JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Sunday, April 3, 2011

Tak boleh minum ais dah

Last day pergi jumpa tok bidan di Kupang, Kedah untuk mengurut.. Agaknya mak n abah dah tak sabar nak timang cucu kot... Lambat sangat ema nieh... huhu... Nak wat cemana lom ade rezeki g kan... Mane leh paksa2 n benda ni takleh tension2... Disebabkan desakan abah n mak yang nak ema g berubat ngan bidan so, ema pun pergilah... Ema pun teringin sangat2 sebenarnya nak pegang bb sendiri...

Sampai ajer umah tok bidan tue, dia takde... Mak Long Yah namanya... Dia attend perjumpaan untuk pergi ke Mekah.. Jadinya, cucu dialah jadi mangsa untuk panggil tok bidan nie...

Hurmmm.. Cam biasalah tok bidan ni soh baring n lunjurkan kaki... bila dia pegang n urut perut ema katanya banyak angin dalam badan ema... No wonder la ema asyik sendawa jer tak berenti... Tok bidan tu tanya ade minum ais tak... Ema pun cakap la,"minum... minum tiap2 hari"... Dia kata tak boleh minum ais selalu2... Sebab ais nie yang sebabkan angin n boleh buat perut buncit...

N tok bidan mula lah urut n tolak naik ke atas peranakan ema... Dia kata ade benda/ketulan kecil2 dekat rahim ema... Benda tulah yang buat blocking Mr sperm untuk flow masuk dan berjumpa dengan Miss ovum... Urut punya urut n tok bidan nie betulkan urat2 dalam perut ema nieh.... Katanya dah bersimpul...

Sakit tak dia urut??? Taklah sakit sangat masa tu tapi arini terasa pulak sikit cam period pain gitu... Ema jenis yang tak sakit kalo period.. So, no senggugut...

Sebelum nie ema perasan something dekat perut ema nieh... Cam ade ketul kat dalam nie.... Bila check UPT (Unit Pregnancy Test) negative pulak... Manalah tau kot2 pregnant kan...

Then, lepas tok bidan nie urut2 n naikkan peranakan tu dia soh ema pegang perut ema... Ema rasa dah takde lagi dah ketulan tue.. Hurmmm... surprisingly... Tok bidan tu suruh datang lagi lepas nie sebelum dia pergi Mekah... Hujung bulan nie kitorang balik lagi kampung... Fuhhh... letih rasanya tiap2 bulan balik kampung.... Dari bulan 2 hingga bulan 5 tiap2 bulan balik....


No more drinking ice water darling...

1 comment:

  1. ema dh lama ke kawen?sy dh setahun kawen blm lekat2 lg jgk..arap2 ada lh rezeki kte nnti kan?
    amin..

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...