JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Friday, February 11, 2011

Pemandangan Kuala Kedah

Sabtu lepas, suami(tetibe nak guna ayat suami lah plak kan)  bawak aku g Kuala Kedah... Kitorang merentasi tepian pantai dan sawah untuk pergi sana.... Naik motor jer n tak pakai helmet pun... hehe... Takpe ikut jalan dalam... Tak ikut jalan besar... ;-)

Malas nak citer panjang2 layan ajer gambo kat bawah nie.... >>>>>

 Ni pemandangan Kuala Kedah,,, sori, gambo kurang cantik coz kamera murah... Nak beli DLSR tak mampu g... huhu... Kitorg lepak minum ABC kat gerai tepi pantai nieh... ABC dia tak sedap...




My hubby village... Skrg ni musim padi berehat... Bulan 12 ritu dah ambik padi n skrg sampah2 batang pokok padi ni akan dibakar... Kalo u all zoom leh nampak kat nun di sana seperti terbakar... Memang skrg ni time bakar batang pokok padi yang dah mati...  

Kata MIL, selama 2 bulan rumah akan berhabuk disebabkan angin yang membawa abu terbang ke mana2 tempat yang berdekatan... Sian kat my MIL kena selalu bersihkan umah time tue..





 Along the way to Kuala Kedah sempat lagi ambik gambar sunset... 




Tempat mencari kerang siput dan mentarang dan spesis siput yang lain... Susah ooo.... Sebab pasir ditambak so kaki akan jerlus masuk dalam tanah... Silap aribulan takleh naik... 





 Lagi gambar yang di`snap' di atas motor...





Ni Marina Kuala Kedah... Jabatan Laut negeri Kedah... 






 Tengah tunggu ABC yang tak sedap sampai... tak sedap sebab tak letak susu... cehh...








 Pose kata my hubby...









 Menikmati feri dan kapal dan bot2 nelayan yang nak belabuh dah...








Nun di sana feri dari Pulau Langkawi n bot2 kecik2....

1 comment:

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...