JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, May 5, 2011

Are legging bad for u?

Meh baca dalam bahasa Inggeris... ke korang nak Mulan translate kan???? ape tak dengau...


Keylah Mulan citer dalam BM lah... senang sket coz Mulan tau ramai readers Mulan orang Melayu yang educated tapi malas nak speakang speakang nie.. 


Legging ni sekarang sangat fofular di negara kita Malaysia... 


Yang nak berfesyen tu lantaklah ke depa kan... Yang tak cantiknya bila orang tu dah salah gunakan legging nie... Kalau setakat pakai kat rumah takde hal lah kan... Ini dengan bertudung lagi, aduh ape kemendanya lah kan fesyen gitu... Mulan taknak cerita lebih-lebih pasal fesyen becoz I`m not the one who expert on that... Mari kita lihat legging dari segi kesihatan...


Legging bagus ke untuk kesihatan u all??? Legging ni menurut physiotherapist makes our muscle lazy... maksudnya buatkan otot-otot kita malas nak bergerak...


"They hold in and support the quadriceps (thigh muscles), buttocks and core muscles in your tummy, and do the job the muscles are supposed to do," .. Maksudnya legging ni menyokong otot di bahagian perut, paha dan punggung... Hasilnya ia membuatkan otot kita rasa rileks dan switch off for move... Jika kita buat senaman ringan kali pertama otot kita lambat nak reaction dan tak move firmly dan smoothly as they would be...


Tapi u all jangan salah sangka kalau tengok orang senamrobik pakai legging ni untuk bersenam... Kalau untuk senamrobik, kita banyak buat movement yang konsisiten dalam masa yang panjang... 1 jam gitu... means ada gerakan yang teratur dan mengikut steps... Then bila melompat n terhenjut-henjut tu takdelah bergerak semua benda... N kalau tengok instructor pun pakai pakaian yang sendat untuk firm kan pergerakan dorang...  


Selain itu, yang bagusnya legging ialah sebab kita dapat sembunyikan bahagian-bahagian yang bermasalah contohnya jika seseorang itu pakai skirt then the best solution to cover it dengan legging lah... Tapi sampai bila nak cover ngan legging itu??? Sampai muntahlah cover tapi selulit tak hilang gak... The best way is u all g exercise lah...



Kalau musim sejuk pulak amatlah tak sesuai pakai sebab akan buat kita lagi bertambah sejuk... Unless ada selimut tebal yang cover... ;-)


key, itu jerlah untuk legging dalam konteks kesihatan yea... tq... nite..









1 comment:

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...