JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Friday, February 11, 2011

Cara Register Heartbeat.My & Jana Income dengannya!!!

Jalan2 ke blog kengkawan tadi n terjumpa blog deqlis n saya CP dari blognya untuk pengetahuan rakan2 blogger yang belum tahu mengenai program Affilliate nie iaitu Heartbeat... tq deqlis

 Jom sama2 reg n dapat duit...


LANGKAH PERTAMA: korang hendaklah klik DAFTAR Heartbeat! atau Klik Banner di atas atau di sidebar blog ini. Setelah korang klik DAFTAR Heartbeat! tadi, uools akan ke laman HeartBeat seperti gambar no.1 di bawah.Selepas itu,korang perlu klik pada “Let Us Start” seperti yang ditunjukkan di dalam gambar di bawah.


LANGKAH KEDUA: Seterusnya....korang perlu create akaun HeartBeat korang sendiri....Lihat gambar di atas dan isi semua maklumat yang diperlukan.[nie utk buka akaun heartbeat korang]

LANGKAH KETIGA: Setelah berjaya register itu spt ditunjukkan dibawah ,korang akan jumpa menu baru iaitu My HB!Affiliate .Jadi klik pada menu itu seperti gambar no.3 di bawah. [nie penting!! utk register akaun affiliate korang].. dan jangan lupa bila dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah di bawah. (aku cp part online participation ni dari blog anje & MZ bg memudahkan kefahaman korang)..



Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan




Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)

Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue dan uools dah siap ada akaun affilate dengan HB..




LANGKAH KEEMPAT: dah jadi ahli affiliate, mesti nak amik code banner kan?? korang akan nampak menu spt di no.4 di atas. Klik GET A CODE spt dibulatkan itu dan korang akan dapat memilih code html untuk diletakkan di blog korang spt ditunjukkan kat gambar 5 & 9 di bawah. [Di menu itu juga, ada dijelaskan beberapa cara untuk korang mendapatkan duit atau jana income dari heartbeat.]..


LANGKAH KELIMA:  Copy code html korang seperti ditunjukkan pada gambar 5, di bawah banner tue ada code kan? copy yer dan buka Dashboard-->Design (spt gambar 6 di bawah) dan klik Add a Gadget (spt gambar 7 di bawah), setelah keluar gambar 8 , Klik HTML/Java Script spt di tunjukkan di gambar 8 di bawah.





LANGKAH KEENAM: paste kan code html yang korang dah copy tadi spt ditunjukkan di gambar 10. Klik Save. Selesai.. Korang boleh drag ke mana-mana sudut bahagian dalam blog yang uool suka. Cadangan boleh letak di sidebar, selepas entri, leaderboard dan lain. Dan korang boleh juga pilih bentuk2x banner yang sesuai spt yg telah ditunjukkan di gambar 5 di atas.. ADA bentuk horizontal, bentuk Square, bentuk Vertical dan dalam bentuk Text Link.





LANGKAH KETUJUH: Langkah seterusnya adalah korang perlu mempromosikan banner berkenaan untuk dapatkan pendaftar baru untuk HeartBeat . Jika korang ada lebih dari 1 blog, bolehlah masukkan banner di atas di blog korang yg lain-lain tue juga....

Adakah HeartBeat Akan Mempengaruhi Status Glitterati Nuffnang?
 
Jawapannya tidak kerana konsep HeartBeat dan Nuffnang adalah berbeza so Heartbeat ini bukan pesaing kepada Nuffnang.So selamat lah. =).

So apa lagi,marilah kita sama-sama menjana pendapatan dengan Heartbeat ini.Mari daftar bersama-sama deqlis  hari ini.Sebarang masalah bolehlah ditanyakan di ruang komen.Insya-Allah,deqlis akan sepantas kilat membantu uools semua dengan hari yang terbuka =).

SEDIKIT INFO HEARTBEAT

HeartBeat ini menawarkan satu pakej Affiliate dimana kita perlu mempromosilan link affiliate kita kepada orang lain dan kita akan dapat duit sekiranya orang lain register atau beli barang menggunakan link yang kita punya.Haa begitulah sedikit sebanyak konsep Affiliate ini.

1 comment:

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...