JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Friday, June 29, 2012

Facial Time

Assalamualaikum wbt....

Last week, kami bertiga iaitu geng Fameara pergi buat rawatan muka/ facial dan menghitamkan rambut putih... Hitamkan rambut putih tu bukan Mulan Maseirra yea... Rambut Mulan Maseirra masih lagi hitam dan ikal mayang gitu... Mereka itu sahaja mengitamkan rambut putih... hehe...

Mulan hanya buat facial.... Of course muka ini dah macam permukaan bulan yang berbukit-bukit dan berbatu-batu sey... Merah-merah sana sini... White head dan blackhead jangan ceritalah... Memang depa suka menempek ajer kat atas muka ini... Blackhead yang degil keluar dekat bahagian hidung... Wowwww... Marvellous I tengok...


Sesi pertama bermula, muka Mulan ditonyoh-tonyoh dengan cream ape ntah dan di massage untuk pengaliran darah yang sempurna... Lama kot tak buat facial nieh... Dah setahun kot... Bila muka di massage berulang-ulang kali dan dicampur dengan cream dan scrub untuk tujuan remove dead cell, muka Mulan rasa sangat panas... Yelah, cuba kau lari selama 5 minit tanpa henti apa kau rasa? Mesti rasa panas kan... Cenggitulah bila pipi, dagu dan dahi ni diurut-urut selama beberapa minit...

Secondly, steam muka for 10 minutes... Boleh tahan panasnya...

Thirdly, sesi mengorek jerawat... Adoiii... sakit gaks... Lampu terang kot dok suluh muka... Habis nampak semua taw...  huhu... Buang ded cell, blackhead dan white head... Masa ni air mata dok mengalir jugak menahan kepedihannya akibat besi tajam memasuki kulit mulus ini....

Fourthly,  this time muka rasa pedih dan panas jer... Pastu muka ini ditempekkan dengan collagen mask yang maha sejuk... So, kepedihan tu pun hilang la setelah mask tu berada di muka selama 20 minit gitu...

Fifthly , cream diletakkan lagi di atas muka ini... So, muka rasa smooth and criminal jer... hehe...

Lastly, Mulan nak buat lagi facial... Kalau banyak duit ingat nak buat sebulan sekali...



Kak Nora, tengah tunggu steam rambut....




my auntie turn pulak.... 




gosok-gosok dan ramas-ramas kulit kepala...




sempat lagi ber'whatsapp' n layan fb tuh... 



this is me... Besar hidong kata ko...




sempat lagi ko aku nak buat peace gitu.... 

5 comments:

  1. nti u p facial ajak i skali..i nk join..hehe..dh bertahun kot xbuat facial..masa bujang dulu mmg rajin buat tiap2 bulan.mmg muka licin je..tp skrg ni mak aii punya teruk muka i...huhu

    ReplyDelete
  2. amie : best sangat... muka ini terasa dibelai dengan penuh kasih sayang....

    ReplyDelete
  3. ok G ha, i akan ajak u... nt i will the best place n affordable for us... :-)

    ReplyDelete
  4. * I will find the best place n affordable to us.

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...