JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Monday, March 21, 2011

Segmen "Aku Benci Rokok"


Bila En Ben wat segmen "Aku Benci Rokok" , aku terasa terpanggil untuk joint sama.... Cam terasa pulak hati ni sebab my darling hisap rokok orangnya... hihi...

Bila bercerita tentang rokok ni, taktaula dah beratus kali kot dok merajuk ngan Mr somi sebab tak suka dia merokok... Bau asap tu yang buat aku rasa pening... Tak tahan ngan bau... Masa mula2 kawen, mr somi tekad untuk berhenti... Lastly sampai ke sudah la dia dok hisap...
O.. M... G.... please bless him...

Kekadang rasa letih dok membebel kat dia untuk berhenti rokok... Dia nak berhenti tapi hati dia tak kuat nak lawan nafsu rokoknya itu...

Pernah jugak berubat untuk quit from smoking nie tapi lastly ketagih balik... n aku pun dah beli Niquitin kat dia... Dia yang request jugak soh belikan... Niquitin ni macam Lozenge, kita kena hisap dia... Tak habis satu tablet pun dia dah rasa pening n nak muntah... Tablet kedua dah muntah dah pun... Yang ketiga dia pening... N lastly dia tinggalkan camtu jer...  Malas la citer bebanyak cuma aku harap2 satu hari nanti mr somi leh berubah n berhenti rokok... I luv u darling... caiyok2...

Sebelum tu jom kita tengok ape kandungan dalam sebatang rokok tue....


  • Di antara kandungan asap rokok termasuklah 
  • bahan radioaktif (polonium-201) dan 
  • bahan-bahan yang digunakan di dalam cat (acetone), 
  • pencuci lantai (ammonia), 
  • ubat gegat (naphthalene), 
  • racun serangga (DDT), 
  • racun anai-anai (arsenic), 
  • gas beracun (hydrogen cyanide) yang digunakan di “kamar gas maut” bagi pesalah yang menjalani hukuman mati, dan banyak lagi
  • Bagaimanapun, racun paling penting adalah Tar, Nikotin dan Karbon Monoksida.

"Merokok tak de Style la"

12 comments:

  1. betul-betul..setuju sangat...yang paling penting..merokok membakar wang ringgit...adeh..

    jom baca kisah sedih si perokok tegar..di sini...sensasi dari blog ct..

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

    ReplyDelete
  2. Huh! Say NO to ROKOK..
    Belia benci dadah..

    ReplyDelete
  3. Datang dari blog abg ben =)
    Sabar je la ye..

    Jom terjah:
    AKU BENCI ROKOK

    ReplyDelete
  4. Datang dari blog abg ben =)
    Sabar je la ye..

    Jom terjah:
    AKU BENCI ROKOK

    ReplyDelete
  5. Datang dari blog abg ben =)
    Sabar je la ye..

    Jom terjah:
    AKU BENCI ROKOK

    ReplyDelete
  6. datng dr segmen abg ben.... roko mmg perosakkk

    ReplyDelete
  7. dtg singgah dr blog abg ben,,
    dh follow awk....visit mine too..

    www.noraenjalil1309.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. singgah dr blog abg ben... nak tau apa yg sy tulis pasal rokok? singgah la kat blog sya... http://perpatihkenyalang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. datang tinjau pendapat korang pasal rokok...katakan TAK NAK pada ROKOK!!!

    salam perkenalan.. =D

    ReplyDelete
  10. hehehe.. hi cik blogger tegar.. blog walking tadi terserempak ngan blog ni. macam kenal.. hehehe..

    Suami pada tuan punya blog, kalau ko baca ni.. jom berhenti merokok..

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...