JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Friday, October 7, 2011

Coklat dapat Panjangkan Umur

Assalamualaikum wbt....

Mulan is addiction with chocolate... That`s why I`m open up my chocolate shop.. hehe... No, actually Mulan sendiri tak tau kelebihan coklat... Yang Mulan tahu ngap ngap coklat ajer... huhu... Since Mulan dah start berbisnes n Mulan found there`s a lot of benefit when you bite a chocolate...

Chocolate dapat menyelamatkan umur kita... Kajian yang ditunjukkan baru-baru ini mengatakan sebanyak 37% penyakit kardiovaskular dapat dikurangkan manakala sebanyak 29% dapat kurangkan penyakit "stroke"....  Coklat gelap menunjukkan kadar antioksidan yang tinggi, menggalakkan kesihatan jantung dan dapat mengelakkan penyakit berkaitan dengan kardiovaskular...

Katanya lagi :

Dark chocolate is filled with flavonoid antioxidants (more than 3 times the amount in milk chocolate) that keep blood platelets from sticking together and may even unclog your arteries.It may also help with weight loss by keeping you feeling full, according to a study from Denmark. Researchers gave 16 participants 100 g of either dark or milk chocolate and 2 hours later offered them pizza. Those who consumed the dark chocolate ate 15% fewer calories than those who had milk chocolate, and they were less interested in fatty, salty, and sugary foods.
Stroke memang punca utama kematian di Malaysia... Mulan imbau 10 tahun lepas bila tokwan Mulan pun meninggal dunia sebab stroke... sob...sob...

So, u all mehla makan coklat ok... Tapi jangan lah sampai over limit pulak kan... Hagak-hagakla... Sebab coklat ini tinggi kalori nya...

Jangan lak nanti u all gtau kat semua kata Mulan yang suruh makan coklat banyak-banyak pulaks...

Makan dalam kuantiti yang selamat ok... Who`s craving for chocolate can contact Mulan oke,,,




2 comments:

  1. yep, I have to agree with you on the nutrients of chocs, its also my energy bar when I need to feel up and about.

    ReplyDelete
  2. Betul tu.. skrg nih dyla pakai Mask and pencuci muka chocalate.. sangat best..

    ReplyDelete

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...