JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, February 27, 2013

Kegilaan DSLR

Assalamualaikum wbt...

Since ada kamera DSLR ini, memang menjadi kegilaan saya dan suami untuk capture jer apa yang ada depan mata... Even, kalau semut lalu pun mesti nak capture jugak.... Sangat jakun bila dapat pegang DSLR... Apa maksud DSLR? From google, it called Digital Single Lens Reflex...


Banyak la function DSLR ni... Banyak yang kena belajar lagi... Orang PRO kata kalau ada DSLR, "haram gunakan mode AUTO".... Bagi saya yang hanya 1/100 ilmu DSLR haruslah guna mode AUTO... Biar Auto buat semua... Tak gaduh nak pilih MODE P A S M dah... Banyak pe`el kalo guna PASM nieh...

Sebenarnya, tak kisahla brand apa pun... Semua brand pun sama function nya... Yang penting user tu pandai ke tak control semua function yang ada tuh? Kalo DSLR Professional, user beginner pun tak ke mana picture tue....

Saya pilih brand SONY... Very rare user la kalau nak dicompare dengan brand NIKON atau pun CANON... Tapi harus diingat SONY juga berkualiti dari segi video HD nya dan display pun sangat terang dan takde delay...



capture guna iphone... iphone di anak tirikan sebentar... hehe...




SONY a35... for beginner... 
function dia boleh tahan.... best jugak.... 
ada mode MACRO... meaning kalo nak tengok serangga tu boleh la...
 nampak la kepala dan kaki nya.... 



sedikit selingan gambar ayam KFC... (memang takde kaitan)....

zOOM In...


















1 comment:

  1. Hеllo, I thіnk your ѕite might be having bгоωseг cоmраtіbilіty іѕsueѕ.
    When I looκ at your blοg in Сhrome, іt loоκs fine but
    when οpеning іn Internet Explοreг, it has ѕοmе oveгlapping.
    I јust ωanteԁ tο giѵe уou a quіck heads up!
    Othеr then that, great blog!

    Have a looκ аt mу wеbрage Hypothyroidism Treatment

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...