JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, February 27, 2013

DSLR - Ikan dalam Tank

Assalamualaikum wbt... 

Setelah beberapa lama ditinggalkan aquarium tank akibat dari kesibukan en. Suami yang asyik busy 24-7, akhirnya tank ikan rumah kami kembali berseri... En suami dah beli 5 ekor ikan baru... Kalau dibelek album lama, kali ini dah dah ke 4 version kot aquarium tank ini bertukar wajah dan ikan-ikan pun berwajah baru.... 

Bukan senang nak jaga maintenance aquarium tank... Lebih-lebih lagi bila nak tinggalkan diorang... Kena beli makanan ikan selama seminggu... Makanan ikan selama seminggu tu lebih kurang bentuk shell/batu... Seketul jer... Letak ajer dalam aquarium tu dan nanti ikan akan makan melalui zat yang dikeluarkan di dalam air... Dah tentu ikan-ikan menolak untuk makan seketul makanan yang rupanya macam batu... Ikan pun pandai... huhu... 


Kali ini En suami dah tak beli banyak ikan dah... Cuma 5 ekor jer... 3 ekor ikan bandaraya... 2 lagi ikan kat bawah ini... Tak tau la nama apa ikan ini... Ikan ni super laju... Tak reti dok diam... Nasib guna DSLR so, gambar tak shaking... siap flash lagi.. Kalo tak, gelap lah... Capture malam tadi... 

3 ekor ikan bandaraya lagi lah tak boleh capture... Suami beli yang kecik tu... Super laju... Tak reti dok diam... Memang takde harapan la nak ambik gambar dia...  







 just ignore payung di tepi itu... 


















yang ni paling ok... Puas nak ambik pun... 




No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...