JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, October 31, 2012

Terpikat Dengan Body Shop

Assalamualaikum wbt...

Mulan Maseirra bukanlah jenis suka ber'make up'... Kekadang ajer mood nak ber'make up' tu datang.... Last week sebelum Raya Haji Mulan ke IOI Mall... Hajat nak beli barang make up... Hurmm... Tadi kata tak suka make up... Yelah, barang-barang make up yang lama dah selamat buang ke dalam dustbin... Barang make up yang dah 2 years over dah tak selamat untuk dipakai dan digunakan u olls...

Jalan-jalan dalam IOI Mall tu then kaki ini ter'belok' ke arah kedai BODY SHOP... Sebelah Pharmacy tu jer if i`m not mistaken... Bila dah sampai sana, mula lah mata ini mencari ke arah barangan make up... Mahal gak harga dia sebab takde less kan... Christmas is coming so maybe ada less...

Cari punya cari dan belek punya belek akhirnya Mulan berkenan nak beli Eyeliner dia...

macam ini lah eyeliner cap BODY SHOP
sorry la tak capture gambar sebenar... terlupa...huhu..




ini lah hasilnya bila ditempek di eye line Mulan... 
Mula-mula tangan shaking gak nak melukis eye line nie...
Almaklumlah lama dah tak buat kerja-kerja kecantikan ini...


Selain dari eye liner Mulan beli jugak Vitamin E Body Shop... Vitamin E sangat sesuai bagi yang ada masalah kulit sensitif macam Mulan Maseirra... 


ini cleanser... boleh jugak jadikan as make up remover... Ambik cotton n remove kan make up yang ada pada wajah mulus anda... Mulan ambik sikit n apply kan kat muka... Urut arah clockwise... Tak guna cotton pun... Unless make up tebal.... 




ini scrub... Mulan guna Hari Isnin dan Khamis... meaning twice a week....


Mulan beli 3 item di atas RM13X.XX gitu... Dan melayakkan Mulan menjadi member Body Shop... Body Shop dah tak provide card as semua customer asyik hilangkan card... So, lepas ini bagitahu ajer no Kad Pengenalan anda... Untuk melayakkan keahlian anda di 'renewal' anda mestilah membeli sekurang-kurangnya RM300 within 1 years... Setahun yea bukan sebulan... Ok lah tu... RM300 bukan banyak sangat nak dilaburkan di Body Shop tu... Ambik seketul dua dah seratus ringgit... 



Adalah kurang 5 bulan dulu Mulan ke Body Shop dan beli ini... Tea Tree...


Mulan guna Cleanser ajer... Tak sampai seminggu habis keluar jerawat... Ya ampun, dia keluar macam cendawan tumbuh selepas hujan... Memang tak sesuai dengan kulit muka Mulan yang sensitif nieh... 



p/s : lately Mulan dah suka ber'make up' ke tempat kerja... Ala, cuma pakai Eyeliner + Eye shadow jer... Pakai nipis ajer... Mood sudah mari... Nanti Mulan upload tutorial make up yea...

n lepas ni jugak Mulan akan stick pada Body Shop brand jer... Dari make up, penjagaan badan, rambut dan lain-lain... excpet perfume la kot... Percayalah Body Shop brand yang bagus untuk anda... Cuma kena make sure produk yang sesuai... contohnya tea tree tak sesuai untuk kulit Mulan... Mungkin untuk anda okey... :)


Terima kasih kerana sudi membaca... :))



















No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...