemain bola sepak kebangsaan dan Negeri Sembilan, Mohd Aidil Zafuan Abdul Razak, 23, memfailkan permohonan sulh (perbincangan) dan hak penjagaan anak terhadap isterinya yang juga pelakon popular, Rita Rudaini Mokhtar, 34, di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, semalam.


Sumber rapat dengan Mohd Aidil Zafuan berkata, pemain itu yang mesra dengan panggilan Aidil ke mahkamah dengan ditemani seorang peguam syarie pada kira-kira jam 11 pagi semalam.

“Apa yang dilakukannya ini adalah untuk menyelesaikan kemelut rumah tangganya yang berlarutan sehingga menjadi perhatian orang ramai.


“Melalui kaedah sulh itu, kedua-dua pihak akan dipanggil untuk berbincang secara baik selain diberi kaunseling untuk menyelesaikan pertikaian dihadapi mereka tanpa melalui proses perbicaraan,” katanya.

Ketika ditanya mengenai permohonan hak jagaan anak dan perceraian, sumber itu berkata, pasangan berkenaan belum bercerai.


Sementara itu Aidil yang ditemui di Stadium Tuanku Abdul Rahman Paroi ketika menjalani latihan bersama skuad Negeri Sembilan bagi menghadapi perlawanan akhir Piala Malaysia menentang Kelantan Sabtu ini, mengesahkan dia pergi ke Mahkamah Tinggi Syariah bersama seorang peguam.

Bagaimanapun, dia enggan mengulas lebih lanjut mengenai tindakannya itu.


“Ia berhubung urusan keluarga dan saya tidak mahu mendedahkannya kerana mahu menjaga kepentingan banyak pihak,” katanya.

Ketika diminta mengulas lanjut, beliau berkata, perbincangan dengan isterinya masih berjalan dan banyak lagi yang perlu diteliti mereka sebelum membuat sebarang keputusan.

Bapa Aidil, Abd Radzak Salleh, 61, ketika ditanya mengenai tindakan anaknya mendakwa dia tidak tahu apa-apa.

“Aidil memang tinggal di sini (rumah keluarga di Sikamat, Seremban) kerana menjalani latihan pusat di Stadium Tuanku Abdul Rahman di Paroi.


“Namun, saya tidak tahu apa-apa mengenai tindakan itu kerana dia hanya memberitahu hendak ke pejabat Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bagi menguruskan penukaran nombor pendaftaran kereta, pagi tadi (semalam),” katanya.

Harian Metro sebelum ini menyiarkan kenyataan Rita yang mendakwa rumah tangganya bersama Aidil yang dibina atas dasar cinta, mulai goyah disebabkan campur tangan keluarga mentuanya.


Pasangan itu mencetuskan kontroversi apabila bernikah secara rahsia di Songkhla, Thailand pada 25 Februari 2008 kerana dikatakan tidak mendapat restu keluarga suaminya.

Hasil perkahwinan lebih dua tahun itu, Aidil dan Rita dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Airit Rayyan Rizkin yang kini berusia setahun tiga bulan.

sumber : harian metro

Sunday, October 24, 2010

Car Parking In China

Click to enlarge picture



Click to enlarge picture




 
Click to enlarge picture

Saturday, October 23, 2010

Fact Bout Banana

BANANAS

A professor at CCNY for a physiological psych class told his class about bananas. He said the expression 'going bananas' is from the effects of bananas on the brain. Read on:


Never, put your banana in the refrigerator!!!
This is interesting.
After reading this, you'll never look at a banana in the same way again.

Bananas contain three natural sugars - sucrose, fructose a nd glucose combined with fiber. A banana gives an instant, sustained and substantial boost of energy.

Research has proven that just two bananas provide enough energy for a strenuous 90-minute workout. No wonder the banana is the number one fruit with the world's leading athletes.

But energy isn't the only way a banana can help us keep fit. It can also help overcome or prevent a substantial number of illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet.

Depression: According to a recent survey undertaken by MIND amongst people suffering from depression, many felt much better after eating a banana. This is because bananas contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin, known to make you relax, improve your mood and generally make you feel happier.

PMS: Forget the pills - eat a banana. The vitamin B6 it contains regulates blood glucose levels, which can affect your mood.

Anemia: High in iron, bananas can stimulate the production of hemoglobin in the blood and so helps in cases of anemia.

Blood Pressure: This unique tropical fruit is extremely high in potassium yet low in salt, making it perfect to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed th e banana industry to make official claims for the fruit's ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.

Brain Power: 200 students at a Twickenham (Middlesex) school were helped through their exams this year by eating bananas at breakfast, break, and lunch in a bid to boost their brain power. Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert.

Constipation: High in fiber, including bananas in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives.

Hangovers: One of the quickest ways of curing a hangover is to make a banana milkshake, sweetened with honey. The banana calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while the milk soothes and re-hydrates you r system.

Heartburn: Bananas have a natural antacid effect in the body, so if you suffer from heartburn, try e ating a banana for soothing relief.

Morning Sickness: Snacking on bananas between meals helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness.

Mosquito bites: Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of a banana skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation.

Nerves: Bananas are high in B vitamins that help calm the nervous system.

Overweight and at work? Studies at the Institute of Psychology in Austria found pressure at wor k leads to gorging on comfort food like chocolate and crisps. Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese were more likely to be in high-pressure jobs. The report concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar le vel s by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady.

Ulcers: The banana is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It also neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach.

Temperature control: Many other cultures see bananas as a 'cooling' fruit that can lower both the physical and emotional temperature of expectant mothers. In Thailand , for example, pregnant women eat bananas to ensure their baby is born with a cool temperature.

Seasonal Affective Disorder (SAD): Bananas can help SAD sufferers because they contain the natural mood enhancer tryptophan.

Smoking &Tobacco Use: Bananas can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal. < BR>


Stress: Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates your body's water balance. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium banan a snack.

Strokes: According to research in The New En gland Journal of Medicine, eating bananas as part of a regular diet can cut the risk of death by strokes by as much as 40%!

Warts: Those keen on natural alternatives swear that if you want to kill off a wart, take a piece of banana skin and place it on the wart, with the yellow side out. Carefully hold the skin in place with a plaster or surgical tape!

So, a banana really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrate, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around So maybe its time to change that well-known phrase so that we say, 'A banana a day keeps the doctor away!'



Thursday, October 21, 2010

Merempit Memang Best!!!!!!!!

Dalam minggu nie aku merempit ajer ngan motor kapcai laki aku.... Dia lah yang rempitkan aku... Aku tak reti bawak motor... Kalo jalan straight tu ok lah kot... hahha...

My feeling when ride a motorcycle is superb... Best sangat... Leh pelok somiku kuat2... hehhe... Tapi arini we all tak merempit... I drive a car lonely....

Pinjam kat cik google
Sebab aku suka merempit ialah :

1) Cepat sampai tempat kerja
- Selalunya kalo aku drive kuar kul 7.30am n akan sampai ke destinasi dalam 7.50-7.55 gitu...
- Kalo rempit dalam 10-15min dah leh sampai... Ikut traffic light camner...

2) Leh manja2 ngan suami ku
My husband nyer scedule is felxible.... So, dia akan leh anta ler pagi2... However, time balik nt yang akan jd masalah sebab taktau dia buat kerja kat mana... Kalo dia buat kerja kat Selayang jenuh pulak dia nk berkejar balik Puchong an....

3) Aku malas nk drive
- Rasa macam malas dah nk drive... Tak larat rasanya nk hadapi jam waktu petang.... Adoi... Depan IOI Mall tu aku geram sangat.... Entah bila la nk reda jam... Aku dah bosan...... Hehe...

Lembaga Rambut Panjang

MERSING: Kehadiran lembaga wanita berambut panjang serta kanak-kanak di belakang dewan Sekolah Menengah Anjung Batu (SMKAB) di sini, pagi semalam mencetuskan histeria membabitkan lebih 10 pelajar sekolah berkenaan.



Lembaga wanita serta kanak-kanak itu dikatakan menjelma di depan seorang pelajar perempuan sebelum ia berjangkit kepada lebih 10 yang lain termasuk tiga pelajar lelaki.

Pengetua SMKAB, Abu Othman Ibrahim berkata, kejadian berlaku jam 9.30 pagi dan pelajar terbabit dibawa ke surau sekolah itu sebelum diberikan rawatan.


“Kumpulan pelajar berkenaan tiba-tiba menjerit dan kami meminta bantuan tiga pengamal perubatan tradisional untuk membantu merawat mereka.



“Ibu bapa serta keluarga pelajar terbabit dengan kejadian turut dihubungi untuk dimaklumkan berkaitan kejadian,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, semalam.


Sementara itu, ketua pengamal perubatan berkenaan dikenali sebagai Wahid Junid, berusia 40-an, mendakwa ada makhluk halus menjadikan kawasan belakang dewan SMKAB sebagai kediaman mereka.


“Seorang daripada mangsa mengalami histeria sejak Jumaat lalu dan masih belum pulih sepenuhnya akibat kejadian pertama dialami itu.


“Kami nasihatkan pelajar yang menjadi mangsa supaya memperbanyakkan amalan masing-masing selain tidak terlalu terbawa-bawa dengan kejadian yang menimpa mereka,” katanya.


Menurut Wahid, dia bersama dua lagi rakannya akan berusaha untuk cuba menghalang gangguan itu daripada berulang.

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...