JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Monday, July 16, 2012

Buang ulat di muka ku

Assalamualaikum wbt...

Sila lihat bait-bait ayat di atas dengan jelas yea... Buang ulat di muka ku- bukan di muka buku oke...
Biar betul muka Mulan Maseirra ada ulat? EEEE... yakkksss... Ni nak citer nieh... Kat bawah ni ada video ulat-ulat yang dibuang...

Ahad lepas Mulan n makcik pergi buat rawatan resdung di Klang... Mulan bawak adik perempuan bersama sebab jerawat adik agak banyak... Mana tau boleh sembuh kan...

Makcik Mulan dah pergi buat rawatan ini sebelum ini di situ... Time tu mak nya yang buat tapi sekarang ni dia dah turunkan kepada anak perempuan, menantu dan cucunya... Masa pergi tu memang tak jumpa makcik tu pun selaku pengasas rawatan resdung nieh...

Mula-mula tu nama Mulan di panggil dan diminta duduk di atas kerusi... Then, dia ambik kain hitam dan tutupkan bahagian leher dan badan -macam kat saloon rambut tu.......Kemudian, dia ambil kain bersih dan apply di muka untuk buang bedak yang Mulan pakai masa datang tadi... Then, dia mula sapukan serbuk daun pandan ke muka... Sambil dibacakan doa... Then dalam 2 minit gitu, dia tanya ada rasa apa-apa tak di muka... Mulan dapat rasa kat muka ni seolah-olah ada benda yang bergerak... Itulah ULAT...

Then,ulat itu disapukan ke bawah bersama dengan daun pandan yang diletakkan di atas muka tadi.... Memang kita boleh nampak jelas ULAT tu bergerak-gerak babe... Dulu, Mulan Maseirra anggap ULAT atau rawatan Resdung ni adalah MITOS semata-mata... Tapi bile kena kat batang hidung sendiri baru lah haaa ko... Mau taknak percaya ko....

But seriously, tak geli pun sebab ULAT tersebut sangat kecil dan seperti cacing kerawit - cam yang selalu ada kat budak-budak kecil...  Mulan Maseirra adalah seorang yang penggeli dan akan rasa merenyam bila tengok ulat even ulat samapah-apatah lagi ulat pokok tu-beluncas or whatever... Tapi bila tengok ULAT ni rasa nothing... Tak takut n tak geli pun...



Ada ULAT kat situ... Siapa boleh cari memang tajam pandangan matanya....




This is my auntie punya rawatan resdung... So bolehla nak snap gambar...




Akak yang merawat ni pun sempoi je orangnya... Pastu, dia benarkan anak-anak/sedara/ rakan-rakan kita masuk untuk tengok...




Itu ULAT lagi...



video


ni video ulat-ulat kat muka my auntie... she manage to produce 4 ekor ulat...
mine 2, my sister 2, my uncle 2-3 ekor...

13 comments:

  1. dulu saya pernah buat rawatan resdung guna bendalir lipas....dia sapukan kat muka...punya lah banyak ulat keluar...lebih 20 ekor rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan lipas lah dik, binatang tu seakan-akan lipas, suka duduk kat celah-celah pokok mati. Kalau kat utara, ada yg panggil "ropet". Tah le betul ke tak.

      Delete
  2. you mean the ulat came from your face?

    ReplyDelete
  3. 20 ekor lebih? banyak tue..means kami x kuat sangatla kot...

    ReplyDelete
  4. efa.ae : yup... ulat tu come out from my face.. very tiny ulat...

    ReplyDelete
  5. Kat mana eh tempat buat treatment ni?

    ReplyDelete
  6. radenstein : kat Klang... baca kat topic Info... saya ada letakkan nama, address n phone... :)

    ReplyDelete
  7. menarik info mulan.nk tnye crim muda hamil le d dapati d mane

    ReplyDelete
  8. kt mne alamat tmpt ni?

    ReplyDelete
  9. Email sy tmpt,alamat n no.hp tmpt Rawatan Ni,nak g next Week,email= sitiaffisahsamin@gmail.com
    Tq

    ReplyDelete
  10. 016 391 7994
    Nor Resdung Meru
    *bagi yang bertanya tu Mulan dah letakkan Nombor KaK Nor,,, Boleh call dia yea.. :))

    ReplyDelete
  11. Kami telah berpindah tempat baru.

    Alamat baru:

    Lot 4826, Jalan Paip Off Jalan Tanah Perkuburan Islam Meru, 41050, Klang.

    Waktu Rawatan:

    Jumaat: (8.30 mlm-10.30 mlm)
    Sabtu: (11.30 pg-4.30 ptg)
    (8.30 mlm-10.30 mlm)
    Ahad: (11.30 pg-4.30 ptg)

    ReplyDelete
  12. Assalam,saya ika dari kl,nak tya pusat rawatan masih aktif lagi tak?sbb saya nk buat rawatan resdung....boleh bg no fon x?

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...