JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, July 4, 2012

Banana Boat PD Part III

Assalamualaikum wbt...

Last entry for PD Vacation...

pagi...
 seawal 8 pagi kami dah terjun ke dalam pool nie.... siap main hi-slide... main bola n all...
x dapat nak capture banyak picture sebab sibuk main air... Mulan Maseirra pantang jumpa air okeh... 


capture lagi before terjun ke dasar pool... 

bagi yang nak tempah bilik di Tiara Beach Resort boleh call no ni ... 06 662 8888
Tiara Beach ni banyak sangat room... So, dun worry about room okeh... Meh tengok keseluruhan pool dia...

pict a

pict b...

pict a n pict b Mulan Maseirra took from google...pool dia memang Mulan Maseirra boleh bagi 4/5 la... Cuma accomodation kureng sket... 





tengahari

Apa pulak makanan kat bawah nie?

 lepas penat main kat pool sampai pukul 11am, mula la perut berkeroncong dan kami gerak ke pantai pulak untuk lunch... Ni antara juadahnya... Ikan Masak Asam Pedas... Ikan yang kami pilih Jenahak dan Pari... 


 Lazat kot... Asam Pedas Melaka / Nogori style...


kerabu mangga penambah selera...  


ulam-ulaman untuk kesihatan...  ditambah dengan sambal belacan pulak... 


ayam bakar/ roasted chicken... seekor...  


petang... 

dah habis bab makan, kami ke mula bukak khemah dan ambik angin petang... bentang tikar, rileks2 di tepi pantai gitu... sambil-sambil tunggu geng-geng lain datang untuk mandi pantai pulak...

aleya dah siap posing dalam khemah... 


 nampak banana boat tu? kami 10 orang naik banana boat rm100 per trip... 
Pengalaman naik banana boat toksah cerita la babe... Best sangat n penat sangat... apa buat kau penat Mulan Maseirra? Sebab kena mengayuh kaki n tangan untuk naik semula ke atas banana boat tu selepas diterbalikkan... Perasaan diterbalikkan tu pun best jugak... Tenggelam di dalam air then in 2 seconds dah float semula ke atas sebab ada life jacket.... 

Bab nak panjat ke atas banana boat tu la masalah bagi kitorang berbontot besar kemain nie... Dahla 4 kali diterbalikkan u know... Requested by them la... Geng-geng laki... Eeeeee... geram kat geng lelaki nie especially suami Mulan Maseirra yang agak ganas dan menunjukkan scene Extreme masa naik banana boat tu... 

Pantai Teluk Kemang pun rasanya dah cantik sekarang... Jauh lebih bersih dari dulu... Thumbs up...

Nota kaki : sehingga ke hari ini iaitu Khamis Mulan Maseirra masih sakit kaki n tangan... Lenguh babe... Malam tadi terus demam sampai hari ini... Adusss... 

Tp pengalaman g PD kali ini tak mengecewakan la... Sebab most of us sangat ENJOYED... 



4 comments:

  1. wahhh complete ni
    sedpanyer tgk kerabu mangga tue
    nak makan jugak la nnt...
    best mandi tgh cuaca panas gini

    ReplyDelete
  2. complete la sangat kan... hehe... kebetulan ade gambo... thx yea

    ReplyDelete
  3. waaaaah
    bestnyer
    teringin nak naik banana boat ^^

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...