JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Tuesday, April 16, 2013

Mahnaz Food - Syurga Makanan Dari Timur Tengah

Assalamualaikum wbt...

Fuhhh... Fuhhhh... Maaf, saya sembur habuk-habuk kat blog ini jap... Bukan habuk, malah spider web juga di sana sini... Almaklumlah lama tak update... Bz sangat la katakan...

Okey, nak cerita sikit...  Kat sekolah ini saban tahun ada jer cikgu yang mengerjakan Haji N Umrah... Tahniah dan Alhamdulillah buat mereka.... Kita doakan meraka dapat Haji atau Umrah yang mabrur... Kita doakan yang baik-baik buat mereka... Semoga doa kita didengar oleh mereka supaya mereka juga mendoakan kita..

Bila diorang balik ke Malaysia, ada lah food from Negara Arab yang diberi... Untuk santapan kita... Dapat la rasa seorang sikit walau tak banyak... Selalunya kismis dan kurma mahupun kekacang yang paling polular... Kadang-kadang tu air Zam-zam kalau ada luck lebih sikit...

Sebenarnya, I sendiri tak puas bila dapat makan... Yelah, orang bagi kannn... Rasa sorang skit la... Takkan nak pulun sesorang... huk huk.... Nak-nak bila dapat makan kismis dan kekacang tu... Rasa nya lain tau dengan pasaran Malaysia ni... Arab punya, kismis pun besar-besar jer... Lagi sedap...Tengok orang Arab la pulak besar mana diorang tu.... hehe

So, kempunan la kita nak makan makanan dari negara Egypt tu... Jangan risau.... (tetibe).....

Rupa-rupanya ada satu kedai di Shah Alam, namanya MAHNAZ FOOD iaitu Pemborong Makanan yang mostly dari Arab... Dimiliki oleh Arabian kot... Sebab tengok pak-pak Arab kat cashier... hehe... My prediction la...

Meh baca, copy from their website :


We supplier all type of Dates, Dates mix with Nuts, Chocolate Dates, Dried Fruits, Nuts, Middle Eastern Delights, Sweets, Cookies, Halwa, Nougat and Juices, At whole sale price, and: Your ideal solution for ramadan hari raya & festive seasons gift packed & hampers.
We accept any special pack order according to your proposal design with your own logo & company name at any size & quality with combination of a few products or only any type of dates from very low budget to exclusive.
Mahnaz FOOD is the right choice for those who want to:
  • Starting a business with low capital and high returns.
  • Expanding the business by selling products that are sold with high profit.
  • Buying products for their own use for the various quantities of wholesale prices.


Boleh click kat sini to surf to their website... http://www.mahnazfood.my/index.html

Taknak cerita panjang, last month I with a few friends pergila ke Mahnaz tu.... Jom layan gambar...


Air Zam-zam... RM100 - 10 Litre 





 pelbagai tea...


 tea lagi...





 tea jugak... raw tea... kena tapis... 



Nak kurus, minum acai berry... 







kat bawah ni pelbagai kekacang dan candy yang buat aku gila! muahaha...











 olive!!! yummeh



for those mak-mak yang suka buat nasi Briyani atau Nasi yang gunakan Arab spices bolehla beli kat sini juga...  Beras panjang tu pun ada dijual... Panjang punya babe...




 tahan setahun kalau I beli... Almaklumlah rajin sangat memasak kan... 




boleh pilih jer 3 spaghetti n macaroni = RM10.00 




air kotak pun ada... 




dried fruits....  




 bolehla try... 




 mix nuts... 
(not recommended sebab kacang2 nya lemau sikit,
 maybe sebab campur dengan kismis and all that kind of kismis)





macam-macam oil ada... Olive Oil RM10.00 jer... Kalau kat pasaran belas-belas harganya...




last but not least... 

Pergila ke sana untuk membeli Kismis, kekacang, Kurma, Air Zam-Zam, Arab Spices, Arab Tea n much more.... Nak cerita lebih pun tak best dah, sebab asyik teringat dia punya nuts jer... I Love Nuts...



Addres dia :

No. 8 TP 7/5, Sime UEP Industrial Park, 40400, Shah Alam, Selangor, Malaysia
(Off Jalan Batu Lama, Behind Sekolah Menengah Teknik Shah Alam, Batu Tiga,
Sec 16)
 
Tel: (603) 5191 7402 / 3
Fax: (603) 5192 7404
Email: g2279373@yahoo.com
Website: www.mahnazfood.my



dah solosai shopping... 







No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...