JOM REBUT PELUANG INI

Click To Know Better

SILA BUKA APPLICATION GOOGLE CHROME UNTUK SETTING YANG SEMPURNA. TQ

Quite Interesting

Followers

Wednesday, September 21, 2011

Kata-kata dari Pengasas Honda

Assalamualaikum wbt...


Terngiang-ngiang dalam telinga ni kata-kata dari seorang yang berjaya dalam hidupnya iaitu Soichiro Honda, iaitu pengasas HONDA... Kereta dan motor HONDA yang kita naiki sekarang.... Product HONDA for me is quite expensive and some of us jer yang mampu milikinya... Kalau kau kerja tukang kerbun boleh jugak pakai HONDA tapi motosikat kapcai HONDA jelah kot... Nak pakai kereta HONDA yang mencecah RM100K tu bukan semua orang boleh pakai...


Mulan bukan nak cerita pasal kau mampu pakai ke tak tapi terdetik dalam hati Mulan ni bagaimana pengasas HONDA ni Soichiro Honda boleh berjaya sampai ke peringkat antarabangsa... Kau tanya lah budak darjah 1 pun mesti dia pasal HONDA ... At least dia boleh cakap "kereta honda yek"...???.... 


Mulan selongkar pasal kisah HONDA kat google dan dia cakap :


” Apa yang orang nampak dari kejayaan saya hanyalah 1% daripadanya, tetapi apa yang mereka tidak nampak adalah 99% iaitu kegagalan-kegagalan saya ” – Soichiro Honda, Pengasas Honda Corporation.




Soichiro Honda was born in Hamamatsu on November 17, 1906. Lebih seabad dah kot usia dia... Tapi nampak muda lagi kan... 

Dia pun pernah gagal dalam hidupnya tapi berkat kesungguhan yang tak mengenal erti putus asa itulah yang membuatkan dia bangkit dari kegagalan dan gagahkan diri untuk menempa kejayaan seperti yang beliau kecapi sekarang.... 

Mulan boleh adapt cerita kegagalan dia sebagai inspirasi Mulan untuk mencapai kejayaan suatu hari nanti... Kejayaan apakah? Itu biarlah Mulan simpan sebagai rahsia peribadi...







No comments:

Post a Comment

Jangan lupa komen taw... wink wink
From Mulan Maseirra

Shopping Shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...