JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Monday, August 9, 2010

Penyakit Yang tak Diundang


Salam...




Korang ingat tak kisah yang aku pernah post sebelum nie pasal wife my collegue kena potong jari kakinya akibat kencing manis???? Tajuknya kalau anda??? Sila klik untuk flashback....

Harap2 u oll tak hilang ingatan laaa... Hehehe...


Hari ni my collegue bgtaw lagi 2 jari kaki isterinya kena potong.... Aduhai... Kesian betulla... Tak dapat nak ucap rasa kasihan nie sebenarnya... Terharu, terkedu, ter..ter... ter... lah... semua ter...


My collegue tu singkap balik kisah wife dia zaman bujang dulu... Alkisahnya, wife dia nie memang athlete kat sekolah dulu... 2x2 la, 4x4 sumer wife dia masuk... Tapi yang tak eloknya lepas ajer bersukan mesti wife dia nie pergi machine air n jolok air gas... Air coke la, air pepsi la, 7Up la, 100 Plus la..


Bila dah jadi ketagih air gas, maka banyakla bendasing yang tak bagus dalam badan dia...

Masa form 5 dulu, wife dia pernah terjatuh n pengsan... Bila pengsan, doktor check n sahkan dia kena kencing manis type 1 dah....


Insulin badan dia dah tak dapat nk function lagi... Disebabkan itu dalam tempoh 9 tahun sehingga sekarang wife dia terpaksa wat suntikan insulin di bahagian perut setiap hari... 9 tahun bebb... Aku tak dapat bayang macam mana keadaan perut yang tiap2 hari disuntik selama 9 tahun....


Jadi, one og my boss said," sabarlah... Mungkin ini hari kamu... Kamu kena tabah".... Rasa macam nak luruh ajer jantung nieh...


p/s : Moral of the story jangan amalkan minum air gas terlalu kerap... Kalau boleh elak cubalah... Bukan apa, kita nak pakai badan kita ni lama lagi... Jadi sayangilah badan kita.....



No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...