JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, August 25, 2011

Jalan- jalan di Jalan TAR

Assalamualaikum wbt...


Walaupun cerita ni dah basi tapi Mulan nak cerita jugak... Last Sunday, kami berlima (5) g shopping di Jalan TAR... Biasalah, dah dijangka akan dibanjiri dengan rakyat Malaysia yang beribu-beribu kat sana.... We`re expected that will happened... Kami naik LRT sahaja dari Sri Petaling - Bandaraya... Kat situ kitorang mula serbu SOGO... Wah, masa sampai tu pukul 10pagi so orang tak berapa ramai lagi...


Kitorang serang setiap department... Harga dia memang berbaloi babe...!!! Compare to other supermarket memang SOGO is quite cheaper... N pilihan pun banyak sangat.... Baju branded kau boleh dapat dalam RM50-RM100 jer... Mulan pun grab jugak 3 pasang... Semua  blouse n shirt... Baju kurung Mulan tak beli pun tahun nie... Kesian gilasss... Anyway bukan taknak beli tapi baju kurung banyak sangat dah n ada tu baru ajer pakai sekali dua... Orang pun tak perasan... N my hubby pun tak beli baju Melayu pong sebab baju Melayu dia adalah 5-6 suite dan dia hanya pakai setahun sekali... So, kitorang recycle ajer... Sayang kan nak membazir benda yang sepatutnya kita boleh jimat... Ekonomi rumahtangga ni namanya.. hehe...


Back to our shopping journey at Jalan TAR... Start from SOGO- JALAN TAR- MASJID INDIA- BALIK..


masih lagi boleh tersenyum lagi 




Sinopsis journey :


SOGO - dari pukul 10am-3pm... Lama gilas kitorang kat sini mencari dan memilih/membelek benang and all...


melepak jap di luar SOGO lepas kepenatan membelek

4 of us... 1 is taking a picture


JALAN TAR - masuk ke setiap kedai yang ado....


bukak puasa kat kedai mamak tepi Sungai Klang....
dah abes berbuka...makanan marvellous babe... mamak style... nasik n gulai yang sodap...


MASJID INDIA - jalan-jalan lagi jamu mata... sambil tu grab jugak mane yang berkenan... 


12am - sampai rumah dan tiba masanya untuk bum bum... what a tiring day? but then it still a precious moment to remember... 



No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...