JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, October 5, 2011

Tingkatkan Trafik Blog

Assalamualaikum wbt...

Sebelum ni Mulan ada cerita pasal nak tingkatkan follower kan... Oke, hari ni Mulan nak cerita pasal nak tingkatkan trafik blog pulak... Sebenarnya kalau u all google, macam-macam la cara nak tingkatkan trafik blog...
Tapi yang paling menarik hati Mulan ialah :

- menjadi pengomen pertama di blog-blog blogger terkenal...

Cubalah try test tengok... Huhhuu... Sebab apa?? Sebab - banyak sebab... Sebab musababnya ialah ayat pertama tu sendiri... Be the first one. Siapa yang taknak jadi yang pertama... Kalau di sekolah dulu pun kita nak jadi yang pertama di dalam kelas... But, second and third not so less... Bagus jugak, cuma kurang sikit dari the first one... 

Oke, bila kita tekan button view comments- of course otak akan bagi signal pada mata untuk melihat ayat pertama... Kemudian baru ayat kedua dan ketiga... N seterusnya... Macam tu jugkla dengan blogger lain, depa akan tengok siapa yang pengomen tegar yang menulis pada first komen... 

Jadi, secara tak langsung segerombolan orang akan masuk ke blog korang dengan automatik nya.... Betul tak? Nampak permainannya di situ?? huhu...

Actually agak susah la nak jadi pengomen pertama di blog blogger-blogger hebakk... But you have to try your best oke... Jangan lupa sentiasa lah update blog... Jangan biar usang dan berkarat!! 

Nota kaki : Best gak trademark "nampak permainannya di situ".... Boleh buat tajuk header nieh... Cop!!! Mulan punya oke...  

jangan jadi macam dia ini... huhu

6 comments:

  1. hehe..ala tak sempat jd yg 1st..hehe..btw info berguna ni... ;)

    ReplyDelete
  2. sabree : yeah, u r the first one...

    ReplyDelete
  3. pinky : takpe, next time boleh try lagi... hehe

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...