JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Monday, June 18, 2012

Kenduri durian

Assalamualaikum wbt...

Erkkk... tu dia sendawa tak hengat babe.. Penangan durian punya pasal... Malam tadi kami dijemput makan durian di rumah mak saudara... Ambik kau, sebakul buah durian dari kebun diangkutnya siang tadi... Katanya kebun kawan di Banting... Kami pun tanpa berlengah la naik motor ke rumah dia... Tak jauh pun... 5 minit ajer sampai... Tak yah pakai helmet pun... Dalam kawasan taman ini jugak... Pantang dipelawa kan...

Sekarang ni memang musim durian kan... So kat memane aje boleh dapat dengan senangnya... Siapa yang teringin tu bolehla dapatkannya.. Tepi jalan berlambak kot... Tapi kena hati-hati jugak takut kena tipu kan dengan peniaga yang nak kaut untung berlipat kali ganda...  Nak tau isi ok ke tak, suruh peniaga tu bukak sikit kulit durian tu...



sajer je snap picture durian tak cukup umur...cute jer...




yummy... sila...sila...



kalo kami orang Kedah makan durian sedap dengan santan, pulut dan gula... Namanya Pulut Durian...



tengok isi dia yang kuning tue..



nah, ambik sebakul... makanla puas-puas...



lazat gitu...



untuk tatapan terakhir.... hehehe

3 comments:

  1. semalam pun saya makan durian...heheheh...

    ReplyDelete
  2. musim durian kan... jom makan beramai-ramai...

    ReplyDelete
  3. last mkn last year..1st time masak pulut semata2 nk mkn pulut derian..susah btoi nk mkn derian,asben xmkn derian susahhla..huhu..ptg ni ada jemputan party derian oleh prestariang..nk pulun habis2an..hahaha..

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...