JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, April 27, 2011

Aktiviti Membuat Header blog...

Assalamualaikum wbt....

Nampak header yang cantik bangat kat atas tu??? wah, ema da ade banner sendiri lohhh... bagus nieh... cantik ke??? tak cantik??? tak pelah kalo tak cantik pun... Korang taktau berhempas pulas aku dok buat semalam... sampai terkeluar isi otak lalu ema ambik dan masukkan kembali ke kepala nieh... wahhh, bagus gitu... ingat senang ke korang??? ema guna GIMP 2... pastu cik google lah cekgu terbaek yang den ado... 

ema guna cara try n error...

dari tengahari sampai ke malam ema dok ngadap pc... tak habes kat tempat kerja wat pulak kat rumah... letih giler... dahla cadangnya nak buat revision... tapi hampeh... main main buat header ni memang sebenarnya complicated sangat... kena teliti... entah berapa ratus kali ema try n error... tak sudah lagi tue, tengok pulak youtube berkali kali n berlainan cara buat text yang kreatif dari cekgu yang berlainan jugak... huhu...

lastly dapat lah header camnieh... takpela, nanti buat yang pulak kalo dah buhsan... nak bagi cekap sket tangan nieh dan tau cara teknik guna tool dengan betul.... belajar GIMP 2 dulu pastu dah cekap nanti baru guna Photoshop laks... Photoshops pun lebih kurang jer kot macam GIMP 2... tools nyer pun lebih kurang.... takpe, belajar satu satu dulu lah yer Pn.ema...



4 comments:

  1. ohh..nak buat camno tuw??
    nak jugekk!!

    ReplyDelete
  2. aya : nak ker?? kena usaha keras kalo dapatkannya wahai aya ku syg... ema buat pun nasib2 jer jadi camni.. tak berapa kemas cam orang lain... yang penting usaha n kena rajin 10000x...

    ReplyDelete
  3. dah ok 2... cm kt gmbaq 2 still npk g latar blkng asal..;p..

    gud try ..:)

    ReplyDelete
  4. izzaty : tu ar, tangan ni parkinson laaa... takleh dah nak edit... kang terover lak... silap2 terpotong kepala... huhu...naya jer... neway thanks for the compliment...

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...