JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, January 3, 2013

Part IV Holiday Masjid Kristal

Assalamualaikum wbt....


Subhanallah... Cantik betul Rumah Allah nie... Terpegun sekejap... Masjid Kristal, Terengganu...

Sedikit sejarah pembinaan masjid ini:

Masjid Kristal merupakan sebuah masjid yang terletak dalam kawasan pelanconganTaman Tamadun Islam di Pulau Wan Man, Terengganu.


Masjid Kristal telah dirasmikan oleh Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi.Yang Di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bersama-sama Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah telah berkenan berangkat ke Majlis Perasmian Masjid Kristal di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu pada 8 Februari 2008 jam 6.00 petang.


Masjid ini dibina daripada kaca dan keluli, masjid pintar pertama di Malaysia dan mempunyai keluasan 2,146 meter persegi. Masjid ini boleh memuatkan 700 jemaah pada satu-satu masa dan dilengkapi dengan prasarana teknologi maklumat dan liputan WiFi yang membolehkan pengunjung menggunakan kemudahan akses internet bagi membacaal-Quran elektronik.
nota kaki : walaupun kita kagum dengan seni bina masjid-masjid yang indah, tapi harus diingat salah satu tanda kiamat adalah menghiasi masjid dengan berlebihan.... (tazkirah pada tengahari ini)


Tanda-tanda Kecil,
Tanda tanda ini sudah banyak terjadi, diantaranya Wafatnya Nabi Muhammad Shallallaahu �alaihi wa sallam, munculnya banyak fitnah, fitnah dari timur (iraq), munculnya firqah Khawarij, munculnya orang yg mengaku sebagai Nabi, hilangnya amanah, diangkatnya Ilmu dan Merajalelanya kebodohan, Banyaknya Perzinaan, Banyaknya orang bermain Musik, Banyaknya orang minum Khamr, merebaknya perjudian, masjid masjid di hias, banyaknya bangunan bangunan tinggi, Budak melahirkan Tuannya, Pembunuhan, Banyaknya orang yang belajar dari Ahlul Bid�ah, Wanita yang berpakaian tapi Telanjang. ( lengkapnya lihat di Kitab Asyraathus Saa�ah hal 57 - 235 oleh Dr. Yusuf bin �Abdillah Al-Wabil )No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...