JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Monday, July 26, 2010

Kalau anda ???


Semalam ada colleague saya nk mintak cuti ngan majikan ... Halnya sebab isterinya sakit... Jari kaki isterinya akan dipotong... Puncanya adalah kencing manis....

Si isteri mmg dah lama menghidap penyakit kencing manis sejak dari belum berkahwin lagi... Jadi mmg si suami tahu sejarah penyakit isterinya... Memang keturunan katanya....

Ape yang disingkap di sini ialah contoh kasih sayang ditunjukkan oleh si suami terhadap isterinya... Dia menerima isterinya seadanya.... Dia tak kisah menjaga isterinya yang sakit... Dia sanggup berkorban untuk mengambil cuti dan menguruskan isterinya....

Saya betul-betul tersentuh dengan kasih sayang yang ditunjukkan oleh si suami terhadap isterinya.... Sebab boleh menerima keadaan isterinya yang sebegitu dan sebelum kahwin lagi telah diberitahu tentang penyakit yang ditanggung oleh si isteri...

Cuba kalau kita??? Kalau anda??? Sanggupkah kita terima seadanya dengan keadaan pasangan yang sebegitu....??? Sebelum kahwin.... Bukan selepas kahwin... Sebab kalau selepas kahwin ada yang terpaksa menjaga pasangan sebab dah takde saper lagi yang nak tolong jaga.....

From deepest of my heart, saya memang tabik sangat dengan si suami nie....

Saya cakap macam ni sebab sedih bila tengok ada suami yang sanggup 'makan luar', cari hiburan kat luar dan mulalah buat perangai bila pasangan sakit dan tak mampu buat apa-apa lagi untuk memenuhi nafsu nya....

Bukan setakat kerana isterinya sakit pun si suami boleh cari pasal jugak... Si isteri ni elok2 takde masalah apa2, tak ada penyakit apa2, cantik, pandai jaga makan minum si suami pun si suami boleh buat hal.... Bila sekali terkantoi mulalah minta maaf, bila dah 2,3 kali amacam????

Kenapa benda ni boleh berlaku??? Sebab isteri yang salah ke atau si suami yang bermasalah???

No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...