JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Monday, July 22, 2013

Testimoni GLA Shaklee Saya Sendiri

Salam....

N morning peeps...

Nak share sikit pasal GLA Shaklee... Sebelum ini dok dengar testi orang lain... Ni nak cerita testi sendiri... Okey, Mulan start ambik GLA ni start bulan 3 2013 hari itu... My cycle period memang totally sucks... Kejap ok, kejap tak ok... Kadang-kadang sampai 3 bulan tak datang period... Ingatkan itu perkara biasa... Rupanya tidak... It`s affected when I started get married... Rupanya period ini penting untuk menentukan tahap kesuburan seseorang... Bila period tak berlaku maka telur matang tidak dapat dirembes keluar dan persenyawaan tak berlaku... Sebab tu susah nak prenant...

Bulan 3 aritu, Mulan ada search kat Internet "testimoni berjaya hamil".... One of them yang membantu ialah dari produk Shaklee... Then I saw my friend pun ada advertise kat faceboook SET KESUBURAN.... Dari situ Mulan cuba SET ini... For starting Mulan consume GLA n B Complex... B Complex ini contains 8 Vita B n Folic Acid... Folic bagus untuk yang merancang nak dapat baby...

Alhamdulillah, pada bulan 3 iaitu start consume GLA tu perid Mulan datang... N kalau u olls nak tau, my darah warna coklat n pekat... Sebab campur dengan keputihan... Hurmmmm...

Bulan 4, I keep makan GLA... Warna period I masih coklat kehitaman lagi pada masa starting n ending period... Tengah-tengah tu merah laa...

Bulan 5, alhamdulillah period datang lagi... Mulan ada buat note kat my iphone for my cycle period... The result is, my cycle period cantik selama 3 bulan itu...

Then, bulan 6 i tunggu lagi my period... Sehinggalah ke sudah langsung takde period pada bulan 6 itu...

Bulan 7, I tunggu lagi my period... At the same times I keep makan GLA... Bulan 7 ni jugak I started makan Alfalfa... Alfalfa ni sangat bagus for woman... Untuk next post I will post apa yang best nya Alfalfa ni yea...

Akhirnya, period kunjung selepas CD 42... Lama gitu.... Ok lah, tapi tak bestnya datang pada Bulan Ramadhan 2013 day 9... hehe...

This time, warna period I kali sangat berbeza... Darah period itu warna merah pekat n berketul-ketul.... N boleh rasa macam air keluar dari faraj... N it remembered my teenage time... Zaman anak dara memang selalu keluar berketul-ketul, merah pekat n banyak...

It`s been a wonderful part bila tengok darah banyak n pekat camtu... My few years past, period I memang tak regular n darah sikit-sikit ajer... Lega sangat... Seronok sangat bila tengok darah keluar camtu... So, bila period cycle dah ok, it`s time to work hard n TTC... Yaaa, I hope it will happen... Allah tak kejam nak menduga hambanya... Minta dan berusahalah dengan sepenuh hati... Lebih-lebih lagi pada Bulan Ramadhan yang penuh Barakah ini...

Bagi sesiapa yang nak tahu khasiat GLA meh kita baca apa yang best sangat...

GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Khasiat dan kebaikan GLA COMPLEX SHAKLEE

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf

siapa nak cuba boleh PM saya... Sharing is Caring...


Sharing about GLA n Shaklee Products kat bawah nie...

My page ---> https://www.facebook.com/MummyMean.DaddyRie.Shine

My website ---> http://emashaklee.blogspot.com/








No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...