JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, February 23, 2011

Tutorial Buat Icon di Tajuk Entri

Hi all...


Okey, u oll nampak tak shining love kat sebelah atas nieh? okey, untuk buat icon di Tajuk Entri boleh ikut cara nie key...


1- Masuk Design -> edit html


cari kod ini :


h3.post-title {
  margin: 0;
  font: $(post.title.font);
}

kemudian gantikan kod tu dengan kod di bawah nie:


h3.post-title {
background:url(url image) no-repeat; 
padding-left:40px; 
padding-top:30px;
line-height:1.4em; 
  margin: 0;
  font: $(post.title.font);
}

preview dulu untuk pastikan working ke tak...
kemudian SAVE...


note : url image tu u oll boleh gantikan dengan gambar yang berkenan di hati u oll... Kalo cam tak berapa sesuai boleh adjust pada tulisan kuning di atas... Letakkan nombor yang sesuai k... Try n error...

kalo u oll nak gambar love macam emasriee punya blog boleh CP jer link di bawah nie :


h3.post-title {
background:url(http://dl6.glitter-graphics.net/pub/134/134546jbuktdurc1.gif) no-repeat; 
padding-left:40px; 
padding-top:30px;
line-height:1.4em; 
  margin: 0;
  font: $(post.title.font);
}










semoga berjaya... kalo tak boleh sila komen ek... sila2 komen.... ;-)

No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...