JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Friday, October 29, 2010

Cara hapuskan Lipas

Gelinya Tengok telur dia

Lipas ni dikategorikan sebagai binatang yang kotor.... kalo rumah yang banyak sangat lipas tu means rumah dia tu adelah benda2 yang kotor yang membolehkan lipas suka melepak2 kan situ.... Kalo cam rumah ai nie ade gakla lipas... Kekadang jumpa jugak... Hurmmm... bengang kalo terjumpa ngan si lipas... tapi kita janganlah salahkan si lipas nieh... Dia langsung tak bersalah... Semua dari sikap kita...

Okay, tanak bebel lagi panjang2...

Apa yang korang buat kalo jumpa lipas??? Mesti ambik penyapu n bunuh dia an... Sebenarnya salah cara tue.... Lipas betina nie mempunyai beribu2 telur yang sangat kuat... Even kalo korang dah bunuh ibu lipas tu tapi telur dia tak mati taw....

Apa yang korang leh wat ialah, ambik botol spray kosong n masukkan air dan campurkan dengan cecair sabun... Then nampak jer lipas, spraykan... Dengan cara ni lipas tak boleh bernafas sebab dia bernafas dengan liang badannya iaitu dari hujung kepala hingga ke hujung ekor.... wowww...
Itu adalah satu cara yang save budget lah... Selain daripada beli Baygon atau Ridsect....

Selamat mencuba... Dipetik dari cinaislam... 

9 comments:

  1. thanks for the info...
    abg eq nak gi cari lipas skrg..hehe

    ReplyDelete
  2. owwhhh..mcm tu kerrr..baru tau..mekasih yepp

    ReplyDelete
  3. Olla!!! Interested dgn inner yg ada awning? Do visit our blog http://pinkkouture.blogspot.com/ .Theres a lot of colours that suit you!!!If you are interested just drop me an email at pinkouture@gmail.com

    ReplyDelete
  4. singgah jap..
    nnti singgah kt blog sy lak...
    btw, nice blog~

    ReplyDelete
  5. singgah jap..
    nnti singgah kt blog sy lak...
    btw, nice blog~

    ReplyDelete
  6. wah ! panduan yg berguna..

    thanks.. tp alhamdulillah rumah takde lipas..
    yg byk nyer nyamuk...itupun rasanya sebb musim hujan sekarang nie..

    good info leh bg tau yg lain

    sudi jenguk kita lak yer

    http://ellismelia.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. time kasih semua... saya akan jengah blog kamu pulak yerrr...

    ReplyDelete
  8. mamasue klu jumpa lipas ni,tindakan refleks pertama yg akan diambil ialah jerit pggl husband...suh buang...kalau husband tak ada,mamasue amik ridsect,spay sepuas ati kt lipas tu...huhuhu...

    ReplyDelete
  9. mamasue : samer lah kiter... tak kan berani nyer nak bunuh ke haper... hahaha... penakut...

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...