JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, September 28, 2011

8 Trick Steps In 8 Minutes To Makes Ur Body Better

Assalamualaikum wbt...

I have something to ask u all about your weight after Hari Raya Puasa.... Who`s among u yang gaining weight? or loose weight??? Ada yang loose weight after Raya ke? Huhu... Mulan sendiri naik 1.5 kg babe... Adoiii... But u have no worry because I have a solution to makes your body better in 8 minutes.. Come to see what u are supposed to do...

1) Do a Kegel while you crunch.
Meaning : U all kena buat senaman kemutan pada otot lantai pelvik .. Otot lantai pelvik ni adalah di bahagian pundi kencing yang mana harus kita harus kawal iaitu dengan mengangkat dan menurunkannya perlahan-lahan. Lakukannya seberapa kerap..  Ia akan menggerakkan keseluruhan otot-otot pada abdoman dan buat otot tersebut bekerja lebih keras - kata PhD, Professor of Exercise Physiology at Auburn University in Montgomery, Alabama.


Artikel yang berkaitan : Sex Positions That Double as Exercise








2) Close your eyes on the ball.
U all cuba buat pergerakan abdominal dengan menggunakan bola sambil tutup mata... Lagi challenging dan u all akan rasa lebih "feel" - kata fitness trainer at Sky Athletic Club in Rockville Centre, New York. Kenapa dia kata macam tue sebabnya kalau kita tutup mata dan tak nampak keadaan sekeliling- "it will increase your core muscle to work harder to stay balanced".. - disebabkan keadaan sekeliling yang tidak stabil so, kita akan berusaha untuk capai titik fokus senaman yang kita sedang lakukan tue...  


Artikel yang berkaitan : Toning Exercises for the Stability Ball






3) Target your belly during strength-training breaks.
Lakukan senaman abs... Click di sini untuk details... Senaman ini akan membuatkan kadar jantung kita berdenyut   kencang dan pembakaran lemak dapat ditingkatkan. 




4) Bump up the resistance.
Tambahkan tekakan dan halangan pada dumbblell... Letakkan tekanan dumbbell di atas kaki dan tangan sambil gerakkan ke posisi kiri dan kanan.. U all boleh buat senaman yang u all rasakan selesa... Asal jangan terover sudah takut nanti otot terkoyak...  Agak-agak penat tu berhenti lah yea...






5) Slo-mo your moves
"Buat kiraan 4 dalam setiap gerakan yang kita lakukan... Gerakan yang dibuat lebih significant bila movement meningkat berbanding gerakan yang menurun... Bila sampai klimaks fasa, kita hanya perlu buat 10 kayuhan sahaja per minit...   




6) Lunge day and night.
Buat regangan seberapa kerap. benefit - untuk refresh your muscle.


7) Tighten your tush while you wait.
Sentiasa buat gerakan squeezing dan release kan otot selama 1 minit. Buatla masa u all tengah tunggu seseorang kat shopping Mall tu ke, kat mana-mana ajer asalkan jangan di tengah jalan raya sudah... Nanti orang kata kau gilasss... hehe..
ciki ciki bom bom....
Artikel berkaitan : 9 New Butt Boosters To Try

8) Give your triceps an extra boost.
Sedudah selesai lakukan pergerakan memanjangkan otot trisep, cuba tahan badan anda dengan siku dibengkokkan sedikit dan squeeze ke atas -kepala selama 12-15 kali.

nota kaki : jom exercise... I can see your spare tyre there dear. 






































No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...