JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, March 1, 2012

Kami ambik anak angkat

Assalamualaikum wbt....

Kami ambik anak angkat? Hurmm... Since Mulan masih berdua dengan En Hubby, kami decide untuk ambik anak angkat... Bukan orang jauh pun, adik sepupu En Hubby sendiri... Idan namanya... Dah 12 tahun dah pun...

Actually cuti Bulan Disember 2011 hari tu, dia datang bercuti dan duduk dengan kami di KL nieh... Then bila dah balik kampung semula, tiap-tiap malam dia menangis teringatkan kami... Can u imagine the 12th years old kids crying? It`s too old for 12th years old kids to cry right? Maybe he cry for the right reason...

Then, his father selalu lah call kami n said "menangis lagi hari ini"... Setelah kami berdua berbincang, Mulan decide untuk ambik dan jaga dia di sini... So, bermula awal Bulan 2 dia mula bersekolah di sini...

Mula-mula tu, banyakla benda dia nak adapt... Actually Idan ni budak kampung... Budak bendang... hehehe... Kalau u all tengok cerita CUN (Remy Ishak n Maya Karin) u all boleh imagine lah environment budak-budak kat sana... Click sini untuk review kisah CUN....

 Bila Idan dah duduk kat sini, so Mulan dah tak sunyi bila En Hubby tinggal-tingal waktu malam... Idan pun suka duduk sini... Tapi dalam 3,4 hari tu adala dia moody sket sebab teringat kat mak abah dia kot... Kami psiko jer dia... N alhamdulillah, he`s getting well...

Tahun ni dia UPSR... Oh, Mulan nak histeria kejap... Wah, mengalahkan orang ada anak.... Yelah, takut woo... Sekarang ni, Mulan buat jadual kat dia... Lepas sekolah kebangsaan, Mulan hantar dia pergi mengaji Al-Quran n after that Mulan akan bagi Latih Tubi and ajar la subjek-subjek tertentu... Petang dia akan main sampai pukul 7 malam... (Dah ada kawan dah, dia memang cepat dapat kawan)...
Selepas Maghrib, dia akan pergi mengaji Al-Quran lagi... Sebelum tidur Mulan akan bagi latihan untuk dia buat... Macam tulah hari-hari dia...

Memang totally different dengan kehidupan dia waktu kat kampung dulu... Apa-pun itu semua untuk kebaikan dia... We love u Idan... Be a good boy yea...
Idan dah ada kawan dah... Lunch sekali kat rumah Mulan...

p/s : just ignore the spanar...

No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...