JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Thursday, February 17, 2011

Supercalifragilisticexpialidocious.... Cuba Sebut

Supercalifragilisticexpialidocious with 34 letters,  that was in the song with the same title in the 1964 Disney musical film Mary Poppins. The song was written by the Sherman Brothers, and sung by Julie Andrews and Dick Van Dyke.
Word Supercalifragilisticexpialidocious ni adalah gabungan

super- "above", cali- "beauty", fragilistic- "delicate",
expiali- "to atone", and docious- "educable", 

dengan membawa maksud

"Atoning for educability through delicate beauty."

Ayat ni aku dah pernah dengar masa Form 1 or 2... Ni akibat aku berkawan baik ngan Pahzai n Izza Kalzom.. Nama member aku nie... Dorang nie more expertize on everything... Seems everything they know... Aku ni tak berapa tau sangat... Maybe culture dorang membesar berbeza ngan aku yang agak kekampungan gitu...  

Dan disebabkan itulah aku tau ayat nie... They told me how to spell this word... 


Bila aku berjalan2 last day and found somebody blog yang letak word Supercalifragilisticexpialidocious di heading bar nya... Tapi malangnya aku dah tak jumpa cari nama blognya... Next time kalo jumpa aku akan tag....

Entah kenapa lately suka ngan word2 yang agak odd nie... So strange n weird... Tapi bagus jugak untuk pemahaman diri sendiri to know a such lovely "word" from other county all over the world kan...



jom nyanyi Supercalifragilisticexpialidocious




No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...