JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, July 17, 2013

UPT Positive Seketika

Assalamualaikum wbt....

Cerita dah basi... Tapi nak share jugak... Last 3 month, I ada demam teruk... Seminggu gitu... Demam virus... Dah siap ambik darah semua... Takut denggi jer... Habis beratus la bila pergi klinik swasta... Sebab apa g klinik swasta? Sebab dah biasa ngan doc tu... N rasa comfort dengan dia... Kalau pergi Klinik Kerajaan pun boleh... Tapi malas pulak... Lama nak nunggu nyer...

Bila dah demam virus, doc ada tanya.... Nak inject atau nak ubat? I pilih nak inject.... Tapi dalam hati Tuhan je yang tau betapa dug dag dug dag... I kan takut jarum... huhu... Siap tanya dengan doc,  macam mana nak buat untuk bagi tak sakit bila kena inject tu... hehe... Doc bg tips " Masa saya kira 3,2,1 awak tarik nafas yea"... Anggukan I tu tanda setuju... Bila jarum tu dah nak masuk kt miss B I pun tarik nafas seperti yang diajar... Result : memang tak sakit wa cakap lu... Bagus... Boleh dipraktikkan nanti bila jarum nak masuk ke badan lagi...


Bila dah hantar ke Path Lab, keputusannya darah I ada virus... So, tunggu jelah kebah.... Kalau makan ubat pun tak guna... Kesan dia kejap ajer... Nanti panas balik....

Then after 3 days tu I pergi lagi klinik... Wonder kenapa demam I masih x kebah... Walhal dah diberi injection n makan ubat dah.... Ubat tu tahan sekejap jer... Bila dah habis badan akan panas balik....

Doc suggest untuk buat UPT... memandangkan I dah 2 bulan x datang period... Owhhh... I memang jenis period tak regular macam orang lain... Kadang2 2 bulan x datang... Pe kes???

So, I pun check la UPT... After 5 minutes keluar camni...

 Not really clear but still ada line...

N doc pun cakap "Congrats, u r pregnant"... 
Dalam hati I berdetik, betul ke ni??? Rasa excited sangat pun tak... Rasa terkejut pun tak... Natural feeling... 

Then, doc asked me to call my hubby... My hubby office is just next door to the clinic... My hubby pun suka la bila tengok result nie... Doc cakap "jangan bagi ur wife buat kerja berat-berat"....

Bila balik, I takde pun rasa apa... Tak nak berharap... 
Doc suruh datang balik lagi 2 minggu... 

Then, lepas 2 minggu I pergila check semula... Tengok gambar scan di bawah...

Check punya check... Gosok punya gosok... Abes gosok letak gel lagi... Masih takde nampak apa-apa... I tanya, "takde ke doc?".... Doc cakap "Jap, saya tengah cari lagi"....

Ok lah, fine... kite check UPT... Bila check UPT... After 5 minutes tunggu still -ve... Arghhh... rasa nak pitam jap... Kaciwa...

Ini bukan kali pertama, kali kedua dah... Kali pertama dulu, saya g check kat klinik jugak... Masa tu doc cakap "weakly positive".... Ada line tapi tak clear...

So, pasrah jelah... Nak cakap apa dah... Itu semua ketentuan Illahi...

Ni lah jadinya tangan I bila doc tu ambik darah... Sakitnya... Tak pernah doc ambik darah sampai lebam camni... Dia x jumpa urat katanya... Adoiiii.... I dah cukup putih dah nie pun still x dapat cari... Kalau orang kulit gelap macam mana lah agaknya...

Lepas 2 hari camni jadinya... Hurmmm... Pasrah jugak...

nota kaki : Jangan sedih... Ada hikmahnya... Allah tak berikan rezeki anak, bukan bermakna Allah tak sayang kita... Tapi Allah nak uji kita... Jika tiada rezeki anak sekarang tak mengapalah... Kita cuba lagi... Insya Allah...

thanks sudi baca... ;)





































No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...