JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Tuesday, October 4, 2011

10 Tips Untuk Tambah Follower

Assalamualaikum wbt...

terbeliak tak mata tengok follower Mulan dah cecah 18K? Betul ler... Tak caya meh baca....

Betul tu memang betul... Tapi agaknya lagi 10 tahun kot... Setahun seribu...hekhek... 






Sebagaimana yang korang tau blog Mulan ni adalah blog cipisan sahaja... Blog ni Mulan buat untuk share ilmu, sharing good info, celoteh pasal diri Mulan, membebel pasal kerja atau benda yang Mulan rasa agak tak suka or ape-ape termasuklah speechless... kaaannn...

Mulan google dan korek-korek sedalam-dalamnya (sedalam korek telaga) untuk share dengan korang... Follower Mulan pun bukan banyak mana... Tapi takpe, Mulan berblog bukan untuk menambah follower semata-mata yea... Earning lagi penting kot... hehe... Sebab pada Mulan follower bukan tak penting tapi kalau follower 2000, yang visit page kita cuma 50 orang ajer setiap hari pun useless ajer kan... It`s better than u have 600 follower and 200 of them get visit your blog daily.. It` s more worth I think... From my base experience, Mulan saw one of the blogger ini just have 80 follower but he rather to collect a check from Nuffnang twice... Even I neither... 

U all nampak tak permainannya di situ??? So, kejar traffik oke, bukan kejar follower... But u have to remember, NO FOLLOWER = NO TRAFFIC...

Ni ha cara nak tingkatkan follower :


1- Buat contest 
-memang betul, Mulan dah praktikkan...

2- Blogwalking
-BW everyday makes more follower...

3- Join goup
- joint la apa-apa group sosial... barulah orang kenal korang...

4- Join segmen/GA
- jom joint contest Mulan...  pssssttt : kekadang ajer I buat... huhu... tak terkejar ar dek masa...

5- Bermulut manis
- "Cantik ar blog awak"....... "Singgah sini yea".... "Wah, cantik gambar awak baju bla bla..." Komen cenggitu oke nanti kat blog Mulan...

6- Hindari ayat You Follow I Follow
- Mulan follow u, u follow Mulan yea... No..no...no... This concept can`t be use anymore...

7-Entry yang berinfo
- U all google lah, cari apa-apa info berguna untuk dikongsi... Jangan dok simpan dalam dada sesorang ajer...

8-Berkenalan dengan blogger otai / famous amos
-Macam Ben Ashaari, Yuyu, Hanis Zalikha, Maria and banyak lagi nama besar dalam dunia blog nieh..

9- Tepek gambar korang yang cun lagi hansome besar-besar
-perghhh... cukupla muka buku ku itu...

10- Kurangkan letak gambar pasal Bf/Gf
- Mulan takde bf... Ada pakwe tercinta ajer... iaitu suamiku... Nyampah tak rasanya? hehe


No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...