JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Friday, April 27, 2012

Apa Rahsia Berbelog

Assalamualaikum wbt...

Ramai orang kata buat blog ni nak show off kan diri... Ada juga yang kata sebagai diari... Tapi tahu tak dengan ber'blog' kita boleh buat duit... Bagi yang newbie mesti rasa pelik macam mana boleh dapat duit pulak kan... Betullah tu, memang boleh buat duit... Ada blogger yang kaya raya dengan hanya buat blog... Sebulan riban-riban dalam tangan... Tulis cerita sikit ajer tapi tengok follower 'mak kau, ku semangat'....

Mulan perasan diorang nie berjaya dengan beberapa sebab... Antaranya :

kalo blogger perempuan tu sure cun punya... gebu geban... yang paling penting blogger-blogger kat luar sana dah pandai memilih yang mana blog pilihan mereka... kalau setakat muka manis tapi penulisan pun cam hampeh sure sekali ajer kunjungan diorang...

entry title mesti gempaksss... contohnya "anak dara kena main"... "abang suka makan paha"...tapi sebenarnya entry dalaman tu totally different.. fitrah manusia memang suka kan perkara yang luar biasa dan luar tabii... sure ada pengunjung yang akan mengunjungi blog anda... try lah buat...

asyik berentry... kekadang cerita takde apa pun tapi ya ampun dia ni asyikla meng'post' entry... "sakit perut" la, "sayang boyfriend" la... bla bla bla bla... ye lah tau itu ko punya blog dan ko punya suka... tapi kalau nak penulisan yang berkualiti haruslah penceritaan itu bererti dan mempunyai motif dan tujuan yang tersendiri... janganlah buang entry sesuka hati... cukupla sekali dua entry dalam satu hari... kalau tak jemulah dan 'mua' lah orang nak membacanya iye dak... Mulan perasan jugak blogger-blogger terkenal yang rajin post, tapi mereka ada cerita sendiri yang nak disampaikan... bukan merapu meriban...

rajinlah berkunjung ke blog orang lain dan tinggalkan jejak... tak susah pun kalau nak orang lain jengok blog kita... asalkan kita juga jengok blog mereka... barulah mereka kenal... kalau ko dok diam cemane orang nak kenal... kannn...

kekadang suami Mulan pun marah kenapalah bini aku asyik berblog... apa yang best sangat??? kannn... Bila Mulan tunjukkan duit kat Nuffnang barulah dia terkejut dan cakap "ooo"....adalah buktinya... bukan omongan kosong ye kawan-kawan...

Seronok sangat bila dapat earning dari Nuffnang... biarpun sehenggat... saper nak kasi kat kau... oleh itu janganlah berhenti berblog.... teruskan usaha anda menulis hingga akhir hayat... mana tau blog kita boleh mewarisi generasi anak-anak kita nanti??? barulah anak-anak tahu "oh, camni mak aku dulu"... ye dakk...

Keep up the good job.. keep writing...

1 comment:

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...