JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Saturday, September 18, 2010

Sambung BelaJAR

Alhamdullilah pagi tadi dah register ngan OUM untuk program B.Hons TESL (Teaching In English As A Second Language).... Orang cakap tough course tue... Tapi ai tekadkan semangat dan kuatkan azam untuk buat... Insyaallah... Kalau takde ape aral lagi 4 tahun abesla...  Huhu.. mine is already 31st years that time...

Neway,  I`m respect to an old man age 82 who`s pass in his degree program in OUM... Saper sangka kan... Cuma kena kuatkan semangat la kot... N pandai manage masa... Hope I`ll handle all that kind... Yelah mana nak kemas rumah, jaga suami lagi kan... Seb baik lom ade anak... But I am struggling to have a baby too next year.... Nak wat balik baby time Raya pulak next year...Pray harder maheran... Hope Allah will show the best way to both of us either me or my husband....

Ape yang wat ai bersemangat nak sambung study ialah 1stly mestilah nak tingkatkan taraf hidup kitorang... Even I have a Diploma in Engineering but my salary is based on SPM... Sebab my post in govt is SPM/Certificate qualifications.... I takde Cert....Sian kan... Hurmmm... takpela, dah ade rezeki govt pegi jela... Sedar tak sedar tahun depan bulan 5 dah masuk 3 tahun  ai berkhidmat dengan govt.... Kejap ajer masa....

Dulu masa keja kilang MOTOROLA kat Penang takdela terasa sangat sebab gaji Tech is quite higher... Nak dekat sama ngan engineer dah bila masuk OT ngan elaun.... Skrang bila gaji rendah tu yang wat ai nak sambung belaja... Kawan2 jomla sambung... ;-)...

Then tengok cikgu2 kat tempat ai bekerja pun ramai yang wat kat OUM... dorang in under KPM program... Fees pun tak banyak kena bayar... Untung sangat2... Cam ai kenala bayar every semester... But it worth compare to other IPTS.... OUM is Local Universiti Owners...

Tadi masa register kat Kampus Induk kat Jalan Sultan Ismail, sebelah ai tu an old woman pun turut register sama... Cayalah auntie... N orang OKU pun leh grad... Kenapa ai takleh???? Hurmmm...I will use them as my courages in my studying journey...

3 comments:

  1. saya dah sem 2..lusa pi register..heheh..tapi saya buat master..

    ReplyDelete
  2. ye ke... ok tak study pJJ nieh? awak amik course ape? master 2 tahun yek?

    ReplyDelete
  3. Salam santai dan Selamat Hariraya jika masih belum terlambat. Do visit me back. I follow & click u

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...